~2022'nin ikinci Güneş tutulması bugün; 25 Ekim saat 13.49'da Akrep burcunda gerçekleşiyor. Saat 12.40'ta başlayan ve 15.08'e kadar devam eden tutulma, Rusya, Asya'nın doğusu, Ortadoğu, Avrupa'nın birçok bölgesi ve ülkemizden gözlemlenebiliyor.
~2022’nin ikinci Güneş tutulması bugün; 25 Ekim saat 13.49’da Akrep burcunda gerçekleşiyor. Saat 12.40’ta başlayan ve 15.08’e kadar devam eden tutulma, Rusya, Asya'nın doğusu, Ortadoğu, Avrupa’nın birçok bölgesi ve ülkemizden gözlemlenebiliyor.
Tutulma, Türkiye’nin birçok şehrinde Güneş’in yüzde 50’si Ay tarafından kapanacak şekilde görülüyor. Güneş tutulması, Ay’ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve dolayısıyla Ay’ın Güneş’i kısmen ya da tümüyle örtmesi sonucunda gözlemlenen doğa olayı. Tutulma, TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nden işte bu şekilde görüntülendi:
Ay’ın Güneş ve Dünya’nın arasına girmesiyle oluşan doğa olayı parçalı güneş tutulması, Gaziantep’te böyle gözlemlendi:
Ankara’dan gelen görüntüler ise bu şekilde oldu:
Merakla beklenen doğa olayının İstanbul’dan görüntüsü ise böyle oldu:
Almanya’nın başkenti Berlin’de Güneş tutulması:
Vatikan’daki Aziz Petrus Meydanı’nda bir parçalı Güneş tutulması:
Astrolojik etkileriyle birlikte pek çok kişinin heyecanla takip ettiği doğa olayının etkileriyle ilgili pek çok astrolog da çeşitli öngörülerde bulunuyor. Daily Star'ın haberine göre, yeni Ay'a denk gelen Güneş tutulması, Akrep burcunda gerçekleştiği için, bu burcun özelliklerinin tutulmada etkili olacağı öngörülüyor. Astrologlar; cinsiyeti ve yakınlığı yönettiği için ilişkilerde değişiklikler ve farklı dengelerin görülebileceğini söyledi.
Türkiye’den gözlemlenebilecek bir sonraki Güneş tutulması ise 2 Ağustos 2027 tarihinde parçalı tutulma olarak gerçekleşecek ve Güneş’in yaklaşık yüzde 80'i kapanacak.