UClouvain Saint-Louis Üniversitesi'nde Yapılan Yapay Zeka Sergisi ve Konferansı, Katılımcılardan Büyük İlgi Gördü

UClouvain Saint-Louis Üniversitesi'nde Yapılan Yapay Zeka Sergisi ve Konferansı, Katılımcılardan Büyük İlgi Gördü

Teknoloji Çağımızın en önemli konularından olan ‘Yapay Zeka teknolojisi’ her geçen gün önemini artırmakta.

Hayatımızın hemen hemen her alanına dokunan bu yeni teknolojiyi gerek insanlar, gerekse ülkeler yakından takip etmekteler. İnsanlığın geleceğini belirleyecek olan Yapay Zeka ile ilgili,  Avrupa ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’de de zaman zaman tanıtım, konferans ve sergiler düzenlenmekte

Bu anlamda  UClouvain Saint-Louis Üniversitesi’nde bir grup Üniversiteli öğrencilerin insiyatifiyle bir ‘Etik Yapay Zeka’ konulu sergi ve konferans düzenlendi.

Geçtiğimiz hafta sonu, 20 Nisan tarihinde UClouvain Saint-Louis Üniversitesi'nde düzenlenen yapay zeka sergisi, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Konferansta günümüzdeki etik yapay zeka tartışmaları ve dünyamızdaki değişimler ele alındı.

Sergi ve konferans 7 farklı uzmanın katkılarıyla gerçekleşti ve başarılı bir organizasyonla sonuçlandı. Laura Tocmakoc, Stephane Peteers, Sebaten Noahon, Etienne Gonsette, Helen Tueni, Cedric Gilissen ve Badr Boussabat gibi isimlerin yer aldığı etkinlik, başarılı bir şekilde sonuçlandı.

Konferansın öne çıkan sunumunu ise başarılı sunucu Ayşe Malcıkan tarafından gerçekleşti Ayse Malcıkan'ın liderliğindeki sunum, katılımcılar arasında büyük ilgi uyandırdı ve yapay zeka konusundaki bilgi birikimini artırdı.

Bu etkinlik, yapay zeka alanındaki güncel gelişmeleri ve etik meseleleri ele alarak katılımcılara önemli bir farkındalık sağladı. UClouvain Saint-Louis Üniversitesi, gelecekte de benzer etkinliklerle yapay zeka alanındaki bilgi ve bilinç düzeyini artırmayı hedefliyor.

www.belcikaaydinhaber.com