AVRUPA LIVE KÜLTÜR VE MEDYA CENTER' RESMEN HİZMETE GİRDİ

~~Belçika Türk toplumuna yönelik, Türkçe televizyon yayıncılığı yanında Tiyatro ile de hizmet verecek olan "˜Avrupa Live Kültür ve Medya Center, Schaerbeek'de bulunan idare merkezinde, resmi açılış töreniyle çalışmalarına start verdi.

~~Belçika Türk toplumuna yönelik, Türkçe televizyon yayıncılığı yanında Tiyatro ile de hizmet verecek olan ‘Avrupa Live Kültür ve Medya Center, Schaerbeek’de bulunan idare merkezinde, resmi açılış töreniyle çalışmalarına start verdi.

Hakan Balkan’ın himayesinde kurulan Avrupa Live Kültür ve Medya Center, bir taraftan televizyon yayıncılığı yaparken, diğer taraftan da tiyatro çalışmalarıyla da gençleri motive edecektir.

‘Her anı, canlı yaşa’ sloganıyla yola çıkan ‘Avrupa Live Kanalı, IP Televizyon üzerinden İnternet bağlantılı televizyon cihazlarından tüm Avrupa’dan, internet üzerinden dünyanın her yerinden seyredilebilir olacaktır. Ayrıca, yayınlar akıllı telefonlardan indirilerek, seyredilmesi de mümkün olacaktır.

Başkan Hakan Balkan ve Yönetim Kurulu üyeleri Orhun Özkır, Sercan Akbulut, Televizyon Koordinatörü Ertan Öz ve program yapımcılarının davetlileri karşıladığı açılışa, T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Brüksel Milletvekili Hasan Koyuncu, Schaerbeek belediye başkan yardımcıları Sait Köse, Sadık Köksal, Schaerbeek Belediye Meclis Üyeleri Derya Alic, Döne Sönmez, BTMB Başkanı Hüseyin Dönmez, Bakan Eski Danışmanı Nebahat Acar, CHP Belçika Birliği Başkanı Hasan Eryürük, Belçika Güzellik Yarışması finalisti Didem Çelebi, Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmeni Zeynep Uludüz, STK Başkanları, İşadamları, Sanatçılar ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Televizyon güçlü bir ekiple yola çıkıyor, televizyonda yayınlanacak programların kimler tarafından sunulacağı ile ilgili sinevizyon gösterimi yapılarak, programcılar davetlilere tanıtıldı.

Programcılar ve programlarının adı şu şekilde sıralandı, Ebru Yüzgeç’in hazırlayıp sunacağı ‘Ebru  ile Masal Diyarı’, Eğitmen Halil Koca’nın hazırlayıp sunacağı ‘Halil Koca ile Maneviyat Dünyamız’, Buket Kartal’ın hazırlayıp sunacağı, ‘Buket ile Edebiyat Arşivi’, Yalçın Şen  ve grubunun sunacağı ‘Macro-Micro’ gözüyle, Aysel Yılmaz’ın hazırlayıp sunacağı, ‘Oldu mu bu hayat?’, Mine Renda ve Semiye Taş’ın hazırlayıp sunacağı ‘Sorun Mine’ye ve Semiye’ye’ ve DJ Duygu Desovalı’nın hazırlayıp sunacağı ‘Princess Desovali TOP HIGS’ ve yılların tecrübeli sunucusu Ertan Öz’ün hazırlayıp sunacağı, ‘Ertan’la Avrupa Nostalji’si.

Tüm programcıların tanıtımının ardından, Ertan Öz’ün başarılı sunumu ve kanalı kısaca tanıtımı yapıldı. Sırasıyla Kurucu Başkan Hakan Balkan, Orhun Özkır, Sercan Akbulut davetlilere “hoş geldiniz” diyerek yapacakları, çalışmalar hakkında teknik bilgiler vererek, özetle “IP üzerinden internet bağlantılı televizyon yayıncılığı ile milyonlara ulaşabilecek alt yapı oluşturduk. Bu konudaki teknik tüm çalışmaları tamamladık. Yapacağımız IP üzerinden internet bağlantılı yayınlarımız aynı zamanda akıllı telefonlar üzerinden de izlenebileceğini” anlattılar. Konuşmacılar, “Televizyon programlarının yanında sanatsal çalışmalarda yapacaklarını” belirten yetkililer, “ayrıca tiyatro ile de gençlere ve halka hizmet vereceklerini” bu konuda çalışma yaptıklarını Türkiye’den Sanatçı Emre Kınay ve arkadaşlarıyla ders vermek üzere anlaştıklarını, tiyatro eğitimi alacakları bilgilendirme ve eğitim çalışmalarının devam ettiğinin” altını çizdiler.

Selamlama Konuşmaları bölümünde sırasıyla, T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Milletvekili Hasan Koyuncu, Başkan Yardımcıları Sait Köse, Sadık Köksal, BTMB Başkanı Hüseyin Dönmez günün anlamı ve önemi konusunda konuşmalar yaptılar. Konuşmacılar ‘hayırlı olsun’ dileklerini ifade ederek, Medya’nın günümüzde öneminin altını çizerek ‘Avrupa Live Kültür ve Medya Center’ kurucularını tebrik ettiler.

Temenni ve dileklerin ardından toplu görüntüler alındı. Verilen resepsiyon ile program son buldu.

Belçika Aydın Haber olarak, Belçika Medyasına yeni bir renk katacak olan ‘Avrupa Live Kültür ve Medya Center’ yetkililerini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com.