BRÜKSEL'DE YÜZLERCE FİLİSTİN VE BELÇİKALI "˜SİYONİST İSRAİL'İ PROTESTO ETTİ

Siyonist İsrail'in Ramazan ayında Kudüs' ve Gazze'ye saldırıları neticesi ölümlere ve yaralanmalara sebep olması, Avrupa ve Belçika'nın başkenti Brüksel'de protesto edildi.

Siyonist İsrail’in Ramazan ayında Kudüs’ ve Gazze’ye saldırıları neticesi ölümlere ve yaralanmalara sebep olması, Avrupa ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de protesto edildi.

İran İslam Cumhuriyeti kurucusu İmam Humeyni tarafından 'Ramazanın son Cuması nedeniyle ilan edilen 'Dünya Kudüs Günü' dünyanın değişik yerlerinde çeşitli etkinliklerle kutlanmakta. Etkinliklerde onbinlerce insan 'İsrail'l kınanmış, Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını dünyaya ilan etmekteler.

‘Dünya Kudüs Günü’ çerçevesinde Gare Centraal önünde yapılan gösteride yüzlerce kişi ‘Katil İsrail’, ‘İsrail katliamı durdurulsun’ diye sloganlar atarak, İsrail zulmünü kınadılar. Göstericiler Filistinli şehitlerin resimlerini ve İsrail’i kınayan pankartlar taşıdılar.

Belçika ve dünya basınından gazeteci ve televizyoncularında yer aldığı gösteride Büyük bir Filistin bayrağının taşındığı gösteri, olaysız bir şekilde son buldu.