PANDEMİ SAYESİNDE MİLYARDER OLAN SAĞLIKÇILAR"¦

İş haberleri sitesi Forbes, 2020'de milyarder olan 50 sağlık girişimcisinin bir listesini hazırladı. İşte bu listeden öne çıkan isimlere bir göz atın.

İş haberleri sitesi Forbes, 2020'de milyarder olan 50 sağlık girişimcisinin bir listesini hazırladı. İşte bu listeden öne çıkan isimlere bir göz atın.

Uğur ŞAHİN

Servetinin net değeri: 4,2 milyar dolar

Uğur Şahin, kriz başlamadan önce bir yabancıydı. Sadece 2020 sonbaharında ilgi odağı oldu. Neden? Türkiye doğumlu doktor, BioNTech'i eşi Özlem Türeci ile birlikte Almanya'nın Mainz kentinde kurdu. Bildiğiniz gibi BioNTech, Pfizer ile koronavirüse karşı bir aşı üzerinde çalıştı.

Bu aşı, geçen yıl Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından onaylanan ilk aşıdır. O zamandan beri, yine Pfizer şemsiyesi altındaki ilk aşı dağıtım kampanyaları uygulandı

BioNTech hisselerinin% 17'sine sahip olan Uğur Şahin, o tarihten bu yana servetinin önemli ölçüde arttığını gördü. İlaç firmasının piyasa değeri Ocak ve Aralık 2020 arasında% 160 arttı.

BioNTech'i kurmadan önce Uğur Şahin ve Özlem Türeci 2001 yılında Ganymed İlaç'ı kurdular. Biyofarmasötik şirketini 2016 yılında Japon Astellas Pharma firmasına yaklaşık 460 milyon dolara sattılar.
***************************
Stéphane Bancel,

Moderna CEO'su. Isopix © Moderna CEO'su Business AM Stéphane Bancel tarafından sağlanmıştır. Isopix
Servetinin net değeri: 4,1 milyar dolar

Stéphane Bancel, Amerikan ilaç şirketi Moderna'nın CEO'sudur. 2011 yılında Fransız BioMérieux şirketinin yönetimini üst düzey yöneticilik görevinden ayrıldıktan sonra devraldı. Stéphane Bancel, Moderna'nın hisselerinin yaklaşık% 6'sına sahiptir. Mart ayında hisselerinin bir kısmından kurtulduktan sonra hisselerin% 9'unu elinde tuttuğu sırada milyarder oldu. Bu süre zarfında Moderna hisseleri% 550 yükseldi. O zaman güzel bir kar elde ettiğini söylemeye gerek yok.

Avrupa, Moderna'nın% 95 etkili olan aşısını 6 Ocak'ta onayladı.

Servetinin net değeri: 2,9 milyar dolar

Timothy Springer, Harvard Üniversitesi'nde bir immünolog ve biyolojik kimya ve moleküler farmakoloji profesörüdür. 2010 yılında Moderna'nın kurucu ortaklarından biriydi. O sırada şirkete 5 milyon dolar yatırım yaptı. On yıl sonra, şirketteki% 3,5 hissesi şu anda yaklaşık 1,6 milyar dolar değerinde.

Tomothy Springer ayrıca diğer biyoteknoloji şirketlerine yatırım yaptı ve Scholar Rock ve Morphic Therapeutıc gibi halka açık şirketlerde hisselerin sahibidir.
-**************

Sergio Stevanato
Sergio Stevanato ve iki oğlu - stevanatogroup.com © Business AM Sergio Stevanato ve iki oğlu tarafından sağlanmıştır - stevanatogroup.com
Servetinin net değeri: 1.8 milyar dolar

Aşıları güvenli bir şekilde saklayamadan uygulayamazsınız. Bu nedenle ilaç firmaları, ilaçlar ve aşılar için cam şişe de dahil olmak üzere ambalaj üreten firmalara başvurmalıdır. Stevanato grubu bunun mükemmel bir örneğidir. Aynı zamanda dünyanın en büyük ikinci cam şişe üreticisidir.

İtalyan Sergio Stevanato, 1949 yılında babası tarafından Venedik'in eteklerinde kurulan şirketi yönetiyor.

700 milyon dolarlık satış ile şirket aynı zamanda dünyanın en büyük insülin kalemi üreticisidir ve milyarlarca şişe, şırınga ve diğer ürünleri üreten, sterilize eden ve paketleyen makineler üretmektedir. bardak.

Stevanato Haziran ayında Gates Vakfı tarafından desteklenen Salgın Hazırlıkta Yenilikler Koalisyonu (CEPI) ile dokuz farklı koronavirüs aşısından oluşan 100 milyon şişe sağlamak için bir anlaşma imzaladı. O zamandan beri, şirket diğer aşı üreticileriyle ek anlaşmalar imzaladı. Stevanato grubu şu anda bu şirketlerin isimlerini açıklamak istemiyor.

Premchand Godha
Valeur nette de sa fortune : 1,4 milliard de dollars
Premchand Godha est peut-être le nom qui se détache le plus de cette liste. Il a d’abord travaillé comme comptable avant de marquer ses débuts dans le secteur pharmaceutique en 1975. Il a ensuite repris la société pharmaceutique Ipca Labs avec la famille de la superstar de Bollywood, Amitabh Bachchan.
L’entreprise, qui produit des médicaments génériques et des ingrédients pharmaceutiques, a vu sa valeur boursière presque doubler depuis 2020. Une hausse survenue après que la demande d’hydroxychloroquine, un médicament controversé contre la malaria, ait augmenté. Au début de la pandémie, le médicament a été présenté comme un remède potentiel contre le coronavirus. Le président américain Donald Trump, entre autres, l’a qualifié de remède miracle.
L’Organisation mondiale de la santé (OMS) a depuis démenti cette affirmation. Selon elle, le médicament n’a que peu (ou pas) d’effets sur les probabilités de décès liés au virus.