~~"˜8. Türkiye Bilgi Yarışması Belçika Finali' için basın toplantısı gerçekleştirildi

Başarılı Radyo sunucusu Sedat Gökçe'nin fikriyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen, "˜Türkiye Bilgi Belçika Yarışması'nın sekizincisinin finali için Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Neslihan Karataş Durmuş ve GOLD FM'de Program yapımcısı Sedat Gökçe, Büyükelçilik şehit Diplomat Dursun Aksoy salonunda basına bilgi verdiler.

Başarılı Radyo sunucusu Sedat Gökçe’nin fikriyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen,  ‘Türkiye Bilgi Belçika Yarışması’nın sekizincisinin finali için Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Neslihan Karataş Durmuş ve GOLD FM’de Program yapımcısı Sedat Gökçe, Büyükelçilik şehit Diplomat Dursun Aksoy salonunda basına bilgi verdiler.

İki yıldan beri Covid salgını ve Pandemi tedbirleri nedeniyle, ara verilen ve 5 Haziran’da saat 14:00’ de Avenue de L’Yser 1040 adresdeki ‘TOBB Temsilcilik Salonu’nda gerçekleştirilecek olan ‘Türkiye Bilgi Belçika Finali’ yarışma programına tüm halkın davetli olduğu açıklandı.

Eğitim Müşaviri Durmuş, “Amacımız hem Türkçemize katkıda bulunmak, hem de öğrencilerimizi bilgilendirmektir’

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Müşavir Durmuş,  “İlköğretim çağında olan Türk kökenli öğrencilerimizin Türkçe ve Türk Kültürü derslerine

olan ilgilerini arttırmak, Türk tarihi ve kültürünü, Türkiye’nin zenginliklerini fark ettirerek bu

alanda onları araştırmaya sevk etmek ve öğrenmeye teşvik amacıyla GOLD FM işbirliği ile 2013 yılından itibaren her yıl organize edilen 8. Türkiye Bilgi Yarışması Belçika Finali 5 Haziran saat 14.00’da TOBB Brüksel Temsilciliğinde gerçekleştirilecektir.

2020 ve 2021 yılında korona virüs salgını sebebiyle yapamadığımız Bilgi Yarışmasında bu sene Flaman Bölgesindeki dernekler de dahil edildmiştir. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz öncelikle her bölgede kendi içinde yaptıkları elemelerden geçmişler ve Belçika finaline katılmaya hak kazanmışlardır.

Brüksel, Charleroi, Genk, Gent, Liege, Mons ve Namur Bölgelerinden öğrencilerimiz yarışmaya katılım sağlayacaktır. Her bölgeden 2 asil ve 1 yedek olarak seçilen öğrencilerimize toplam 20 soru sorulacaktır. Sorular Türkçe ve Türk Kültürü kitaplarımızdaki temalarla ilgili konular yanında genel kültür sorularından oluşmaktadır.

Eşitliğin bozulmaması ihtimaline binaen 10 yedek soru da hazırlanacaktır.

Yarışma sonunda ilk üçe girecek öğrencilerimize hediyeler verilecek olup bölgelerden katılan tüm asil ve yedek yarışmacılarımıza da çeşitli hediyeler takdim edilecektir. Yarışmamız sonunda Belçikalı yerel sanatçılarımızdan Tekin Keçe Beyefendi’nin vereceği küçük konserin ardından Limbourg Bölgesi öğrencilerimizden oluşan bir koro da sahne alacaktır.

Yarışmanın yapılması konusunda 2013 yılından itibaren işbirliği yapan GOLD FM’e,

yarışmanın yapılacağı yer konusunda destek olan TOBB Brüksel Temsilciliğine ve hediyeler konusunda desteklerini esirgemeyen GLR şirketine ve Star Discount’a teşekkür ederiz.

Yarışmaya tüm vatandaşlarımız davetli olup katılım sayısının tespiti açısından formun

doldurulması beklenilmektedir. https://rb.gy/jfcino

Siz değerli basın mensuplarının yarışmamıza gösterdiğiniz ilgi ve alakaya teşekkür eder, 5 Haziran günü sizleri da aramızda görmekten memnuniyet duyarız” dedi.

Sedat Gökçe : ‘Bu yarışmadaki amaç Türk çocuklarını, Türkçe’ye ve Türkçe kurslarına yönlendirmektir’

Yarışmanın fikir babası olan Gold FM sabah haberleri program yapımcısı Sedat Gökçe ise yaptığı açıklamada, Ben Esen Kalın rumuzuyla ‘Sedat Gökçe’ bilmeyenler için. Yaklaşık 17 yıldır radyoculuk yapıyorum. Bu yarışma programı,  bundan 15 yıl önce radyoda yaptığımız ‘Bil gönder Kazan’ adlı bir programın özeti gibidir.

Bu yarışmayı ilk defa 2013’de gerçekleştirdik. 2013’den 2020 yılına kadar aralıksız sürdürdük. Buradaki amaçta ‘Türk çocuklarını Türkçe’ye ve Türkçe kurslarına yönlendirmekti’ amacımız çocuklarımızı, Türkçe’ye yönlendirmekti.

Bugüne kadar Büyükelçiliğimiz Eğitim Müşavirliklerinin katkılarıyla, ve sponsorlarımızın destekleriyle bu yarışmaları gerçekleştirdik. Bir kez daha Eğitim Müşavirliğimiz ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum.

Pandemi nedeniyle, 2020 ve 2021 yıllarında bu yarışmalarımızı gerçekleştiremedik ancak, şimdi ortam müsait olunca 5 Haziranda final yarışmamızı yapacağız. Yarışmamıza tüm halkımızı ve öğretmenlerimizi ve sevgili öğrencilerimizi bekliyoruz” dedi.

www.belcikaaydinhaber.com