BRÜKSEL'DE EHLİBEYT DOSTLARI İMAM ALİ (AS)'IN VİLADETİNİ KUTLADI

Brüksel Ehlibeyt İslam ve Kültür Merkezi, her yıl geleneksel hale getirdiği Hz. Ali (a.s.)'nın doğum gününü kutlama programını, bu yıl ACTİE'nin yeni merkezinde gerçekleştirdi.

~~Brüksel Ehlibeyt İslam ve Kültür Merkezi, her yıl geleneksel hale getirdiği Hz. Ali (a.s.)’nın doğum gününü kutlama programını, bu yıl ACTİE’nin yeni merkezinde gerçekleştirdi.

~~Brüksel’de yaşayan Ehlibeyt dostlarının katıldığı programın sunumunu genç sunucu Ali Kılıçlar başarıyla yaptı. Kılıçlar’ın  günün anlamı ve kutlamayla ilgili kısa açıklamasından sonra, program Seyyid Serdar Yılmaz’ın Kuran-ı Kerim’den ayetlerin okunmasıyla start aldı. Ali Kılıçlar sunumunda Hz. Ali (as)’ın kişiliğinden kısca bahsederek, İmam Ali (as) hakkındaki hadislerden aktararak konuşmacıları sırasıyla kürsüye davet etti.

İlk konuşmayı Dernek Başkanı İsmail Dorbar yaparak, davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür edip, “İslamiyetin en önemli şahsiyetlerinden, Ehlibeyt’ten olan İmam Ali (as)’ın kutlu viladetini, siz değerli dostlarıyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İmametin birincisi olan İmam Ali’nin viladeti nedeniyle başta İslam büyüklerimiz olmak üzere tüm Ehlibeyt dostlarını tebrik ediyorum. Bu programda emeği geçenlere de teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Daha sonra Belçika Aydın haber Genel Yayın Yönetmeni Celil Gündoğdu günün anlamı ile ilgili kısa bir selamlama konuşması yaptı. Gündoğdu “Bu anlamlı ve güzel programdan dolayı organizatörlere teşekkür ederek”, sözlerine şöyle devam etti: “Bu gün İslam’ın en önemli şahsiyetlerinden İslam Peygamberi Hz. Resulullah (sav)’ın amcası oğlu, kızı Hz. Fatıma (sa)’nın eşi, torunları Hasan ve Hüseyin’in babası olan Hz. Ali (as)’ın kutlu viladetini hep birlikte kutlamanın heyecanını yaşamaktayız. Ben de bu anlamlı günden dolayı başta İslam büyüklerimiz olmak üzere tüm Ehlibeyt dünyasını tebrik ediyorum.

Yüce Allah gönderdiği Kuran ve İslam Dini’ni sevgili peygamberimiz Hz. Resulullah (sav)’a emanet etti.  Allah’ın son dininin emanetçisi olan Hz. Resulullah (sav) Allah’ın izni ile bu emaneti, Kuran’da taltif edilen ve kendi eğitim ve öğretisiyle büyüyen İmam Ali ve evlatlarına emanet etmeyi vasiyet etti. Hatta yaşamında Gadir-i Hum’da tüm islam dünyasına deklare etti. Öz Muhammedi dinin emanetçisi olan İmam Ali (as)’a muhalif ve düşman olanlar buna tahammül edemeyerek, çeşitli entrikalar peşinde bu dini asli pınarından mahrum etmeye kalktılar.

Bu muhaliflerin yolundan giden bugün ki Selefi, Vehabbi gibi sapık düşünceler gerçek anlamda Din’i mazlum duruma düşürmeye çalışmaktalar. Allah’a şükürler olsun ki Ehlibeyt yolundan gidenler ‘Öz Muhammedi İslam’ı koruyabilmek için mücadelelerini sürdürmekteler.

İslam’ın yayılması ve tanıtılmasında büyük bedeller ödeyen İslam şahsiyeti İmam Ali’nin bugün kutlu viladetini kutluyoruz. Hamdolsun Yüce Allah’a ki bizleri bu yüce şahsiyetin yolundan, inancından ve felsefesinden yürüyenlerden eyledi. Ben şahsen bir Ehlibeyt muhibi olmaktan ‘Öz Muhammedi İslam’ın savunucusu olan İmam Ali’nin yolunda gidenlerden olmaktan dolayı çok gurur duyuyorum. Yüce Allah bu dünya’da İmam Ali’nin sevgisinden, ahirette de şefaatinden mahrum etmesin” dedi.

Daha sonra Uzra Yeşil ve Taner Teltay İmam Ali için yazdıkları şiirler ve anlatımda duygulu anlar yaşandı.

Ehlibeyt Gençlik Sorumlusu Hüseyin Bağcı’nın İmam Ali (as) hakkındaki geniş perspektifli konuşması çok anlamlıydı. İmam Ali’yi salt bir duyguyla sevmekten öte İmam Ali (as)’ı anlamak, yaşadıklarından dersler çıkarmak, O’nun asıl vermek istediği mesajı günümüzde yaşamak ve yaşatmak. Tertemiz olan İmam Ali’yi tanımak ve onu anlamak lazım. Tanıyor anlamıyorsak bu noksanlıktır. O son olarak gönderilen İslam dini uğruna şehit olan bir İmam’dır. İmam Ali, her yönüyle değerlendirilmesi örnek alınması gereken yüce bir şahsiyettir. İmam Ali Kur’an da Ahzap suresinde temiz olarak ve Hz. Resulullah (sav)’ın hadisinde ilmin kapısı olarak referans gösterilen birisidir.

Bu referanslarla donanmış bir şahsiyetin kutlu doğumunda bulunmak, bugünün şahsında İmam Ali (as)’ı biraz daha anlamak, bizler için önemlidir. Bu doğum günü kutlaması vesilesiyle tüm Ali dostlarının bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Bu güzel programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ehlibeyt muhibi çocukların İmam Ali hakkında okudukları ilahiler alkışlarla karşılandı.

En son olarak, Ehlibeyt Camii İmamı Seyyid Yakup Arzuoğlu konuşmasını yaptı. İmam Ali (as)’ın kutlu viladeti nedeniyle tüm ehlibeyt dostlarını tebrik eden ve programı düzenleyenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında Seyyid Arzuoğlu şunlara değindi.

  “İmam Ali (as) İslam’ın önemli şahsiyetlerinden olup, Ehlibeyt mensubudur. İmam Ali Takvasıyla, ilmiyle adaletiyle, iyi bir aile reisi oluşu ve İmametin ilk halkası oluşu hasebiyle faziletlerini saymakla bitiremeyeceğimiz Yüce bir şahsiyettir.

İmam Ali Kur’an ve Hz. Resulullah (sav)’ın referansına mazhar olmuş, Allah’ın evinde dünyaya gelmiş Allah’ın evinde şehadet şerbeti içerek dünyadan göçmüş değerli bir İslam lideridir. O İmamet ile birlikte tüm mazlumların babasıdır,

O’nu anlatmakla bitiremeyiz. O tek kelimeyle Hz. Resulullah’ın da buyurduğu gibi: “Ben İlmin şehri, Ali’de kapısıdır, oradan bana gelin” diye tarif ettiği birisidir. O Ehlibeyt mensuplarından peygamberimizin damadı, Hz. Fatıma (sa)’nın eşi, Hasneynlerin babasıdır. Böylesi güzel bir şahsiyetin doğum gününde bir arada olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. İmametin şahı olan İmam Ali (as)’ın kutlu viladeti nedeniyle başta İmam-ı Zaman’ı, Rehberiyet’i, Merciiyet’i ve tüm Ehlibeyt dostu Müslümanları tebrik ediyorum” dedi.

Edilen dualar ve verilen ikramlarla program son buldu.

www.belcikaaydinhaber.com