‘TURKISH LADY’NIN ORGANİZASYONUNDA ‘AŞÇILAR’ LEZZETLİ YEMEKLERİYLE YARIŞTILAR

Belçika Türk Toplumu’nun ilk Kadın Derneklerinden olan ’Turkish Lady Derneği’ etkinlikler serisine ‘En iyi Aşçılar’ yarışma programını ekledi.

‘TURKISH LADY’NIN ORGANİZASYONUNDA ‘AŞÇILAR’ LEZZETLİ YEMEKLERİYLE YARIŞTILAR

Belçika Türk Toplumu’nun ilk Kadın Derneklerinden olan ’Turkish Lady Derneği’ etkinlikler serisine ‘En iyi Aşçılar’  yarışma programını ekledi.

Uzun yıllardan beri Kadınların haklarını savunma ve kadınların sosyal, kültürel anlamdaki çalışmalarına katkıda bulunma adına ilk derneği ‘Turkish Lady’i tam bundan 20 yıl önce kuran başarılı STK temsilcisi Derya Alıç, yaptıkları etkinliklerle 20 yıldan beri Türk Toplumuna hizmet vermekte.

Kadınları bilgilendirme, dayanışma ve sosyalleştirmede öncü olan Derya Alic, her zaman göz dolduran etkinlikler serisini ‘Aşçılık Yarışması’yla renklendirdi.

‘Actief Dernekler Birliği’ salonunda gerçekleştirilen organizasyonun partneri ise, ‘Vifa For Life-Vivi Cite’ idi. Programa ev sahipliği yapan ‘Turkish Lady’ Kurucu ve Başkan Derya Alıç’ın davetlileri arasında T.C. Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Saint Josse Belediye Başkan Yardımcısı Dorah Ilunga, Saint Josse Belediye Meclis Üyesi Safa Akyol, Bel-Dost Derneği Başkanı Yaşar Tümbaş, Bel-Dost Yönetim Kurulu Üyesi Eser Baysal, Kültür Bakanlığı Halk Şairlerinden Kamil Sayın, Şair Abdil Göktekin ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Yarışma, başarılı sunucu Sümeyra Koca’nın açılış konuşmasıyla start aldı.

Düzenlenen etkinlikte Belçika’da yaşayan Türk Toplumuna mensup kadınlar Anadolu’ya has geleneksel giysileriyle, Türk Mutfağına has yaptıkları lezzetli yemeklerle yarışmaya katıldılar.

Halal Food Temsilcisi ve Chefler Levent Can ve Haydar İnal’ın jüriliğinde yapılan yarışmada Rukiye Koca, Sümeyra Koca ve Feride Çil yarışmanın ilk üç sırasını paylaştılar. Tüm yarışmacılar yaptıkları lezzetli yemekleriyle yarışmanın heyecanını birlikte yaşadılar.

Yapılan yemekler daha sonra davetlilere ikram edildi. Tüm yarışmacılar davetlilerden de tam not aldılar.

Başkanr Derya Alıc, katılımcı protokol ve tüm davetlileri selamlayarak başladığı konuşmasında. “Bu yarışmada ki amacımız, Anadolu’muza has mutfak kültürümüzün birbirinden lezzetli yemek ve tatlılarını gelecek nesillere sevdirmektir. Türk Mutfağı zengin bir mutfak olup, bu mutfağı  Belçikalı dostlarımız, Belçika’da yaşayan diğer uluslara  mensup komşularımıza da tanıtmaktı. Kadınlarımızın ‘Lezzet marifetlerine tercüman oluyor, onların Türk mutfağından hazırladıkları yemeklerinin tanıtımının yapılmasına aracı olarak, bu konuda bir dayanışmayı da sağlıyoruz.

Bu anlamlı ve centilmen yarışmada bana göre tüm aşçılarımız başarılıydı. Yarışmamıza Jurilik eden değerli Juri heyetine, katılımlarıyla medeni cesaret örneği sergileyen tüm Aşçılarımıza, Sayın Başkonsolosumuz, Sayın Belediye Başkan Yardımcımız, şairlerimize, siz değerli davetlilerimize, bu salonu tahsis eden değerli Actief Derneği Başkanı Rıfat Can’a ve emeği geçen tüm dernek yönetim kurulumuza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkonsolos Umut Deniz’de yaptığı selamlama konuşmasında: “Çok sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen bu programı izlemekten büyük zevk aldım. Türk mutfağı Lezzeti’nin tanıtılması anlamında bu tür yarışmaların çok faydalı olacağını düşünüyorum. Öncelikle, Bu konuda bu güzel etkinliğe ev sahipliği yapan Turkish Lady Dernek Başkanı Derya Alıc hanıma, Partner dernek temsilcilerine Juri heyetine en önemlisi de birbirinden güzel Türk mutfağından lezzetler sunan tüm yarışmacılara teşekkür ediyorum” dedi.

T.C. Kültür Bakanlığınca tanınan Halk Şairlerinden Kamil Sayın'ın okuduğu şiir alkışlarla karşılandı. Hatıra görüntülerin alınmasıyla program sona erdi.

‘Belçika Aydın Haber olarak, böylesi anlamlı ve güzel bir programa imza atan ‘Turkish Lady Dernek Başkanı Sayın Derya Alıc’ın şahsında, tüm yarışmacılara ve jüri heyetine teşekkür ediyoruz. www.belcikaaydinhaber.com