~~İYİLİK KAPISI "˜ZEHRA ANA' DERNEĞİ / Celil Gündoğdu

İki haftalık güzel ülkemizde son durağımız İstanbul Halkalı idi. Çok anlamlı anılarımın olduğu yeri 20 yıldan sonra, ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadım. Burada hem Zeynebiye Camiini, hem de "˜Zehra Ana' yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek, bilgiler aldık.

İki haftalık güzel ülkemizde son durağımız İstanbul Halkalı idi. Çok anlamlı anılarımın olduğu yeri 20 yıldan sonra, ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadım. Burada hem Zeynebiye Camiini, hem de  ‘Zehra Ana’ yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek, bilgiler aldık..

İstanbul/Halkalı Zeynebiye Caddesinde  merkezi bulunan ‘İyilik kapısı’, ‘ZEHRA ANA’ derneğini ‘Belçika Aydın Haber Vakfı Başkanı Zerrin Aydın,  ‘Belçika Aydın Haber’ ve ‘Avrupa Alemdar’ dergileri Genel Yayın Yönetmeni Celil Gündoğdu ve aile dostumuz, ‘Mutfaksız Kadınlar’ kitabı Yazarı Semail Şeren ile birlikte ziyaret ettik.

Ziyaretimizde ‘Zehra Ana Derneği’ Yönetim kurulu Başkanı Meftune Atam  ve Yönetim kurulu üyeleriyle çalışmaları hakkında bilgiler aldık.

Başkan Atam, çalışmaları hakkında şu bilgileri aktardı. Zeynebiye Hareketi Lideri Sayın Selahattin Özgündüz’ün önerileriyle ‘Gerek ülkemiz, gerekse ülkemiz dışındaki mazlum ve mahsun olanlara yardımcı olmak amacıyla kurduğumuz ‘Zehra Ana Derneğimiz’,  ‘Beklenen Gözlere Bir Umut’da sen ol’ sloganıyla yola çıktı.

‘Zehra Ana’ derneği olarak yönetim kurulu arkadaşlarımızla, 14 yıldan beri hizmet vermekteyiz. Ben kurucu olarak, 13 yıldan beri Yönetim Kurulu başkanlığını sürdürmekteyim.

Halen kurucu üyelerimizle beraber, aramıza katılan yeni arkadaşlarımızda var. Yönetim Kurulumuzda Zehra Çakır Başkan Yardımcısı, Zehra Kaçan Başkan Yardımcısı, Dilek Koç Yardım, Dağıtım ve Tespit ve Sorumlusu, Fatıma Mahbadi Dış İlişkiler  Sorumlusu, Aslıhan Açık Gençlik Kolları Başkanı, Famiye Gök, Saniye Gök, Betül Çapar, Necla Güneş, Naringül Güven, Laçin Elarslan, Ayfer Kaçan, Hatice Şahintekin, Aslıhan Açık Gençlik Kolları Başkanı, Zehra Elarslan, Hülya Yalçın ve Fatma Altundağ Yönetim kurulumuz üyeleri olarak görev yapmaktalar.

Tabi isimlerini saydıklarımızın bir çoğu aynı zamanda kurucu üyelerimizdir. Zehra Ana Derneği Meftune Atam öncülüğünde 9 gönüllü hanımla birlikte, 2006 yılında kurulmuştur. İlk hedefimiz ‘Ehlibeyt’in Sesi’ni dünya ya duyurmak, anlatmak ve davasını hakkıyla yaşatabilmektir.

Tüm bu ideallerle beraber, en önemli olan ise mazlum ve mahsun olanlara yardım etmektir. İlk hedefimiz buydu. Özellikle Hz. Fatıma (sa)’yı rol model aldığımız için, derneğimizin ismini de O’nun ismiyle Ziynetlendirdik. Bu çalışmalarımızı da O’nun fikirleriyle münevver etmeye çalışıyoruz.  Hz. Fatıma’nın en önemli yanı olan, müşfik yapısını ön plana çıkarmak, O profiline binaen, Ehlibeyt’in öğretileriyle bu işi yapıyoruz.

Tüm bu misyonlar çerçevesinde, hem yerel, hem de uluslararası etkinlikler düzenledik. Her yıl Hz. Fatıma (sa)’ın doğum günü vesilesiyle düzenlenen, ‘Dünya Müslüman Kadınlar Günü’ organize ettik. Bu etkinlikler bizim ana programlarımızdan birisidir. Bu etkinliği binlerce kişinin katılımıyla düzenlemekteyiz. Bu etkinliğimizde Uluslararası misafirler ağırlıyoruz. Uluslararası katılımcı konuşmacılar, Hz. Fatıma’yı kendi perspektifleri açısından anlatmaktalar. Bu çapta düzenlenen Viladet kutlaması etkinliğinin, başka bir alternatifi de yok diyebiliriz. Binlerce davetlinin katılımıyla programlarımızı yanımızda bulunan ‘Yahya Kemal Beyatlı Salonunda gerçekleştirmekteyiz.

İkinci ana etkinliğimiz ise Kerbela’nın minik Şehidi olan, ‘Dünya Aliasger Günü’dür. Biz aynı zamanda ‘Dünya Aliasger Günü’ Platformu’nun Türkiye temsilcisiyiz. Bu programı da Muharrem ayının ilk Cuma’sında binlerce anne ve küçük yavrularının katılımıyla organize etmekteyiz.

Diğer önemli çalışmalarımızda yardımlar konusunda olmakta. Hayırsever vatandaşlarımızın maddi ve manevi katkılarıyla, elde ettiğimiz yardımları ihtiyaç sahiplerine  nakdi, yiyecek, içecek, giyecek, burs, eğitim olarak, binlerce kişiye ulaştırmaktayız.

Her ay düzenli olarak ihtiyaç sahiplerine erzak ve et yardımlarında bulunmaktayız. Ramazan ayında ‘bir çocukta sen giydir’ kampanyası düzenleyerek, binlerce çocuğumuzu giydirmekteyiz. Çocukları büyük bir firmaya götürerek, her çocuk kendi sevdiği giyeceği alarak, giyinebilmekte.

Bizlerde ihtiyaç sahiplerinin kaydı var. Bunlarla birlikte ‘Başkanlığımızın kesin talimatı var kapıdan kim girerse ihtiyaç sahibiyse kaydı olsun olmasın onun ihtiyacını giderin’ demiştir. Ve bu talimat uygulanmakta.

Kurban Bayramında ‘Kardeş Payı’ diye bir kampanyamız var. Bazı insanlarımızın belki durumu çok iyi değil, kurban bağışlayamıyorlardır,. Ancak bir kilo et bağışlayabilirler diye her bir kilo et için 50 lira bağış alarak, o etleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Eğitim konusunda ise,  ‘Okur-Yazar’ kursları tertipledik. Köyden gelen ablalarımız annelerimiz vardı onlara kurs düzenleyerek, yetişkinlerin okuma yazmalarını sağladık. Dil talebine göre İngilizce-Farsça- kurslar açtık. Başkanımız her fırsatta yeter ki siz dil talep edin biz her fırsatta sizlere hizmet etmeye varız dedi. Ayrıca Kuran, Tecvid, Ahlak, Akaid anlamında dini dersler de vermekteyiz.

Her yaz yüzlerce çocuğumuza Kuran Kursları açarak, dersler vermekteyiz. Hafızlarda bu sene çıkacak. Ayrıca Okul takviye dersleri vermekteyiz. Acil sağlık ihtiyaçlarına yönelik uygulamalı bilgilendirme toplantıları yaptık. Sağlık yardımlarında bulunduk.

İkinci el eşya depomuz var. Gerek ev araçları gerekse kıyafetleri burada toplayarak, ihtiyacı olanlara veriyoruz. Vatandaşlar gelip kendi ihtiyacına göre eşya ve giyecek almaktalar.  Bu proje çok etkili oldu. Bu projemize katkıda bulunanlara da teşekkür ediyoruz.

Zaman zaman da Kermes düzenliyoruz. Günlerce süren Yıllık kermesimiz yanında, haftalık kermeslerimiz var. Anne ve ablalarımız kendi yöreleri ve imkanlarıyla pişirdikleri yemekleri ihtiyaç sahipleri yararına satarak, elde ettikleri gelirleri yine onlara sarf etmekteler. ‘Zehra Ana’ Ketesi meşhurdur. Onu yapıp satmaktayız.

Yardımlarımız bölgemiz dışında, diğer bölge ve ülkelere de sürmekte. Van depreminde ‘Battaniye yardımında bulunduk. Afganistan’da ‘su kuyuları’ açtırdık. Irak’taki ‘savaş yetimlerine’ yardımlarda bulunduk. Yemen’de bulunan mazlum halka yardımlarda bulunduk. Oradaki güvenilir bir vakıf kanalıyla yardımları ulaştırdık.  Azerbaycan, Nahçıvan ve Filistin’e de halkına da yardımlarımız oldu.

Oluşumumuzda, Zeynebiye Hareketi Liderimiz  Sayın Özgündüz yanında, merhum Şeyh Hamit Turan hocamızın da büyük katkıları olsun. Kendisini rahmetle anıyoruz. Allah mekanını cennet eylesin.

Bu vesileyle, bizlere destek olan değerli liderimiz Hüccet’ül İslam Selahattin Özgündüz’e, alimlerimize, mesai arkadaşlarımıza, bizlere destek olan işadamlarımıza ve vatandaşlarımıza öncelikle teşekkür ediyoruz” dedi

ZEHRA ANA DERNEĞİ’NE YARDIMDA  BULUNMAK İSTEYENLER İÇİN

İletişim ve Hesap bilgilerimiz ektedir.

www.zehraana.org    iletisim@zehraana.org  Mobil: 0090 553 934 72 12 

HALK BANK HESAP EURO: TR 57 0001 2009 8780 0058 0000 12