1030 ENSEMBLE LİSTESİ 19. SIRA ADAYI İŞADAMI SELİM KOÇAK : “SCARBEEKLİLERE HİZMET İÇİN ADAY OLDUM”

Bu anlamda Schaerbeek Belediyesi için de tüm parti ve guruplar listelerini tamamlamak üzereler. Schaerbeek'de bir önceki yönetimlerde Başkan Yardımcılığı yapan Sait Köse'nin de yer aldığı, '1030 Ensemble (Beraber)' listesi'nin 19. sıra adayı İşadamı Selim Koçak, kendisi, adaylığı ve seçildiğinde yapacakları hizmetler hakkında görüşlerini 'Belçika Aydın Haber' dergimize değerlendirdi

Belçika genelinde 13 Ekim 2024 Pazar günü yapılacak olan 'Yerel seçimler' nedeniyle tüm parti, gurup ve Başkanlık Listeleri için hummalı bir çalışmayla listeler oluşturulmaya devam ediyor.

13 Eylül'de teslim edilmesi beklenen listelerin büyük bir kısmı oluşturuldu. Bu anlamda Schaerbeek belediyesi için de adaylık ve liste tamamlaması için son Rötuşlar yapılmakta.

Belçika genelinde 300'e yakın Türk kökenli adaylarında listelerle Belçika'nın hemen hemen her yerinde aday olarak seçimlere katılması gözleniyor. Belçikalı Türkler seçme hakkımız olduğu gibi seçilme hakkımızı da kullanarak bulunduğumuz bölge belediyelerinde hizmet vermek istediklerini belirtmekteler.

Bu anlamda Schaerbeek Belediyesi için de tüm parti ve guruplar listelerini tamamlamak üzereler. Schaerbeek'de bir önceki yönetimlerde Başkan Yardımcılığı yapan Sait Köse'nin de yer aldığı, '1030 Ensemble (Beraber)' listesi'nin 19. sıra adayı İşadamı Selim Koçak, kendisi, adaylığı ve seçildiğinde yapacakları hizmetler hakkında görüşlerini 'Belçika Aydın Haber' dergimize değerlendirdi.

Koçak, “Ben Belçika'da doğup büyüdüm. Ben 25 senelik esnafım mahallemizde. Bildiğiniz gibi 3 yılı aşkın süre, önce Covid dönemini yaşadık, kısıtlamalar nedeniyle iş yapamaz durumlara gelmiş, bu süreçte tüm esnaflar olarak da çok sıkıntılı aylar geçirdik. Covid dönemi sonrası cadde ve sokaklarımızda inşaatlar başladı.

Çoğu yerdeki sokaklarımızı tek yöne çevirerek, çoğu yerde parkingleri azalttılar. Tüm bu olumsuz gelişmelerle, gelir anlamında çok düşüşler yaşadık. Tüm bu olumsuzluklardan etkilenen esnaf arkadaşlarımız bana acilen bir 'Esnaf Birliği' oluşturmamız gerektiğini ifade ederek, beni çalışma için görevlendirdiler.

Schaerbeek'de 500 İşadamı ve esnaflardan oluşan 'Tüccarlar Birliği'ni kurarak, Schaerbeek Belediye yönetimiyle bir toplantı yaptık. Park sorunlarımız, inşaatlar ve çevre temizliğinden sorunlarımızı kendilerine iletip, acil çözümler istedik. Belediye bizlerin sorunlarıyla ne yazık ki, ilgilenmedi. Tüm sorunlarımız giderilmediği gibi, belediye bizleri daha çok sıkıştırmaya yöneldi, bize konteynerleri içeri almamız için baskı kurdular. Ben itiraz ettim. Bu nedenle bana ceza yazmaya başladılar.

Verzin Georges ile görüşerek, yeni bir liste oluşumu üzerine istişarede bulunduk, biz de bu vesileyle kendi sorunlarımızı ve diğer Schaerbeeklilerin tüm sorunları için aday olmaya karar verdik. Listemizde tecrübeli siyasetçiler ve yöneticiler var. Sorunlara vakıf ve çalışkan bir ekiple yönetime talibiz. Halkımızın tercihi bizden yana olduğu takdirde, Schaerbeek'de tüm kararları halkımızla birlikte almak için, yola çıkıyoruz.

Neden 1030 Ensemble için desteklerinizi bekliyorum . 1030 Ensemble Partimiz halk partisidir , bağımsız ve vatandaşın beklentileri için uygun bir parti çünkü daha önce hiç bir anlaşma dahi imzalanmamıştır. Bizim parti de, bizim manevra payımız daha güçlü . Başa gelipte, diğer partiler gibi mecburi kalmış programları bitirmek zorunda değiliz .

Bu vesileyle, Yerel seçimlerde Demokratik mücadele verecek olan tüm parti ve adaylara başarılar diliyoruz” dedi.