EFSANE BAŞKAN SCHAERBEEK'E DÖNÜYOR...

Tüm partiler ve gruplar listelerini oluşturarak, adaylarını kamuoyu ile paylaşmaya başladı. İçlerinde Türk kökenli yeni ve sürpriz adayların yer aldığı listelerin 15 Eylül'e kadar içeriye verilmesi gerekiyor. Bu anlamda Schaerbeek'de de siyasi parti ve adaylar hummalı bir çalışma yürütmekteler. Schaerbeek'in en sürpriz adaylarından birisi de önceki dönemlerde Schaerbeek belediye Başkan ve yardımcılığı yapan Sait Köse oldu.

Belçika genelinde 13 Ekim 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde Belçika halkı yerel yöneticilerini seçmek üzere sandık başına gidecek.

Tüm partiler ve gruplar listelerini oluşturarak, adaylarını kamuoyu ile paylaşmaya başladı. İçlerinde Türk kökenli yeni ve sürpriz adayların yer aldığı listelerin 15 Eylül'e kadar içeriye verilmesi gerekiyor.
Bu anlamda Schaerbeek'de de siyasi parti ve adaylar hummalı bir çalışma yürütmekteler. Schaerbeek'in en sürpriz adaylarından birisi de önceki dönemlerde Schaerbeek belediye Başkan ve yardımcılığı yapan Sait Köse oldu.

Efsane Başkan Schaerbeek'e dönüyor.

Köse, '1030 Ensemble' listesinden 3. sırada seçime katılıyor. “Güçlü ve tecrübeli bir ekiple yola çıktıklarını vurgulayan” Köse, dergimize şu açıklamalarda bulundu:

“Schaerbeek Belçika'nın 6. Büyük belediyesidir. Bu belediyenin Belçikalı Türkler için de ayrı bir önemi var. Benim yıllar önce söylediğim 'Türkiye'nin başkenti Ankara'ysa, Belçikalı Türklerin de başkenti Schaerbeek'tir demiştim. Belçikalı bazı siyasilerde bu sözümü defalarca kullandılar.

Belçika'nın değişik bölgelerinde oturan, Hollanda, Fransa, Almanya gibi ülkelerde yaşayan insanlarımızın ya akraba, ya tanıdığı olarak muhakkak Schaerbeek'le bir bağlantısı var.
AB kurumları burada, Nato burada, diplomatlar olsun, devlet memurları olsun. Belçika'ya Türkiye'den Cumhurbaşkanı, bakanlar gelse muhakkak Schaerbeek'e uğramakta. Burası merkez bir ilçe olmakla beraber, Belçika Türk Toplumu'nun başkenti konumundadır. 

Ben, bu belediye'de ilk defa 2000 yılında seçildim ve ilk Türk kökenli Belediye başkan yardımcısı oldum.  Schaerbeek belediyesinde 18 yıl başkan yardımcılığı yaptım. Belediye Başkanı izne ayrıldığı dönemlerde, Başkan olarak da görev üstlendim. Toplam 18 sene ben bu belediyenin çeşitli departmanlarında görev yaptım.

Hangi departmanda görev yaptıysam, o departman, belediyenin en iyi işleyen departmanı oldu. 18 yıl boyunca sırasıyla Maliye, Temizlik, Nüfus, Spor ve gençlik'ten sorumlu oldum.
Statlar ve yüzme havuzu projesini ben yaptım. Bugün yaptığımız statlarda bölgesel ve uluslararası müsabakalar yapılıyor ve başarılı sporcular yetişiyorsa, bunda benim büyük katkım var.
Bir yapılmayan işlerin görünürlülük tarafı vardır, halk şu yapılmadı, bu yapılmadı diye, görür bunu.

Bir de yapılıpta gerçekten faydası olup ancak, görünmeyen faydaları vardır. Lafı nereye getireceğim. Bu spor tesislerimiz sayesinde bugün belki bir çok çocuğumuzu kötü yoldan, esrardan kurtardık. O gün, o çocuklar o spor tesislerine gitmemiş olsalardı, belki bugün değişik yollarda olacaklardı. Bu tabi görünmez hizmettir. Görünen hizmet ise, o spor için yapılan beton ve çim sahalardır. Görünmeyen tarafı ise benim için daha önemlidir.

« SCHAERBEEK BELÇİKA TÜRK TOPLUMU'NUN BAŞKENTİDİR »

Siyaset çok önemli ancak, belediye de çok önemli. Schaerbeek belediyesi Türkler için önemli. Belediyeler, aynı zamanda devletin halka en yakın olan kurumudur. Belediye halkla iç içe olup, günlük sorunların birebir görüldüğü ve çözüldüğü kurumdur. 

Halkımız son altı yılda belediye yönetiminden ve hatta belediyedeki muhalefetten memnunlarsa o zaman, oyları değiştirmeyecekler.

Ama hakikaten Schaerbeek'in değişmesi, güzelleşmesi hatta sokakların daha temiz olması ve daha güvenli olmasını istiyorlarsa bizim listemize oy vereceklerdir. Bunun için birkaç sebep var. 

Bu 47 kişilik listede, 4 siyasetçiyiz. Ama listemizin çoğunluğu halkın içinden, gönüllü ve belediyeye hakikaten mesaisini harcamak isteyen, belediye de değişiklik yaratmak isteyen arkadaşlardan kurulu bir liste. 
İkinci olarak da biz herhangi geleneksel bir partiye bağlı değiliz. Her partiyle anlaşırız. Partilerin kendi programları var. Bu programlarını her belediye ye empoze yapıyorlar.

Oysa ki, her belediyenin kendine has sorunları var. Schaerbeek'in her mahallesinin kendine has sorunu var. Place Liedts'in sorunuyla, Place Dailly sorunu bir değil, Chaussée Haecht'ın sorunuyla, Place Meiser'in sorunuda bir değil.

Bizim listede hemen hemen Schaerbeek'in her sokağından, her mahallesinden adaylar var. Her orjinden, her kültürden insanlar var. Belçikalı, Türk, Fars, Arnavut, Bulgar, Güney Amerika, Afrika'lı gibi adaylarımız var. 
Bize çok talep oldu. Bugün bir çok parti adaylarını toplamakta zorlandı. Bizim liste hazır. Biz yeni bir parti olarak listemizi fazlasıyla aştık. Hizmet etme aşkıyla dolu listemizde yer alan insanlarımız var. 

Ben 6 yıl boyunca Madalyon'un öbür tarafını, sade vatandaş olarak gördüm. Siyasette olduğunuz ve uzun süre aynı yerde kaldığınız zaman, ister istemez bazı şeyleri kaçırıyorsunuz. Schaerbeek belediyesindeki şu andaki yönetim, güç zehirlenmesi yaşıyor. 

Çok uzun yıllardan beri aynı kişiler, aynı Belediye Başkanı ve aynı belediye başkan yardımcıları sorunları çözemiyorlar. Halkın sorunlarına uzak kalmaya başladılar. Son altı yılda tamamen halktan koptular.
Ben, altı sene boyunca sade vatandaş olarak yaşadığım için sorunları daha iyi gözlemleyebilmekteyim. O tecrübe ve bu bilgilerle ikisini birleştirip inşallah halkımıza 13 Ekim'den sonra, hak ettikleri hizmeti vereceğiz» dedi.

www.belcikaaydinhaber.com