« Kadın ticaretine karşı mücadele : Hayat kadınları ile ilgili belediye yönetmeliği değişiyor »

Göreve geldiğimizden beri, belediye olarak, vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşamaları için her alanda çalışmalar başlattık.

Göreve geldiğimizden beri, belediye olarak, vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşamaları için her alanda çalışmalar başlattık. 

 

Mahallelerin yenilenmesi ve yaşanabilir hale gelmesi, elbette aynı zamanda, çeşitli suç örgütlerini buraları terketmeye itti.( uyuşturucu, silah ticareti, insan ticareti vb..)

 

Nord mahallesinin daha iyi düzenlenmesi amacıyla, Belediye Yönetimi Agora şehir planlama şirketinden bir araştırma yapmasını istedi. Burada amaç, binaları ve mahalleleri yenilerken, hayat kadınlarının çalışma biçimleri, beraber yaşama ve güvenlik konularınıda dikkate almamız gerekiyordu.

 

Bugün Nord mahallesine yenileme çalışmaları, yeni lojmanlar için özel sektör ve kamu tarafından 70 bin euroluk yatırım ayrılmıştır. Fakat bu mahallelerde yapılan insan ticareti bütün bunlara gölge düşürmektedir.

Polis Belediye ile işbirliği içerisinde kontrollerini sıklaştırmış ; gerekenleri yapmaktadır.24/24 konrol mümkün değildir ve Belediyenin bu konudaki mevcut yönetmeliği bu duruma pek uygun değildir.

 

Bu sebeple, Saint-Josse Belediye Başkanı Emir KIR ve Belediye Yönetimi 30 Kasım 2015 Pazartesi günü Belediye Konseyinde hayat kadınları ile ilgili yeni yönetmeliğini sunacaktır. Bundan sonra, hayat kadınlarının karelerinin vergisi 950 den 3000 euroya çıkartılacaktır.

 

  • Tüm hayat kadınlarının çalştığı salonlar pazartesiden cumartesiye sabah 72den akşam 23'e kadar açık kalabilecektir. Bunun dışında kalan zamanlarda ve pazar günleri kapalı olacaktır. Böylece mahallede sakinlik ve güvenlik daha rahat bir şekilde sağlanacaktır.

  • Bu yerlerin çalışma ruhsatı kira sözleşmesini yapan bir kişi üzerine yapılacak ; aracı kişiler kabul edilmeyecektir.

Yeni yönetmelik 1 mart 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir.

Bu salonların işletme sertifikalarının verilmesinde, polis karakolunda, dosyaları takip eden özel bir birim kuruldu. Bu birimde bir mimar, hukuk danışmanı ve finans uzmanı görev yapacaklar.

Konu ile ilgili Başkan Emir KIR «  Nord Mahallesinin sakinliği ve vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini yükseltmek için canla başla çalışıyoruz. Bu mahallelerde kadın ticaretine izin vermeyeceğiz. Hayat kadınlarının çalıştıkları salonlarda olsun, onun dışında olsun bu konuyu istismar eden herkesin peşinde olacağız» dedi.

 

Hasan GOREN

Conseiller

Cabinet du Bourgmestre Emir KIR

Commune de Saint-Josse-ten-Noode

Avenue de l'Astronomie, 12-13 - 1210 Bruxelles

Tél.02/220 25 53 - hgoren@stjosse.irisnet.be