AB’NİN MERKEZİNDE SUUDİ ARABİSTAN’I PROTESTO ETTİLER

Belçika ve AB’nin Başkenti Brüksel’de yaşayan Şii Müslümanlar Ayetullah Nemr’i katleden Zalim Suudi Arabistan rejimi  ve IŞİD’i protesto ettiler.

Belçika ve AB’nin Başkenti Brüksel’de yaşayan Şii Müslümanlar Ayetullah Nemr’i katleden Zalim Suudi Arabistan rejimi  ve IŞİD’i protesto ettiler.

AB Binalarının bulunduğu meşhur Shuman meydanında bir araya gelen İran, Irak, Suriye, Lübnan, Pakistan, Azerbaycan, Endenozya, Afganistan, Nijerya, Bahreyn, Yemen, Türkiye ve Filistinli yüzlerce kişi ellerinde Ayetullah Nemr, Ayetullah Humeyni, Ayetullah Hamenei, Enserullah Lideri Abdulmelik el Husi, Hizbullah Lideri Nasrallah ve Nijerya Şii Lideri İbrahim Zakzaki’nin resimlerini taşıdılar.

Zalim Suudi Arabistan, IŞID ve  İsrail aleyhine sloganların atıldığı gösteride IŞİD’li militanların esirleri, Suudi kılıklı katillerle elele vererek, Ayetullah Nemr’in başlarını kesmeleri sembolik olarak sahnelendi.

Ayetullah Nemr’in sembol tabutunu simgeleyen ve öldürülen çocukların mezarlarını ifade eden küçük bir mezarlıkla Suudi Arabistan ve  baş kesen İŞİD’in vahşeti sergilendi.

Protestoya katılan yüzlerce gösterici Zalim Suudi Arabistan ve IŞİD’i karikarutize eden resimleri ve Ayetullah Nemr’in poster ve sözlerini içeren dövizler taşıdılar.

Hazırlanan İngilizce, Fransızca ve Flamanca bildirilerde “IŞID Terörünün başının Suudi Arabistan ve mütteffiklerinin çektiği” vurgusu yapıldı.

Ayrıca, IŞİD’in insanlık suçu işlediği ve terörist olduğu” belirtilerek, “Bu teröristlerin ve destekçilerinin gerçek İslami anlayışla asla ilgileri yoktur” diye altı çizildi bildiride.

Yapılan konuşmalarda “İslam’ın tüm kudsiyetlerine hakaret eden bu zalim terör örgütü IŞID ve finansörü Suudi Arabistan rejimi, İslami şahsiyetleri şehit etmekten geri kalmıyor. Suudi Arabistan ve mütteffiklerinin Yemeni bombalaması, Bahreyn ve Suudi Arabistanlılara baskı uygulamasını ve en son işledikleri cinayetle Ayetuullah Nemr’i şehit etmelerini şiddeyle kınıyoruz” dediler.

Gösteride “Lebbeyk Ya Huseyin”, “Katil IŞİD”, “Katil Suudi Rejimi”, “Katil İsrail”, “Şehitler Ölmez”, “Şehit Nemr Onurumuzdur”, “Yaşasın İslami Direniş” ve “IŞID İnsanlık Katilidir” ve “Selam Olsun Direnişe” şeklinde sloganlar attılar.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı protesto olaysız bir şekilde sona erdi.

www.belcikahaber.be