05

Yapay zeka uygulamaları insan gücünün yerini almaya başladı

Teknolojik gelişmelerle birlikte son yıllarda hayatımıza giren yapay zeka uygulamaları gün geçtikçe insan gücünün yerini alırken bu sayede geçmişte saatler süren çalışmalar artık tek tuşla gerçekleştirilebiliyor.

Detay
05

Beynine çip takılan insan düşünce gücüyle fareyi hareket ettirdi

Elon Musk, beynine çip takılan hastanın düşünce gücüyle bilgisayar faresini hareket ettirmeyi başardığını açıkladı.

Detay
05

NASA'dan ayrılan astrofizikçi Umut Yıldız BBC Türkçe'ye konuştu: 'Daha büyük planlar var'

Son 10 yıldır Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nde (NASA) çalışan astrofizikçi Umut Yıldız, Türkiye’ye dönerek çalışmalarına orada devam etme kararı aldı. Uzay alanında Türkiye’deki gelişmelerden dolayı heyecanlandığını belirten Yıldız, “Şu ana kadar yapılandan çok daha büyük planlar var. Bu gelişmelere kayıtsız kalmak istemedim” diyor. Yıldız, astrofizikçi olarak ve derin uzay iletişimi alanında çalıştığı NASA’dan ayrılarak Türkiye’deki Plan-S şirketinde çalışmaya başlıyor.

Detay
05

50'ye yakın internet sitesine yapay zekâ haber yazıyor, ama"¦

Çevrimiçi medya endüstrisinde yeni bir kriz mi başlıyor? Yapay zekâ, insanlara savaş açtı... 50'ye yakın site haber yazarken yapay zekâ kullanıyor, peki bu haberler ne kadar doğru? Son günlerin gözde teknolojisi, insanları işlerinden edebilecek mi?

Detay
05

Haydi Hayırlısı İMECE uydusu uzaya fırlatıldı

TÜBİTAK UZAY tarafından tasarlanan ve geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE, ABD'de bulunan Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden yörüngesine fırlatıldı.

Detay
05

~Yurt dışından getirilecek elektronik eşyaların bandrol bedelleri değiştirilmedi

Yurt dışından getirilecek elektronik eşyaların bandrol bedelleri değiştirilmedi Ticari ithalat maksadı dışında yurt dışından getirilecek televizyon, radyo, cep telefonu gibi görsel veya işitsel yayınları alabilen cihazlar için 2023 yılında tahsil edilecek bandrol bedelleri aynı miktarlarda uygulanmaya devam edilecek.

Detay
05

Belçikalı Küçük Einstein 12 yaşında doktoraya başlıyor

Belçika'da "harika çocuk" olarak bilinen 12 yaşındaki Laurent Simons, kuantum fiziği alanında yüksek lisansını tamamlamasının ardından yakında doktora programına başlayacak.

Detay
05

TikTok'tan endişe yaratan itiraf: Verilerinize erişiyoruz

Son dönemde Facebook, Instagram ve Twitter'ın karşısında etkisini artıran Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'tan dikkat çekici bir açıklama geldi.

Detay
05

Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den kanser aşısı müjdesi: Tarih verdiler

Türkiye'de de kullanılan corona virüsü aşısını geliştiren ve milyonlarca insanın hayatını kurtaran BioNTech'in kurucu ortakları Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci, İngiliz medyasına konuştu. Ödüllü bilim insanları, kanser aşısı için müjde verdi, tarih açıkladı.

Detay
05

Facebook 1 milyon kullanıcıyı uyardı: Şifreler çalındı

Meta bünyesinde Instagram, WhatsApp ve Messenger ile hizmet veren Facebook'tan kullanıcılarına endişe yaratan bir uyarı geldi.

Detay
05

Cumhuriyet yazarı Bursalı: Aziz Sancar büyük bir keşfe daha imza attı

"Sancar ve ekibi, laboratuvarlarda deneylerde çok kullanılan EdU olarak bilinen molekülün, özellikle beyin kanserlerinin tedavisinde kullanılabileceğini keşfettiler"

Detay
05

Türkçenin bir gerçeği daha kanıtlandı

Türkçenin dünyada kurucu dil olduğu kanıtlandı. Türkçenin dünya dillerine geçiş yasaları bulundu.

Detay
05

Kuantum internet geliyor: Bilim insanları bir ilki başardı

Kuantum internet yakın gelecekte mümkün olabilir mi? Bilim insanları birbirine bağlı olmayan sistemlere "kuantum veri" ışınladı.

Detay
05

Elon Musk, Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın almak için anlaştı

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, sosyal medya şirketi Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın almak için anlaşmaya vardı.

Detay
05

Nobel ödüllü bilim insanından çarpıcı açıklama: Müslümanların orucu...

Yoshinori Oshumi; Japon biyolog ve bilim insanı. 2016'da İsveç Nobel Vakfı tarafından, hücrelerin kendi kendini sindirmesi olarak bilinen otofaji alanındaki çalışmaları nedeniyle Nobel Ödülüne layık görülen bilim insanı, oruç tutmanın sağlığa faydalarını bilimsel olarak ispat etti. Genlerdeki mutasyonlar hastalıklara neden olurken, aç kalma süreçlerinin kanser ve nörolojik hastalıklar gibi bazı vakalarda düzelmelere sebep olduğu gerçeğini ve sağlığa katkılarını kanıtladı.

Detay