DUAYEN SİYASETÇİ SAİT KÖSE : “SCHAERBEEK-EVERE VE SAİNT JOSSE İÇİN ‘TEK PARK KART UYGULAMASI’ OLMALI

Partiler bir taraftan adaylarını Lansmanlarıyla tanıtırken, diğer taraftan da vatandaşlara yönelik vaad ve projelerini de deklare etmeye başladılar. Bu anlamda, ‘Schaerbeek 1030 Ensemble’ listesinde yer alan Türk kökenli adaylar, Belçika Türk Basın mensuparıyla buluşarak, kendilerini tanıtıp, seçildikleri takdirde, yapacakları hizmet ve projelerini basın mensuplarıyla paylaştılar.

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla listeler teslim edildi. Partiler, gruplar ve LB Liste adaylarının da birbirinden ilginç proje, öneri ve teklifleri de netleşmeye başlıyor.

Partiler bir taraftan adaylarını Lansmanlarıyla tanıtırken, diğer taraftan da vatandaşlara yönelik vaad ve projelerini de deklare etmeye başladılar.

Bu anlamda, ‘Schaerbeek 1030 Ensemble’ listesinde yer alan Türk kökenli adaylar, Belçika Türk Basın mensuparıyla buluşarak, kendilerini tanıtıp, seçildikleri takdirde, yapacakları hizmet ve projelerini basın mensuplarıyla paylaştılar.

Koçak Pizzeria salonunda gerçekleştirilen Basınla buluşmaya, Listenin ağır toplarından duayen siyasetçi ve bir önceki dönem Belediye Başkan ve Yardımcılığı yapan Sait Köse (3.), Tufan Kara (5.sıra), Emel Kotaoğlu Doğancan (6), Nezhdet Nezhdet (13.), Hülya İleri (18.), Selim Koçak (19.), Rıdvan Göktaş (21.) sıra adayları katıldı.

Adaylar, tek tek kendilerini ve yapacakları çalışmaları hakkında basına bilgi verip, kendilerine yöneltilen soruları cevaplandırdılar.

Listenin en tecrübeli adayı Köse konuşmasına başlamadan önce basın mensuplarını adaylara, adayları da basın mensuplarına tanıtarak, sözlerine şöyle başladı:

“Sayın Basın mensupları. Bildiğiniz üzere 13 Ekim 2024’de Belçika genelinde yerel seçimler gerçekleştirilecektir. Hepinizin bildiği gibi bir önceki dönemlerde 18 yıllık Belediye Başkan ve Başkan yardımcılığım oldu. Ara verdiğim son 6 yıllık dönemde Schaerbeek belediyesini bir vatandaş gözlemiyle takip ettim. Vatandaşlarımızın memnun olmadığı belediye yönetiminin artık değişmesi gerektiği fikri halkımızda oluşmuş, bu nedenle de değişim istekleri vatandaşlarımız tarafından yüksek bir sesle seslendirilmektedir.

İktidarın başarısızlığına suskun bir muhalefet de olunca vatandaşların sıkıntıları ve rahatsızlıkları her geçen gün artmakta. Karşılaştığımız Schaerbeek’deki vatandaşlarımızın istek ve arzuları doğrultusunda kaldığımız yerden devam etmek için, yeni bir oluşum ve tecrübeli bir kadroyla ‘1030 Ensemble’ listesi ile yönetime talip olmak için yola çıktık.

Belediyecilik tecrübelerimizle sorunları ve sorunlara çözümleri bilerek, sizlerin desteğiyle, Schaerbeek’de bir değişimin şart olduğunu düşünerek, sizlerle birlikte yaşanabilir, huzurlu temiz ve sorunsuz bir Schaerbeek için arkadaşlarımızla kolları sıvadık ve size hizmete talip olduk.

Genel anlamda, Temizlik, Çevre, Vergi artışı, Doğa’ya saygı, Güvenlik, Eğitim, Park sorunları, çıkmaz sokaklar, kopuk mahalleler ve esnaflarımızın sorunlar, kadınlarımızın , çocuklarımızın güvenliği, mahallelerimizin kendilerine has tüm sorunları gibi, tüm sorunların bilinciyle, plan projelerimizle konulara çözümler için hazırız.

Yapacağımız ve alacağımız kararları halkımızla istişareler neticesi gerçekleştireceğiz. Bizler herhangi bir parti programına bağlı kalarak değil, bağımsız halkımızın içinden çıkan, sizlerden biri olan temsilcilerimizle Schaerbeek’i birlikte yöneteceğiz.

Vatandaşlarımız çıkmaz sokaklar ve park sorunu ve cezalardan son derece muzdaripler. Biz yetki aldığımızda Schaerbeek-Evere-Saint Josse’nin ortak güvenliği olduğu gibi, birbirine komşu olan mahallelerin de ‘ortak park kartı’ kullanabilmesini sağlayarak vatandaşları cezalardan kurtarmayı düşünüyoruz.

Değerli Schaerbeeklilerin destekleriyle yaşanabilir huzurlu bir Schaerbeek’e ne dersiniz ? cevabını evet ise, elimizden tutun birlikte Schaerbeek’i yönetelim “ dedi.

Diğer Adaylar da kendilerinin tesbit ettikleri sorunları, çözümleriyle anlatarak, basın mensuplarını bilgilendirdiler. Toplu görüntülerle basın toplantısı sona erdi. 

www.belcikaaydinhaber.com