TSK'NIN AFRİN'E YÖNELİK "ZEYTİN DALI HAREKATI'NI DESTEKLİYORUZ. Celil GÜNDOĞDU

ABD'nin, Suriye sınırımızda binlerce tır dolusu ağır silahlarla donattığı PYD, YPG, PKK ve DEAŞ gibi teröristlerin nizami ordu kurulması, ülkemize yönelik taciz atışları, saldırıları devletimizi harekete geçirmiştir.

~~ABD’nin, Suriye sınırımızda binlerce tır dolusu ağır silahlarla donattığı PYD, YPG, PKK ve DEAŞ gibi teröristlerin nizami ordu kurması, ülkemize yönelik taciz atışları, saldırıları devletimizi harekete geçirmiştir.

Zira bu sınırlar çok ama çok tehlikeli olmaya başlamış 30 bini aşkın terörist ağır silahlarla donatılarak, ülkemize tehdit oluşturmaktaydı. Sözde Nato’da müttefikimiz olan ABD’nin, küstahça ve açıkça teröristlere destek vermesi ülkemiz yönetiminde haklı ve kararlı kararlar alınmasına vesile olmuştur. 

Ülkemiz toprakları üzerinde bölgenin en büyük üssü olan İncirlik’i kullanan ABD Türkiye’yi adeta arkadan hançerlemenin planlarını yapmaktayken suçüstü yakalanmıştır. Irak ve Suriye’de barışı tesis etme adına Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde bölge ülkelerini bölmeye yönelik hain planları deşifre olmuştur. Irak ve Suriye’yi parçalamanın ardından İran ve Türkiye’yi de parçalamaya yönelik bölgede hain oluşum ve planları hayata geçiren ABD, açıkça terörist güçlere yardım etmekten de kaçınmıyor halen bu terörist örgütlerin hamiliğini yapmakta.

Devletimizin hain planları bozmaya yönelik Suriye Afrin ‘Zeytin Dalı Hareketi’ zamanlama açısından çok önemliydi. Türkiye’nin amacı Suriye topraklarını işgal etmek değil, sınırlarımızı tehdit eden terörist grupları bölgeden temizlemektir. Bu temizlik hareketiyle, hem Suriyeli, hem de Türk vatandaşlarının can güvenliğini sağlama amaçlanmaktadır.

Bu anlamda Türk Silahlı Kuvvetleri ve yan güçlerin ortak hareketiyle gerçekleştirilen bu hareket, 80 milyon halkımızın büyük bir bölümünün desteğini almıştır. Siyasi endişelerden uzak devletimizin ve milletimizin bekasını tehdit eden oluşumlara karşı Türk halkının iktidarı ve muhalefetiyle sergilediği birlik ve dayanışma takdire şayandır.

Terörizimle mücadele ediyoruz diyen ABD ve bazı batılı Avrupa ülkelerinin, Türkiye’nin global terörizme yönelik hareketini  ‘endişeyle karşılıyoruz’ demeleri, terörizimle mücadele de ne kadar çifte standart davrandıklarının da dışa vurumudur.

Bu teröristleri besleyenlerden binlerce tır ağır silahlarla donatılmalarından endişe duymayanlar, neden terörizmi hedef alan bir hareketten endişe duyduklarını da anlamak mümkün değil?

Birliğimizin ve dirliğimiz adına iç kısır siyasi çekişmeleri bir kenara bırakarak, ‘el ele gönül gönüle’ devletimiz ve halkımızın bekası adına kenetlenmek zorundayız. Şucu bucu değil, tek yürekle Türk halkı olarak ordumuzun ve devletimizin yanında olmak zorundayız.

Tüm global ve emperyalist emellere rağmen Mustafa Kemal Atatürk’ün kahraman ordusu demir yumruğuyla bölgede terör estirmek isteyenlerin başını ezecektir. Halkımızın onur ve gururu olan ordumuz mensuplarını gönülden tebrik ediyoruz. Kahramanlarımız yalnız Türk halkı için değil, insanlığın başına bela olan global PKK, PYD, YPG ve DEAŞ gibi tehlikeli örgüt mensuplarıyla savaşarak, aynı zamanda insanlığı da bu belalarda korumakta.

Bu şanlı mücadelede, şehit düşen Mehmetçiklerimizi rahmetle anarken, yaralı gazilerimize de Yüce Allah’tan acil şifalar diliyoruz.

Zafer Mehmetçikle olsun inşallah…