‘BELÇİKA TÜRK KADINLAR DERNEĞİ’ CUMHURİYETİMİZ 100. YILI VE KURULUŞLARININ 25. YILINI KUTLADI

Belçika Türk toplumunda 25 yıldan beri hizmet veren kısa adı BTKD olan ‘Belçika Türk Kadınlar Derneği’, Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve derneklerinin kuruluşunun 25. Yıldönümü nedeniyle, ‘Tervuren/Africa Palace’de bulunan Şato’da görkemli bir kutlama gerçekleştirdi.

Belçika Türk toplumunda 25 yıldan beri hizmet veren kısa adı BTKD olan ‘Belçika Türk Kadınlar Derneği’, Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve derneklerinin kuruluşunun 25. Yıldönümü nedeniyle, ‘Tervuren/Africa Palace’de bulunan Şato’da görkemli bir kutlama gerçekleştirdi.

‘Anne Çocuk eğitim projeleri, kadınlarımızın sorunları, her konuda bilgilendirme ve bilinçlendirme yönünde çalışmalarda bulunan BTKD Başkanı Av. Yeliz KARACA ve Yönetim Kurulu üyelerinin davetlilerini sıcak bir şekilde karşılayıp ve tebrikleri kabul ettiği programa T.C. Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, T.C. Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, Bakan Eski Danışmanı Nebahat Acar, Belçika Aydın Haber Vakfı Başkanı Zerrin Aydın, Diyetisyen/Psikolojik Danışman Özge Soytürk Bodur, Psikolog ve Sanatçı Ülkü Dursun, STK Temsilcileri, İşadamları, BTKD Yönetim kurulu üyeleri ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Program şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla start aldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Av. Yeliz Karaca  Protokol üyeleri ve tüm davetlileri selamlayıp, katılımlarından dolayı tüm davetlilere teşekkür etti.

Başkan karaca konuşmasında şunlara değindi. Öncelikle hepinize programımıza katılımınızdan dolayı şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi derneğimiz 25 yıldan beri aralıksız Belçika Türk toplumunda bulunan anne ve çocuklarımızla birlikte tüm kadınlarımızın sorunlarını dile getirerek çözümleri noktasında çalışmakta. Çağdaş bir toplumun çağdaş kadınları olarak ülkemizi üzerinde yaşadığımız Belçika’da en iyi bir şekilde temsil etmenin mücadelesi içerisindeyiz.

Hepinizin bildiği gibi Milli Lider Atatürk ve arkadaşlarının kurmuş oldukları Cumhuriyetimizin 100. Yılını bu sene idrak etmekteyiz. Aynı zamanda Derneğimizin de 25. Kuruluş yıldönümü nedeniyle bu gece bir sizlerin de katılımıyla bu kutlamayı gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa kemal Atatürk başta olmak üzere tüm yaşamını yitiren kurucuları ve şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anmaktayız. Derneğimizin kuruluşundan günümüze kadar kuruluş aşamasında ve 25 yıllık sürede derneğimize başkanlık eden, kurslarımıza katılan anne ve çocuklara ve yönetim kurulumuza da teşekkür ediyoruz. Bu duygularla bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan Sayın Başkonsoloslarımıza ve siz tüm konuklarımıza şahsım ve yönetim kurulumuz adına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Brüksel ve Anvers Başkonsolosları da yaptıkları selamlama konuşmalarında özetle, “görevleri süresince BTKD’nin etkinliklerini yakından takip edip, bir çok etkinliklerinde bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Cumhuriyet değerlerine bağlı, Belçika’daki Türk toplumunun özellikle kadın çocuk eğitimlerine çok büyük katkılarda bulunan BTKD’nın Yönetim Kurulu Başkanı Yeliz Karaca’nın şahsında 25. Kuruluş yıldönümlerinden dolayı kutluyoruz. Ayrıca tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılını da bu vesileyle bir kez daha kutluyoruz” dediler.

Kutlamaya gelen davetliler, Afrika Music Grubu BY Loumen şarkılarıyla karşılandı.  Ardından yemekli toplantıda Sanatçı Ülkü Dursun ve Orkestra Grubu’nun Milli Lider Atatürk’ün beğendiği şarkı ve türküleri güzel sesiyle yorumlaması dakikalarca alkışlandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kars’a geldiği zaman Karslıların karlılamada oyunlarla söylediği ‘Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa’ adlı türküye davetliler ellerinde Türk ve Belçika Bayraklarıyla oynayarak, coşku kattılar. Herşeyin mükemmel olduğu kutlamada, tüm Cumhuriyet sevdalılarının gönüllerince eğlenmenin mutluluğunu yaşadı.

Derneğin kuruluşundan günümüze kadar geçen 25 yıllık sürede yaptıkları çalışmaları özetleyen sinevizyon gösterimi ardından, sponsorlara ve Başkonsoloslara a Plaket takdimi yapıldı. Programda yapılan çekilişte, İki davetli birer altın hediye kazandı.

Belçika Aydın Haber olarak, BTKD Başkanı Av. Yeliz Karaca ve Yönetim Kurulu üyelerini ve emeği geçen tüm katılımcıları tebrik ediyoruz. Cumhuriyetimize ve BTKD’ya nice yıllar diliyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com