Türk ulusunun Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde işgalci güçlere ve onların yerli işbirlikçilerine yönelik milli mücadele savaşı sırasındaki kahraman kadınlarımızın, yaşamları ve mücadeleleri sahnede dile getirildi.
Türk ulusunun Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde işgalci güçlere ve onların yerli işbirlikçilerine yönelik milli mücadele savaşı sırasındaki kahraman kadınlarımızın, yaşamları ve mücadeleleri sahnede dile getirildi.
Sırtlarında bebekleri ile tüm olumsuz koşullara rağmen, Kağnılarla cephelere lojistik destek sağlayan, birebir silahı eline alıp cephelere koşan, miting meydanlarında halkı galeyana getiren Kuvayı Milliye kahramanı kadınların yaşamlarından kesitlerin sunulduğu oyun büyük beğeni topladı. Ayakta alkışlanan oyun Belçika'da yaşayan Atatürkçülerden büyük takdir aldı.
Belçika Atatürkçü Düşünce derneklerinin Mons 'da bulunan Salle Allerd d'Olivier tiyatro salonunda organize ettiği tek kişilik tiyatroda, Neziha Araz'ın eserinden esinlenen oyunu Özlem Konurdede büyük bir başarı ile sergiledi.
´Kuvay-ı Milliye kadınları´ adlı tek kişilik oyunda, Halide Edip Adıvar, Nene Hatun, Kara Fatma, Nezahat Onbaşı, Fatma Seher, Kılavuz Hatice, Halime Çavuş, Şerife Bacı, Domançili Habibe, Davurgalı Saime, Kağnıcı Dürdane ve Deli Kız adlı kahraman Türk kadınlarının yaşamlarından kesitlerin sunulduğu tek kişilik tiyatro, duygulu anların yaşamasına neden oldu. Oyunda bazı seyircilerin gözlerinden yaşlar aktığı ve heyecanlandıkları gözlendi.
Oyunlarını başarılı bir şekilde sahneye koyan tiyatrocu Özlem Konurdede, 'Ben bu oyunları zevkle oynuyorum. O yılların ateşli gömleğini giymek çok güzel. Genç nesillere Türkiye Cumhuriyeti´nin nasıl kurulduğunu, hangi fedakarlıklarda bulunulduğunu iyi öğrenmeli ve kavramalı. Bugünlerde milli hislerimizi öne çıkarmalıyız. Buna çok ihtiyacımız var´ dedi.
BADD Başkanı Ümit Esat Ağca, BADD ve MADD yönetim kurulu üyeleriyle beraber kalabalık seyirci gurbunun büyük zevkle izlediği tiyatroda bir konuşma yapan MADD Başkanı İrfan Öztop; "Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemizi işgalci ve yerli işbirlikçilerine karşı verdiği kurtuluş savaşı mücadelesinde kendisini yalnız bırakmayan kahraman Türk kadınlarının yaşamlarından kesitlerin sunulacağı 'Kuvayı Milliye Kadınları' adlı bu güzel tiyatroyu Belçika Atatürkçü Düşünce Dernekleri olarak organize ettik. Amacımız Cumhuriyetimizin kuruluşu öncesi Anadolu insanımızın fedekarlıklarını kutsal mücadelelerinde milad olan davranışları günümüz insanlarımızla paylaşmaktır. Büyük fedekarlıklar sonrası elde edilen zaferler sonrası genç Cumhuriyetimiz kurulmuştur. Ancak bu gün Cumhuriyetimiz ne yazık ki hem dışarıda hem de içeride saldırı halindedir. Cumhuriyetimizin değerlerinin birer birer ayaklar altına alınması, ülkemizde kutuplaşmaların derin izler bıraktığına şahit olmaktayız. Cumhuriyetimizin teminatı olan ordumuz, aydınlarımız, yargımız ve işçilerimiz baskı altındadır ve saldırıya uğramaktalar. Bunlar kabul edilemez. Bizler Cumhuriyetimizin bekası adına mücadelemize devam edeceğiz. Bizler Cumhuriyetimize yönelik tüm saldırılara karşı her yerde Cumhuriyet düşmanlarının oyunlarını bozacağız" dedi.
Ayakta alkışlanan tiyatroyu beğendiklerini ifade eden seyirciler hem sanatçıya hem de organizatörlere teşekkür ettiler.