MR YENİ GENEL BAŞKANI İLE KONGRESİNİ YAPTI

WAVRE - Belçika'nın en köklü siyasi partisi olan Mouvement Reformateur (MR), yeni genel başkanı ile ilk kongresini gerçekleştirdi. Kongrede yeni genel başkan Goerge-Louis Bouchez MR'in başarılı siyasetçisi Mustafa Ulusoy ile birlik mesajı verdi.

WAVRE - Belçika’nın en köklü siyasi partisi olan Mouvement Reformateur (MR), yeni genel başkanı ile ilk kongresini gerçekleştirdi. Kongrede yeni genel başkan Goerge-Louis Bouchez MR’in başarılı siyasetçisi Mustafa Ulusoy ile birlik mesajı verdi.

Kıta Avrupası’nın en eski ve köklü siyasi partisi olan Frankofon Liberal parti MR, Belçika’nın Wavre şehrinde düzenlenen kongre ile yeni Genel Başkan George-Louis Bouchez ile yeni siyasi dönemi başlattı. Eski genel başkanlar Louis Michel, Didier Reynder ve Olivier Chastel’in konuşmaları ve eski hatıralarını anlattığı kongreye rekor katılım gerçekleşti. Yoğun yurtdışı programı nedeniyle video mesajı ile kongreye katılan Charles Michel’in ardından sahneye çıkan yeni genel başkan Louis Bouchez dakikalarca alkışlandı. Konuşması sırasında duygulu anlar yaşayan 33 yaşındaki genç genel başkan, ‘Belçika’da son genel seçimlerde MR kaybetti dediler, peki sol kazandı mı? Hayır. Sol partiler birleşerek iktidar olabiliyor mu? Hayır? Peki seçimleri kim kazandı? Popülistler… Halkın duymak istediğini söyleyen ancak gerçekte amacı ülke yönetmek olmayan partiler kazandı. Bu seçimlerde demokrasi kaybetti’ dedi. Belçika’da sorumluluktan kaçmayan ciddi bir parti olarak yeni hükümetin kurulması sürecinde de üzerimize düşeni yapıyoruz diyen Bouchez, diğer partilerin de aynı ciddiyeti göstermesini beklediğini bildirdi.

Genel başkan oluşundan birkaç gün sonra Belçika Kralı tarafından acilen çağırılan ve hükümeti kurma müzakereleri için görevlendirilen MR Genel Başkanı George-Louis Bouchez, MR Partisi’ne atılan iftiralara da sert çıktı. MR’in halkın her kesimi için çalışan bir parti olduğunu, bunu kendi döneminde net bir şekilde kanıtlayacağını belirtti.

Çok büyük bir kalabalığa hitap eden genç genel başkan George-Louis Bouchez, kongrenin ardından MR partisinin güçlü ismi Mustafa Ulusoy ile objektiflere poz verdi. Parti yönetim kadrolarını ve parti tüzüğünü yenileyeceğini belirten yeni genel başkan, aynı zamanda bir siyaset bilimci olan Mustafa Ulusoy’la yakın çalışma sinyali verdi.

Kongreyi değerlendiren MR’li Belediye Meclis Üyesi ve Brüksel Bölge Parlamentosu 2. Yedek Milletvekili Mustafa Ulusoy, yeni ve genç bir genel başkanımız var. Daha çok halkı dinleyen, halkın sorunlarına çözüm arayan bir parti olarak vatandaşlarımızın yanında olacağız’ dedi.

26 Mayıs seçimlerinden beri hükümetin kurulamadığı Belçika’da en son Kral tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Sosyalist Parti (PS) Genel başkanı Paul Magnette, kısa bir süre sonunda ‘beceremeyeceğini’ belirterek Kral’dan görevi geri almasını istemiş ve hükümeti kurma müzakerelerinden çekilmişti.