BADD ÖNCÜLÜĞÜNDE "¹23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMINI"º BİRLİKTE KUTLAYACAKLAR

Kısa adı BADD olan "¹Belçika Atatürkçü Düşünce Derneği"º Kadın Kollarının organizasyonu, Tösed"˜in de katkısı ve Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır'ın himayesiyle 23 Nisan 2016 günü saat 14:00'de Pasage 44'de gerçekleştirilecek olan, "¹23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"º kutlama etkinliğinin tanıtımı için Başkan Kır, Belediye salonunda bir tanıtım resepsiyonu verdi.

Kısa adı BADD olan ‹Belçika Atatürkçü Düşünce Derneği› Kadın Kollarının organizasyonu, Tösed‘in de katkısı ve  Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır’ın himayesiyle 23 Nisan 2016 günü saat 14:00'de Pasage 44’de gerçekleştirilecek olan, ‹23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı› kutlama etkinliğinin tanıtımı için Başkan Kır, Belediye salonunda bir tanıtım resepsiyonu verdi. 

Verilen resepsiyona Saint-Josse Belediye’sinde Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı Kadir Özkonakçı ve Kültürden Sorumlu Başkan Yardımcısı Beatrice Meulemans, Turkish Genel Koordinatörü Derya Alic, BADD Başkanı Mehmet Öztürk, Başkan Yardımcısı Gürsel Kum, BADD Kadın Kolları Başkanı Mine Renda ve yabancı dernek temsilcileri katıldı.

Resepsiyonda bir konuşma yapan Başkan Kır, «Türkiye Cumhuriyetini modernleşmesini sağlayan Atatürk’ün çocuklarımıza hediye ettiği ve Uluslararası bir kutlama olan ‹23 Nisan Çocuk bayramı›nı  kutlamak için insiyatifler alındı. 

Kutlanan 23 Nisan bayramı çocuklar için ve Türkiye’nin eğemenliği için önemli bir bayram olması nedeniyle, bu etkinliği düzenlemekten çok büyük mutluluk duyuyorum.  TÖSED›in de katkı sunacağı kutlamada, Atelier de danse el Andinio-Perou, Urban Life Kids, La Maison Culturelle Belgo-Romaibe Asbl, Open Podium, Group Albanais, Le Group BADD, Dillere Destan Folklor Grubu, Belçika Genç Sesler Korosu, Metin Gümüştekin (gitar) yer alacaklar. Büyük emeklerle hazırlanan bu güzel bayrama bütün aileleri çocuklarıyla birlikte davet ediyoruz”  dedi. Başkan Kır resepsiyona katılan Dernek temsilcilerini de tek tek tanıttı.
 
Daha sonra söz alan BADD Başkanı Mehmet Öztürk, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün çocuklarımıza hediye ettiği ‹23 Nisan Çocuk bayramının Belçika’da da kutlanması ve derneğimizin katkılarından dolayı çok mutluyuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz» dedi.

BADD Kadın Kolları Başkanı Mine Renda ise yaptığı kısa konuşmada, «Cumhuriyetimizin Kurucusu olan Atatürk tarafından çocuklarımıza hediye edilen ‹23 Nisan Egemenlik ve Çocuk bayramı›nı kutlamanın sevincini yaşamaktayız.

Saint Josse Belediye Başkanımız Sayın Emir Kır’ın himayelerinde gerçekleştirilecek olan bu kutlamaya, öncülük ederek diğer derneklerle beraber bizzat organizasyonda yer almamızdan dolayı çok mutluyuz» dedi.

Daha sonra Metin Gümüştekin gitarı ve mızıkası ile solo konser verdi. Basına verilen toplu görüntü ile resepsiyon son buldu.

Not: 23 Nisan 2016 cumartesi günü Pasage 44 Boulevard du Jardin Botanique 44, 1000 Brüksel adresinde düzenlenecek olan «23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kutlamalarına tüm vatandaşlar ücretsiz olacak katılabilecekler.

www.belcikaaydinhaber.com