BELÇİKA TÜRK KADINLAR DERNEĞİN'DEN KAHVALTILI KONFERANS

Belçika Türk Toplumunda "¹Anne-Çocuk"º birlikte eğitim proje ve çalışmalarıyla gündemde olan, Belçika Türk Kadınlar Derneği (BTKD), 2021-2022 eğitim ve etkinlik dönemi nedeniyle, Brüksel'de bulunan 'Thon Hotel Salonu'nda bir kahvaltılı konferans gerçekleştirdi.

Belçika Türk Toplumunda ‹Anne-Çocuk› birlikte eğitim proje ve çalışmalarıyla gündemde olan, Belçika Türk Kadınlar Derneği (BTKD), 2021-2022 eğitim ve etkinlik dönemi nedeniyle, Brüksel'de bulunan 'Thon Hotel Salonu'nda bir kahvaltılı konferans gerçekleştirdi.

Zoom üzerinden gerçekleştirilen Konferansın konuşmacısı Prof. Dr. Üstün Dökmen idi.

Konferansa, Saint Josse belediye Başkanı Emir Kır, Başkan Yardımcısı Nezahat Namlı, Sefire Ayşe Ülkü Üner, Yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

BAŞKAN KARACA«GEÇİRDİĞİMİZ ZOR SÜREÇTE KADININ GÜCÜNÜ GÖRDÜK»

BTKD Başkanı ve Avukat Yeliz Karaca'nın açılış konuşmasıyla start alan konferans, kahvaltıyla son buldu.

Başkan Karaca, «Öncelikle programımıza teşriflerinden dolayı Başkan Sayın Emir Kır'a, Başkan Yardımcısı sayın Nezahat Namlı'ya, Türk Askeri Heyeti Başkanı İsmail Üner beyin eşi Sefire Sayın Ayşe Ülkü Üner'e ve siz değerli konuklarımıza katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.

Ben şahsım ve Yönetim kurulu üyelerimiz adına sizlerin huzurunda değerli Hocamız Prof. Dr. Üstün Dökmen beye Zoom üzerinden gerçekleştireceği konferansından dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

Bildiğiniz gibi bir buçuk yılı aşkın olan Pandemi kuralları gereği bir araya gelemiyor, faaliyetlerimizi adeta askıya alarak, pasif bir şekilde çalışıyorduk.

Pandemi sürecini geçirdiğimiz Zor günlerde bile Kadın'ın gücünü gördük. Çalışmalarımız ve etkinliklerimiz etkilendi. Ama, bu zor süreçlerde pandemi kuralları çerçevesinde sınırlıda olsa çalışmalarımızı sürdürdük.

Artık sosyal ve kültürel alanın rahatlaması neticesi etkinliklere izin çıkınca bizler de hem siz değerli konuklarımızdan hasret gidermek hem de üyelerimizle buluşmanın heyecanını yaşamak için bu etkinliği düzenledik.

Amacımız, hem Sizleri bir kahvaltı sofrasında bir araya getirmek, hem de değerli Profesör Doktor Sayın Üstün Dökmen Hocamızın Sohbetiyle buluşturmaktı.

Bizler yaklaşık 25 yıllık geçmişi olan bir dernek olarak eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerine arkadaşlarımızla devam etmekteyiz.

Çalışmalarımızda bizlere destek olan herkese,Yönetim Kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum» dedi.

Başkan Karaca, konuşmasını bir kısmı izinde olan bir kızmı hazır bulunanYönetim Kurulu üyelerini tanıtarak, «şu an arkadaşlarımızdan Sayın Yasemin Önal ve Demet Vardar aramızda, diğer arkadaşlarımızda Türkiye kendilerine teşekkür ediyorum» sözleriyle  sonlandırdı.

PROF. DR. ÜSTÜN DOKMEN «DÜŞÜNEN ADAM HEYKELİ «ASLINDA İNSANIN GÜÇLÜ OLDUĞUNU AMA AYNI ZAMANDA YALNIZ OLDUĞUNU SÖYLEMEKTE»

Zoom üzerinden konferans veren Prof. Dr.  Üstün Dökmen yaptığı konuşmasında şunlara değindi:
«Öncelikle tüm katılımcıları sevgilerimle selamlıyorum.

Masamın üzerinde öeşitli oyuncaklar var. Elimde Trabzon ziyareti sırasında Atatürk'e hediye edilen bir ev maketi, bir diğeri ise, Rodi'nin Düşünen Adam heykeli maketi var.
Üniversite'de Felsefe dersi alıyordum 1970-71 yıllarında.

Felsefe Hocamız Düşünen Adam Heykelini getirerek sınıfa sordu Bu heykel ne söylüyor size?  Arkadaşların bir kısmı «İşçi Sınıfı'nın sorunlarını düşünüyor, Komünizmin yıkılışını düşünüyor» dediler. Ben de elimi kaldırdım Hocam bu düşünen adam şu mesajı veriyor, «İnsan güçlüdür ve yalnızdır» dedim.
Bu düşünen adam aslında çok güçlü düşünüyor, ama yalnız» dedim

Hepimiz zaman zaman güçlü olduğumuzu hissederiz ancak yalnız olduğumuzu da hissediyoruz.

Toplumlar zaman zaman olarak kültürel birliktelikler arayışında girerler. Yabancı yerlerde yaşadığımızda o ülkenin dilini ve kültürünü bilmediğimiz zaman yalnızlık hissederiz. Eğer kendi kültürüne sahip olmazsanız kendi değerlerinizi yitirirsiniz. Kendi kültürünüzle beraber diğer kültürlerleride hoşgörüyle dostlukla karşılayarak, birbirlerinizle dost olmaya çalışın.

Kalbimiz her zaman sizlerle birlikte, birbirlerinize diğer kültürlere karşı saygılı ve hoşgörülü olmak barışık bir ortam oluştuırur.

Sizleri selamlıyor, gönlümün sizlerle olduğunu belirtmek isterim» dedi

Sefire Ayşe Ülkü Üner ve Sain Josse Belediye Başkanı Emir Kır yaptıkları konuşmada «Belçika Türk Kadınlar Derneği'nin başarılı çalışmalarından dolayı her zaman yanında olduklarını vurgulayarak, Başkan Yeliz Karaca şahsında teşekkür ve tebrik dileklerini dile getirdiler.

BAŞKAN KIR « BELÇİKA TÜRK KADINLAR DERNEĞİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ»

Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır ise yaptığı konuşmada «Pandemi süreci sıkıntılı gibi görünse de bazı yararlı yönleride oldu. Ailelerimiz sevdiklerimizin önemi bir daha belli oldu. Çoluğumuz çocuğumuzla yüzgöz olma fırsatı da verdi. Onlarla daha yakın daha içli dışlı olduk. Her şeye rağmen hayat devam ediyor.

Belçika Türk Kadınlar Derneği bizim için çok önemli. Anne ve Çocuk eğitimi önemli. 25 yıla yakındır bu alanda çok güzel hizmetler vermektesiniz.

Türkiye'den gelen vasıflı Kadınlarımızın buradaki kadınlarımızla buluşarak, onlarla birlikte olması önemli. Zaman zaman rol modellere ihtiyacımız var. Sizler çok güzel rol modeller olabilirsiniz. ben her zaman Belçika Türk Kadınlar Derneği'nin  çalışmalarını takdirle izliyor ve önemsiyorum.

Başkan Av. Yeliz Karaca Belçika Türk Toplumunda kendisini yetiştirmiş değerli birisidir. Başkanlığında başarılı çalışmalarda bulunacağına inanıyorum. Bizler her zaman, Belçika Türk Kadınlar Derneği'nin yanındayız» dedi.

*************************
Belçika Aydın haber olarak Başarılı çalışmalarda bulunan BTKD Başkanı Sayın Yeliz Karaca ve Yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com