Milli boksör Elif Nur Turhan, Belfest';ta dünya 3.sü oldu / Tevfik KARA /Belfast (Kuzey İrlanda)
Milli boksör Elif Nur Turhan, Belfest';ta dünya 3.sü oldu / Tevfik KARA /Belfast (Kuzey İrlanda)
BAYBURT'lu profesyonel kadın boksörümüz Elif Nur Turhan (29), Kuzez İrlanda'nın Başkenti Belfast'ta WBC Dünya Boks Federasyonunun organize ettiği müsabakada Shauna Browne'yi daha
1. Raund da nakavtla mağlup ederek dünya üçüncüsü oldu.
BİRİNCİ RAUNDUN 47. SANİYESİNDE
Belfast kentindeki SSE Arena'da yapılan maça fırtına gibi başlayan hafif siklet milli boksörümüz Elif Nur Turhan, 10 raundluk müsabakanın henüz 47. saniyesinde Kuzey İrlandalı rakibi Shauna Browne'yi sol kroşe ile nakavt etti. Aldığı bu galibiyetle WBC Dünya Boks Federasyonunun üçüncüsü oldu.
MENEJER ERTAN ŞEN UĞURLU GELDİ
Box Promotion Germany“ menejerlik şirketinin sahibi olan Tirebolulu Ertan Şen maçtan sonra yaptığı konuşmada: „Elif Nur bizimle çalışmak istediğini söyleyince hemen kabul ettik.
Şirketimizin merkezi Almanya'da olduğu için Elif Nur'un başarı merdivelerini daha kısa sürede tırmanacağına inanıyorum. Boksörümüz Belfast'taki maça fırtına gibi başladı. İrlandalı rakibi daha ne olduğunu anlamadan yere yapıştı ve nakavt oldu. Hedefimiz Elif Nur'u WBC bünyesinde dünyanın en büyüğü yapmak. Kısa sürede bunu başaracağımıza inanıyorum“ dedi.
HEDEFİ TEKRAR DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU
Kariyerinde bir başka federasyon ile dünya şampiyonluğu olan profesyonel boksörümüz Elif Nur Turhan: „ Radikal kararlar aldım ve Box Promotion Germany menejerlik şirketinin sahibi olan Tirebolulu Ertan Şen ile çalışmaya başladım. Onunla ilk maçıma Belfast'ta çıktım. Müsabakanın daha 47. saniyesinde rakibimi nakavtla mağlup ederek dünya üçüncüsü oldum. Sırada dünya şampiyonluğu var“ dedi.
Belfast1-2-3-4-5-6