BAŞKAN TOZOĞLU HUKUKİ, VİCDANİ VE AHLAKİ DEĞİLDİR.

~~İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, İYİ Parti 2. Olağan Genel Kurulu'nda istedikleri neticeyi elde edemeyenlerin başkanlık divanı üzerinden yürütmeye çalıştıkları algı operasyonunun, sosyal mecralar üzerinden yürütülen yıpratma kampanyalarının partililerin vicdanında bir karşılık bulamayacağını vurguladı.

~~İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, İYİ Parti 2. Olağan Genel Kurulu'nda istedikleri neticeyi elde edemeyenlerin başkanlık divanı üzerinden yürütmeye çalıştıkları algı operasyonunun, sosyal mecralar üzerinden yürütülen yıpratma kampanyalarının partililerin vicdanında bir karşılık bulamayacağını vurguladı.

İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, yaptığı açıklamada İYİ Parti 2. Olağan Genel Kurulu'nun 20 Eylül 2020 tarihinde büyük bir katılım ile gerçekleştiğini belirterek, "Gerek sayın genel başkanımızın verdiği mesajlar gerekse kongreye katılan delegelerimiz ve partililerimizin gözlerindeki pırıltı ve inanç partimizin iktidarını müjdelemiştir. Kongremizde genel başkanımız Sn. Meral Akşener kongreye katılan delegelerimizin tamamının oyunu alarak tekrar genel başkan seçilmiştir. Yine çarşaf liste yöntemi ile Genel İdare Kurulumuz ile Merkez Disiplin Kurulumuz seçilmiştir.
Parti tüzüğümüz Sayın genel başkanımıza Genel İdare Kurulu üyeleri arasından (ayrıca kendi belirleyebileceği partililer arasından) parti divanımızı belirleme yetkisi vermiştir. Bu yetki sayın genel başkanımızın yalnızca kendi uhdesinde olan bir yetkidir. Sayın genel başkanımıza bu süreçte belirleyeceği başkanlık divanı üzerinden mesajlar vermek, aba altından sopa göstermeye çalışmak, farklı çıkarımlara sebebiyet verecek yaklaşımlarda bulunmak hukuki değildir, vicdani ve ahlaki hiç değildir" dedi.

VİCDANLARDA KARŞILIK BULMAYACAK
Oluşturulmak istenen algı operasyonunun vicdanlarda karşılık bulmayacağını kaydeden Başkan Tozoğlu, "Bizler sayın genel başkanımızın belirleyeceği başkanlık divanı ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da uyum içerisinde çalışacağız. Ancak kongrede istedikleri neticeyi elde edemeyenlerin başkanlık divanı üzerinden yürütmeye çalıştıkları algı operasyonu, sosyal mecralar üzerinden yürütülen yıpratma kampanyaları partililerimizin vicdanında bir karşılık bulamayacaktır. Yine bu süreç içerisinde iktidar partisinin diğer partilerin içini karıştırmak, basında ve sosyal medyada tartıştırmak niyetine karşı da uyanık olunarak ve partimizin iç işlerine hiç kimsenin müdahale etmesine fırsat verilmemelidir" ifadelerini kullandı.

PARTİMİZİN İKTİDARI İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEKTİR
Genel Başkan Meral Akşener'in mücadelesine dikkat çeken Başkan Tozoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Partimizin ülkemizin tamamında teşkilatlanması, çalışmaları tabana yayması üye sayımızın hatırı sayılır bir biçimde yükselmesi, partimiz üzerinde teveccühün yoğunlaşması elbette ki ciddi bir mücadele ve birikim gerektirmektedir. Bu birikim ve mücadelenin yok sayılması, bir çırpıda kenara atılmak istenmesi kabul edilebilir değildir. Bu hassasiyetlerle delegelerimizin ortak iradeleri ile belirlemiş olduğu sonuç ortadadır. Sayın genel başkanımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en güzel şekilde başkanlık divanını belirleyecek ve partimizin iktidarı için mücadelemiz sürecektir. Genel başkanımıza hangi gerekçe ile olursa olsun nezaketsiz bir yaklaşım gösteren, partimizin insicamını bozmak isteyenler karşılarında partililerimizin yüksek ferasetini bulacaktır."