~BİNFİKİR DÜŞÜNCE PLATFORMU 3 DİLDE YAYINA BAŞLADI

2018 Yılı Kasım ayında son basılı yayını yapan Binfikir Gazetesi, Binfikir Düşünce Platformu ile tekrar yayın hayatına başladı. Binfikir Düşünce Platformu, Belçika Türk Toplumu içindeki farklı dünya görüşlerine sahip yazarları bir araya getirirken, Flaman ve Frankofon yazarlarla da Belçika gündemini derinlemesine ele alacak.

2018 Yılı Kasım ayında son basılı yayını yapan Binfikir Gazetesi, Binfikir Düşünce Platformu ile tekrar yayın hayatına başladı. Binfikir Düşünce Platformu, Belçika Türk Toplumu içindeki farklı dünya görüşlerine sahip yazarları bir araya getirirken, Flaman ve Frankofon yazarlarla da Belçika gündemini derinlemesine ele alacak.

Binfikir Genel Yayın Yönetmeni Serpil Aygün, Binfikir Düşünce Platformu'nun açılışı ile ilgili yazdığı yazıda “Adının anlamına hiçbir zaman ihanet etmeyen Binfikir, çok sesli ve çoğulcu bir platform ve evrensel değerlere saygılı her görüşe yer veriyor. O zaman olduğu gibi bugün de Belçika Türk Toplumu’nun içinde yaşadığı ikinci vatanı Belçika’nın toplumsal hayatına katılması, geleceğini birlikte şekillendirmesini arzuluyor ve bu çoğulculuğa inanıyoruz. İşte bu sebeple, içinde yaşadığımız Belçika toplumu ile birlikte düşünebilmek, birlikte tartışabilmek için Belçika dillerinde de yayın yapmanın zamanı geldi. Şimdi 3 dilli Binfikir zamanı!” dedi.

Kişilerin değil, düşüncelerin konuşulduğu bir yayın organı

Aygün yaptığı açıklamada; 15 Yıl boyunca Belçika'daki haberleri web sitemizde günlük olarak aktardık. Aylık Binfikir gazetesi ve ardından 2 sayı çıkardığımız 3 aylık Binfikir Dergi ile de 14 yıl çok yoğun bir yayın hayatı geçirdik. Bu 15 yılın sonunda bir muhasebe yapma gereği duyduk ve “hem dijital çağın gereklerine uyan hem de artık Belçika dillerini de kapsayan yeni bir Binfikir için kolları sıvadık.

Bugün www.binfikir.be adresinde okuyabileceğiniz Binfikir düşünce Platformu ile amacımız “ Belçika Türk Toplumu’nun tüm çeşitliliği ile birlikte yaşayan, birbirinden farklı tüm yaşam biçimi, inanç ve dünya görüşüne saygı ve hoşgörü gösteren bir toplum olmasına katkı sağlamak. Belçika Türk Toplumu’nun içinde yaşadığı ikinci vatanı Belçika’ya eşit vatandaşlar olarak katılımını destelemek. Tüm bu amaçlara ulaşabilmek için sadece Belçika ile ilgili ve Belçika Türk Toplumuna özel konuları ele alan haber, analiz ve düşünce yazıları yayınlamak. Özel haberler ve röportajlarla bu konuları objektif, eleştirel ve derinlemesine ele almak. Belçika gündemi ve Belçika Türk Toplumu içindeki gelişmeleri Türkçe, Flamanca ve Fransızca olarak birlikte tartışmak, Belçika’daki geleceğimizi birlikte şekillendirmek.

Kişilerin değil, düşüncelerin konuşulduğu, asparagasların değil, bilginin tartışıldığı, kullanılan dil ve üslubun bu saygı ve hoşgörüyü yansıttığı bir içerik sunarak arzuladığımız toplumun oluşmasına Binfikir olarak örnek olmak.” dedi.