YTB, TÜRKİYE- HOLLANDA İŞ GÜCÜ ANLAŞMASININ 60. YILINA ÖZEL RESEPSİYON DÜZENLİYOR

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Türkiye ve Hollanda arasında 19 Ağustos 1964’te imzalanan İş Gücü Anlaşması ile başlayan Hollanda'ya Türk işçi göçünün 60. yılını anmak ve onurlandırmak amacıyla 60. Yıl Resepsiyonu düzenliyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Türkiye ve Hollanda arasında 19 Ağustos 1964’te imzalanan İş Gücü Anlaşması ile başlayan Hollanda'ya Türk işçi göçünün 60. yılını anmak ve onurlandırmak amacıyla 60. Yıl Resepsiyonu düzenliyor.
1960’lı yıllarda imzalanan iş gücü anlaşmalarıyla serüveni başlayan ve bugün 60 yılı geride bırakan Türk diasporası, beşinci nesline ulaştı. Anadolu’dan Avrupa’ya ve daha sonra da dünyanın pek çok ülkesine yayılan Türk misafir işçiler zamanla gittikleri ülkeleri ikinci bir vatan hâline getirerek yaşadıkları ülkelerin asli birer unsuruna dönüştü.
Ülkeler arasındaki ilişkilerde bir mihenk taşı oluşturan, hem bulundukları ülkeye hem de Türkiye’ye birçok alanda önemli katkılar sağlayan Türk toplumunun bu sürecinin ve üstün gayretlerinin daha bilinir kılınması ise YTB tarafından yürütülen 60. yıl çalışmalarının odak noktasını oluşturuyor. 60. yıl programları çerçevesinde 2024 yılı boyunca çeşitli kültürel, sanatsal ve akademik çalışmalar yürütülüyor.
YTB bu kapsamda Türkiye ve Hollanda arasında 19 Ağustos 1964’te imzalanan İş Gücü Anlaşması ile başlayan Türk işçi göçünün 60. yılını anmak ve onurlandırmak amacıyla 60. Yıl Resepsiyonu düzenliyor.
Resepsiyon, 6 Mayıs 2024 Pazartesi günü saat 19.00’da Hollanda’nın Rotterdam şehrindeki Theater Zuidplein’de Hollanda’da yaşayan Türk toplumu ve Hollandalılar'dan oluşan 650 kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek. 
Türk toplumunun önde gelen isimleri, farklı alan ve sektörlerden kanaat önderleri, sivil toplum temsilcileri ve Türk diasporası için sembolik önemi haiz isimlerin katılımlarıyla düzenlenecek olan bu resepsiyonda hem Türkiye’den hem de ilgili ülkeden üst düzey temsilciler yer alacak. 
60. Yıl Resepsiyonu’nun ana hedefleri arasında ise, 1960'lı yıllarda başlayan ve Hollanda ekonomisine büyük katkıda bulunan Türk işçilerin ve sonrasında çeşitli dalgalarla Hollanda’ya devam eden göçlerin önemini hatırlamak, bu tarihi süreci gelecek nesillere aktarmak bulunuyor.
Resepsiyon, Türk işçi göçünün sadece geçmişten ibaret olmadığını, aynı zamanda bugünümüzü ve geleceğimizi de etkileyen bir süreç olduğunu vurgulamak için de düzenleniyor.
Bu etkinlik, ortak mirasımızı kutlamak ve gelecek nesillere aktarmak için bir vesile olarak görülmekle birlikte, Hollanda’da yaşayan 430 binin üzerinde vatandaşımızı onurlandırmak için bir fırsat olarak değerlendiriliyor.