CHP AVRUPA BİRLİĞİ TEMSİLCİSİ KADER SEVİNÇ BTMB ÜYELERİNİ AĞIRLADI

~~CHP Avrupa Birliği Temsilciliği, Cumhuriyet Halk Partisi, (Sosyalist Enternasyonal & Avrupa Sosyalist Partisi PES Yönetim Kurulu Üyesi) Kader Sevinç, Kısa adı BTMB olan Belçika Türkçe Medya Birliği üyeleri onuruna, Brüksel "˜de bulunan ofisinde bir resepsiyon vererek, çalışmalarını anlattı.

~~CHP Avrupa Birliği Temsilciliği, Cumhuriyet Halk Partisi, (Sosyalist Enternasyonal & Avrupa Sosyalist Partisi PES Yönetim Kurulu Üyesi) Kader Sevinç, Kısa adı BTMB olan Belçika Türkçe Medya Birliği üyeleri onuruna, Brüksel ‘de bulunan ofisinde bir resepsiyon vererek, çalışmalarını anlattı.

BTMB başkanı Hüseyin Dönmez başkanlığındaki heyeti sıcak ve samimi bir şekilde karşılayan, Sevinç BTMB üyelerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Öncelikle davetimize katılımınızdan dolayı, Belçika Türkçe Medya Birliği üyelerine Başkan Sayın Hüseyin Dönmez’in ve sizlerin şahsında çok teşekkür ediyorum.

Öncelikle belirtmek isterim ki, siz birlik üyelerinin gerek basılı gerekse sanal ortamdaki yayınlarınızı büyük bir zevkle takip ediyoruz. Sizler toplumumuz adına çok değerli hizmetler vermektesiniz. Bu vesileyle de sizleri ağırlamak ve bir nebze de olsa çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür etme adına da bu program beni son derece mutlu etti.

Bildiğiniz gibi Cumhuriyet Halk partisi çok köklü bir parti olup, aynı zamanda Cumhuriyetimizin kurucu partisidir. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu bu parti, nerdeyse bir asıra yakın halen ayakta ve hizmete devam etmektedir. CHP Avrupa’da bulunan bir çok partiden hem eski, hem de köklü ve büyük bir partidir. Hepinizin bildiği gibi ben de bu köklü partinin hem Avrupa birliği Temsilcisi hem de CHP partimizin de üye olduğu ‘Sosyalist Enternasyonel ve Avrupa Sosyalist (PES)’inde yönetim kurulu üyesiyim.

Benim buradaki görevim partimizin Avrupa siyaseti ve stratejileriyle ilgili çalışmaları anlatmak ve takip etmektir. Bu vesileyle Avrupalı yetkililerle ve kurum ve kuruluşlarla zaman zaman bir araya gelerek, hem şahsi hem de delegasyonlarımızla, Türkiye-AB ilişkileri,  ülkemiz sorunları ve çözümleri ile ilgili görüşmelerde bulunmaktayız. Partimizin AB ile ilgili görüşlerini anlatmaktayız. Türkiye’nin AB’de yer alabilmesi ile ilgili de görüşlerimizi her fırsatta muhataplarımıza iletmekteyiz.

CHP köklü ve Cumhuriyetimizin kurucu partisidir. Kesinlikle iktidarda olması gereken bir partidir. Biz alanımızda bunu muhataplarımıza anlatmaktayız. CHP ilerici ve demokratik açılım ve düşünceleriyle Demokrasimizin olmazsa olmazlarındandır.

Partimiz tüm birimleriyle gerek güzel ülkemiz anavatanımız Türkiye’de gerekse yurt dışında yaşayan milyonlarca insanımız adına demokrasi gönüllüsü olarak çalışmakta. Partimiz kendi içindeki tüzüklerden kaynaklanan sorunları yeni düzenlemeleriyle aşarak, artık iktidar odaklı toplumsal çalışmalarına başlamış durumda. Ben çok ümitliyim halkımızın desteğiyle 2019 ülkemiz ve halklarımız adına yeni bir sayfanın açılmasıyla daha da iyi olacak. Türk halkı Laik Türkiye Cumhuriyeti için adeta seferber olarak, geleceğine sahip çıkacaktır.

CHP hem ülkemizde hem de yurtdışındaki birlikleri kanalıyla tüm baskı ve çeşitli entrikalara karşı uyanık olup, demokrasinin namusu olan sandıklarımıza  sahip çıkarak, çoğulcu demokrasimizin teminatı olan Türkiye Büyük Millet meclisini eski statüsüne kavuşturma mücadelesini verecektir. Milli iradenin asıl kalbi olan TBMM’ini dinlenme odasına alıp, hükümeti saraydan idare edenlerin oyunlarını demokratik ortamda bozmak hepimizin görevidir.

Tüm çabalarımız güzel vatanımızın tüm kurullarıyla, halkın tamamını kucaklayacak, laik ve demokratik bir yönetim için olmaktadır. Güçlü bir Türkiye halkının tamamını kucaklayan bir iktidarla mümkündür.

Bu vesileyle partimizin kurucu başkanı Atatürk ve arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anmaktayız” dedi.

BAŞKAN DÖNMEZ: “KURUMSAL OLARAK TÜM KESİMLERİ TEMSİL EDEN SİYASİ VE STK VE KURUMLARI ZİYARET EDECEĞİZ”

BTMB Başkanı Hüseyin Dönmez ise, BTMB çalışmaları hakkında Kader Sevinç’e bilgiler vererek, “şimdiye kadar gerek Belçikalı gerekse, Türk kökenli siyasilere bir dizi ziyaretler yaparak çalışmalarını aktardıklarının” altını çizerek, “bu anlamda da sizlerin de davetine katılarak çalışmalarımızı sizlerle de paylaşma imkanı bulduk.

Çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Ülkemiz ve halkımız adına yapmış olduğunuz çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Bu tür ziyaretlerimizi siyasiler, parlamentolar ve STK’larlarımızla sürdürmeye devam edeceğiz. Tüm kesimleri temsil edenlerle buluşup, çalışmalarını halkımızla paylaşmak bizlerin asli vazifelerindendir.

Bizler kurumsal olarak toplumsal hassasiyetleri ve yayın ilkelerimiz göz önünde tutarak, bu hassasiyetleri dikkate alan tüm halk kesimlerimizi dinlemeye hazırız. Amacımız halkımızın tüm kesimlerin çalışma ve haberlerinden, haberdar olmasını sağlamaktır. Bu anlamda sizleri de ziyaret ettik. İlginiz için çok teşekkürler.

Bizlere göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve alakadan dolayı tüm yönetim kurulu üyelerimiz adına sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

 www.belcikaaydinhaber.com