DERYA BULDUK CHP BELÇİKA BİRLİĞİ BAŞKANI OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi Belçika Birliği Genel Kurul toplantısını Brüksel'de bulunan kendi lokallerinde yaparak, yeni yönetimini belirledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Belçika Birliği Genel Kurul toplantısını Brüksel’de bulunan kendi lokallerinde yaparak, yeni yönetimini belirledi.

Başarılı sunucu Sefa Sancur sunumuyla başlayan kongrede ilk olarak Divan oluşturuldu. Divan Başkanlığına CHP Köln Birliği eski başkanı Cemal Bulut, katipliklere işadamı İrfan Temur ve eğitimci İrfan Öztop oy birliğiyle getirildi.

Divan Başkanı Cemal Bulut, “hayırlı olsun dilekleriyle ve genel kurula kendilerini seçmelerinden dolayı teşekkür” ederek, “yoklama yapıldığını yapılan yoklamada genel kurul 102 üyesinin 57’sinin hazır olduğu tesbit edildi. Çoğunluk sağlandığından genel kurul yapılmasına devam ediliyor” dedi.

Divan ilk olarak, İstiklal marşı okunarak, şehitlere saygı duruşu gerçekleştirildi. Daha sonra önceki Başkan Hasan Eryürük bir selamlama konuşması yaparak, faaliyetleri hakkında geniş bilgiler verdi.

Başkan Eryürük görev süresi içerisinde başarılı çalışmalara imza atarak, yeni yönetime borçsuz bir dernek bıraktığını ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti.

“Ben eşimin rahatsızlığı ve özel işlerinin yoğunluğu sebebiyle başkanlık görevinden ayrılarak yeni yönetimde yönetim kurul üyesi olmak istiyorum. Bizim dönemimizde var olan borçları tüm yönetim kurulu arkadaşlarımızla kapatıp yaklaşık 6 bin Euro artıyla derneği yeni yönetime emanet ediyoruz. Biz tüm yönetim kurulu ve bölgedeki arkadaşlarımızla birlikte seçimlerde çok büyük efor sarf edip ve çalışma yaparak Belçika genelinde partimizi üçüncülükten ikinciliğe taşıdık. Bir çok sosyal ve kültürel faaliyetler yaptık. Yeni yönetime 5.618 euro net bir meblağ teslim ediyoruz. CHP Belçika Birliği ileriye dönük Belçika’daki halkımızın umudu olmaya devam edecektir.

Cumhuriyetimizin ve patimizin kurucusu Atatürk başta olmak üzere tüm CHP camiasında yaşamını yitirenleri rahmetle anıyorum. CHP ileriye dönük halkımızın umudu olmaya devam edecektir. Görev süremde şahsıma ve derneğimize yardımcı olan arkadaşlarımız ve tüm üyelerimize çok teşekkür ediyorum. 

GENEL KURUL NOTLARI

CHP Belçika Birliği Olağanüstü genel kurul toplantısında faaliyet raporu bir slayt gösterisi ile yapıldı. Ardından maliyet raporu okundu. Maliyet Raporu ile ilgili bilgiler genel kurula katılanlara verildiği ifade edildi.

Mali rapora göre CHP Belçika Birliği Hasan Eryörük’ün başkanlığı döneminde borçsuz teslim edildi. Yeni yönetime 5.618 euro net bir meblağ teslim edildiği görüldü. Faaliyet raporu ve mali raporun okunmasının ardından üyelerin oylamasına sunuldu ve üyelerin tamamı tarafından ibra edildi. Toplantıya CHP AB Temsilcisi kader Sevinç ve Eski başkanlardan Zuhal Kayhan’ın katılmaması dikkat çekti.

YENİ BAŞKAN DERYA BULDUK

CHP Belçika Birliği’nin yeni başkanlığı için divan heyeti tarafından sadece Derya Bulduk’un isminin kabul edildiği belirtildi. CHP Belçika Birliği yeni başkanlığı için önerilen aday Derya Bulduk genel kurula katılan tüm üyelerin desteği ile başkanlığa getirildi. Yeni yönetim kuruluna ise aşağıda adı belirtilen üyeler seçildi. Yeni yönetim kurulunda görev dağılımı ise önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

DİVAN KURULU BAŞKANLIĞINI CEMAL BULUT YAPTI.

CHP Köln Birliği eski başkanı Cemal Bulut, işadamı İrfan Temur ve eğitimci İrfan Öztop’tan oluşan divan kurulu CHP Belçika Birliği olağanüstü genel kurulu başarılı bir şekilde yönettiği belirtildi.

YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

ERDOĞAN SÖZER

ENİS CENGİZ

ELİF KARABAĞLI

KURTULUŞ AKIN

MERYEM ARIKAN

HASAN BOZ

ZEYNEP BAŞ

ENDER ÖZEL

HATİCE ARDIÇLIK

MAKSİME BYKIOĞLU

RAMAZAN ERTEM

HALİL KARA

MEVLÜDE NİLGÜN ARDAL

DENETLEME KURULU

HASAN ERYÜRÜK

SAFFET SANCAR

GÖKHAN ŞAHİN

DİSİPLİN KURULU

ADNAN KÖKER

HALİT KUBAT

NACİYE DUMANOĞLU

BAŞKAN BULDUK : “PARTİMİZ İLE HALKIMIZI BULUŞTURACAĞIZ”

Chp Belçika Birliği yeni Başkanı Derya Bulduk yaptığı açıklamada genel kurula teşekkür etti. Başkan Bulduk, “Bugün çok anlamlı bir gün arifesindeyiz. Çanakkale Zaferi’nin yıldönümüne tesadüf eden bu günde yeni yönetim olarak ‘Çanakkale şehitlerimizi anıyor o günki ruh ile bu demokrasi mücadelesinde görev üstlendik.

Biz Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu olan Atatütk’ün gösterdiği ışıklı yolda ve genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Hak, hukuk adalet’ ilkesi ve demokrasi mücadelesinde çalışmalar yaparak partimize layık olacağız. Partimiz ile halkı buluşturacağız. Bu kutlu yolda Belçika’da yaşayan tüm CHP’lilere kapımız ve gönlümüz açıktır. Amacımız kardeşçe, dostça aydınlık bir geleceğe doğru birlikte yürümektir” dedi.

Yeni yönetimin toplu görüntü vermesi ve tebrikleşmeyle kurultay son buldu.

www.belcikaaydinhaber.com