TURKISH LADY’DEN ‘AİLE OLMAK, AİLE KALMAK’ ADLI KONFERANS

Belçika Türk toplumunun ilk kadın sivil toplum kuruluşlarından olan ‘Turkish Lady’ yeni sezonda ilk etkinliğini Brüksel Aktif dernekler Birliği salonunda gerçekleştirdi.

Belçika Türk toplumunun ilk kadın sivil toplum kuruluşlarından olan ‘Turkish Lady’ yeni sezonda ilk etkinliğini Brüksel Aktif dernekler Birliği salonunda gerçekleştirdi.

Turkish Lady Derneği kurucusu ve Genel Koordinatörü Derya Aliç’in öncülüğünde bu sezon gerçekleşen ilk etkinlik olan ‘Aile Olmak, Aile Kalmak adlı konferansın konuşmacısı Dr. Ertuğrul Taş idi.

Konferans Genel Koordinatör Derya Aliç’in dernek çalışmaları ve Dr. Ertuğrul Taş’ın davetlilere tanıtımı ile start aldı. Aliç, hem Dr. Ertuğrul Taş’a, hem de davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

DR. TAŞ: “AİLE ÖNEMLİ BİR KURUM OLUP,TOPLUMLARIN TEMEL TAŞIDIR”

Yoğun katılımın olduğu konferansta Dr. Taş Aile’nin öneminin altını çizerek, Aile olmanın ve Aile kalmanın günümüz şartlarında zor olduğu ancak, gerçek bir aile olmanın şartları ve kuralları hakkında edindiği izlenimleri davetlilerle paylaştı.

Mutlu aile olmanın temel şartları sevgi, saygı, hoşgörü ve karşılıklı anlayış psikolojisinden geçer. Günümüzde Aile kavramı ne yazık ki bazı olumsuz düşünce ve bakış açılarından dolayı istenilen düzeyde olamamakta.

Gerek ülkemiz Türkiye,  gerekse Belçika, Hollanda, diğer Avrupa ülkelerinde edindiği izlenim ve yaptığı araştırmalarından anekdotlar aktaran Dr. Taş, davetlilerin sorularını da samimi ve gerçekçi bir biçimde cevaplayarak güzel bir sunum gerçekleştirdi. Dr. Taş çıkan yeni kitabı  ‘Gerçek Evlilik Hikayesi ‘Kocam Şizofreni mi) adlı eserini de imzaladı.

Davetliler Turkish Lady Derneği  Genel koordinatörü Derya Aliç’e bu güzel organizasyonundan dolayı, Dr. Ertuğrul Taş’a da anlamlı konferansından dolayı teşekkür ettiler.