BRÜKSEL BAŞKONSOLOSLUĞUNDA SICAK BİR BAYRAMLAŞMA YAŞANDI

Kurban bayramının üçüncü gününde Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu himayesinde Başkonsolosluk lokalinde bir bayramlaşma gerçekleştirildi.

Kurban bayramının üçüncü gününde Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu himayesinde Başkonsolosluk lokalinde bir bayramlaşma gerçekleştirildi.

Kutlamaya T.C. Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü, Başkonsolosluk çalışanları, Schaerbeek belediye başkan yardımcısı Sadık Köksal, Belçika Başbakanı Danışmanı ve Evere belediyesi meclis üyesi Belma Tek, Anderlecht belediye meclis üyesi Mustafa Ulusoy, Belçika'da siyaset yapan siyasetçiler, Sivil toplum kuruluş temsilcileri ve akademi çevresinden üniversite de okuyan öğrenciler katıldı.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen bayramlaşma programında bir selamlama konuşması yapan Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu,

"Bayramlar bildiğiniz gibi birlik, beraberlik ve dayanışmanın en anlamlı günleridir. Bu programı düzenlememizdeki amaç sizlerin evi olan başkonsolosluğumuzda sizleri bir araya getirip bayramlaşmaktı. Bu davetimize icabetinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Bayramda Fatih camiinde kılınan bayram namazı sonrası bayramlaşmanın ardından vatandaşlarımızla bayramlaşma imkanı bulduk. Bayramın ikinci gününde Diyanet Müşavirliğimizce de bir bayramlaşma programı gerçekleştirildi. Oraya katıldık daha sonra, bayram geleneklerimizden olan büyüklerimizi ziyaret için Laeken ve Saint josse'de bulunan huzurevlerine giderek, büyüklerimizin elini öpüp, onlarla bayramlaştık.

İstedik ki burada da bir bayramlaşma programı gerçekleştirip sizlerle de bayramlaşalım. Bu duygularla tekrar bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, birlik ve beraberliğimizin devam etmesini canı gönülden diliyorum" dedi.

www.belcikaaydinhaber.com