ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ GENK'DE ANILDI

Çankkale şehitleri, Genk kentinde düzenlenen bir törenle  anıldı.

Çankkale şehitleri, Genk kentinde düzenlenen bir törenle  anıldı.
Casino Genk`te,  Belçika Türk Dernekleri Birligi´nin  katkıları ve TEKM-Genk Okul Aile Birliği,TGT, TUGOK, Azizler Derneği , Okul Genclik Aile Birliği OGA Maasmechelen, Şehzade Maasmechelen, TOB , TÜRKÜDER DİEST ve  Türk Dili ve Kültürü ögretmenlerinin işbirliğinde gerçekleştirilen programda ´Çanakkale  Kahramanları´ anlatıldı. 
Açılış konuşmasını ve programın sunumunu  BTDB eğitici elemanı ve TÜRKÜDER Derneği Başkanı Tuba Tanrıkulu yaptı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın birlikte söylenmesinden sonra Anvers Başkonsolosluğu temsilcisi Muavin Konsolos Nur Alkış, bir selamlama konuşması yaparak, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Federal Milletvekili Hilal Yalçın,Genk Belediye Başkan Yardımcısı Ali Çağlar, Belçika Türk Dernekler Birliği Başkanı Rıfat Can,Anvers Belediye Meclis üyesi Ergun Top ile sivil örgüt temsilcilerinin  katıldığı anma töreninde Doc.Dr.Nurullah Genç´te günün mana ve önemine değinen bir konuşma yaptı.
Çanakkale´yi geçilmez kılanların başarısına dikkat çeken Genç; "Buralarda yaşayan sizleri çok iyi anlıyorum. Çanakkale ve kahramanlarını unutmamanız büyük bir vefa, sizleri kutluyorum.. Tarihine sahip çıkan,kendi kahramanlarını unutmayanlar,geleceğe daha emin ve güvenli bakarlar" diye konuştu.


Tören şiirlerin okunması, sinevizyon gösterisi ve Çanakkale ezgilerinin seslendirilmesi ile son buldu.

 

Hakan Çeliköz