Belçika'da süpermarketlere ATM konulması gündemde

Belçika’da hükümet görüşmeleri devam ederken masaya, vatandaşlara kolaylık sağlayacak bir tasarı geldi. Süpermarketlere ATM yerleştirilebilir.

Belçika’da hükümet görüşmeleri devam ederken masaya, vatandaşlara kolaylık sağlayacak bir tasarı geldi. Süpermarketlere ATM yerleştirilebilir.

Hükümet görüşmeleri sırasında, süpermarketlerde büyük bir değişiklik yapılması için bir öneri masaya yatırıldı. Bu değişiklik kapsamında süpermarketlere bankamatikler (ATM) yerleştirilebilecek.

Tüketici örgütü Testaankoop, Financité ve Okra, yeni federal hükümet oluşturma müzakerelerine katılan parti liderlerine gönderdiği ortak mektupta, son yıllarda Belçika’da tüketicilerin büyük tepkisine rağmen bankamatik sayısının ciddi şekilde azaldığını, bu anlamda süpermarketlere konulacak ATM’lerin faydalı olacağını belirtti.

Testaankoop sözcüsü Ortwin Huysmans, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Masada bulunan, bankamatiklerin süpermarketlere yerleştirilmesinin kolaylaştırılması gibi bazı öneriler, doğru yönde atılmış bir adımdır. Ancak bunun maliyetinin vatandaşlar tarafından değil, bankalar tarafından karşılanması gerekir." ifadesini kullandı.

"Yine de daha cesur adımlar atmalı ve durumu genel olarak ele almalıyız." diyen Huysmans, "Bankacılık sektörüyle sınırlı kalmadan, sivil toplum kuruluşları ve tüketici örgütlerinin de dahil olduğu gerçek bir toplumsal tartışma çağrısında bulunuyoruz." şeklinde ifade kullandı.
©Sonhaber.eu