~~Başkan Çitil'den Argun'a hayırlı olsun ziyareti

Geçtiğimiz ay yapılan kongre sonrasında tekrar göreve seçilen Belçika Sivaslılar Birliği Başkanı Kadim Argu'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil, çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Geçtiğimiz ay yapılan kongre sonrasında tekrar göreve seçilen Belçika Sivaslılar Birliği Başkanı Kadim Argu’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil, çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını söyledi.

BESBİR Başkanlığı’na seçilen Kadim Argu’yu tebrik etmek ve hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak amacıyla ziyarete geldiğini ifade eden Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil:“Avrupa'da yaşayan Sivaslıların hizmetinde olmaktan ve Sivasımızı tanıtmaktan gurur duymaktayız. Kardeş kuruluşumuz olan BESBİR'le birlikte çalişmaktan ve Avrupadaki Sivaslıların birlikteliklerinin sağlanması konusunda kendilerinin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Ziyaretimizin nedenlerinden birisi budur”diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belçika Sivaslılar Platformu Başkanı Kadim Argu, hayırlı olsun dileklerinde bulunan Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil ile bir süre sohbet ederek, kardes kuruluşlarımız olmadan Avrupa'da yaşayan Sivaslı hemşehrilerimize hizmet sunmanın imkansız olduğunu ve bunu bir dayanışma içerisinde hep birlikte yapmak istediklerini belirtti. Görevde bulundukları süre içerisinde her zaman Hollanda Sivaslılar Platformu başta olmak üzere diğer Sivas'lı dernek ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliğini artırarak devam ettireceğiz .Avrupa’da yaşayan Sivaslıların sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunacağız ve Sivaslılar Dernekler olarak geçmişten geleceğe tüm gelenek ve görmeklerimizi gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışacağız.’’dedi.

Diğer taraftan faaliyetleri hakkında da bilgi veren Belçika Sivaslılar Birliğ Başkanı Kadim Argu, ‘’Koronavirüs salgını nedeniyle diyalog eksikliğinden kaynaklanan maddi ve manevi sıkıntıların arttığını, bu eksikliği gidermek için çeşitli projeler hayata geçireceklerini ve önümüzdeki Nisan ve Mayıs aylarında Sivas’a bir Tır dolusu engelli aracını ve ihtiyaç sahipleri için Ramazan kumanyası projemiz tamamlanınca önceden belirlenen kişi ve kuruluşlarla birlikte dağıtacağız. İlerleyen günlerde hemşerilerimizin destekleriyle kendi yerimizi açacağız ve Sivaslılara yakışır bir yer oluşturacağız. Sivas kültürünü, örf ve ananesini yaşatmak, zaman geçirmek sohbet etmek için toplanılacak bir mekan olacağız. Gençlerimize saz kursu vermeyi düşünüyoruz. Bu sebeple çalışmalarımızı hızlandırıp hemşerilerimize hizmet vermeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu