BÜYÜKELÇİ DR. ULUSOY BASIN TEMSİLCİLERİYLE BİRARAYA GELDİ

Ocak ayından beri yeni görevine başlayan Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy, Belçika Kralına "˜Güven mektubunu takdim etmesinin ardından ilk olarak "˜Belçika'da basın hizmeti veren ulusal ve yerel basın mensuplarıyla buluştu.

Ocak ayından  beri yeni görevine başlayan Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy, Belçika Kralına ‘Güven mektubunu takdim etmesinin ardından ilk olarak ‘Belçika’da basın hizmeti veren ulusal ve yerel basın mensuplarıyla buluştu.

Büyükelçilik Şehit Dursun Aksoy salonunda düzenlenen buluşma ve tanışmada Büyükelçi Dr. Ulusoy “Bildiğiniz gibi Yılbaşı sonrası göreve başladım. Ancak, Belçika Kral’ı Ekselans Philippe  ‘Güven Mektubumu’ dün itibariyle takdim ettim.

Takdim sonrası, ilk olarak da sizlerle buluşmayı ve tanışmayı arzuladım. Bu buluşmadan amacım sizlerle yakından tanışarak, hizmetleriniz hakkında bilgiler edinmektir. Bu davetimize katılımınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum.

Basın, bir toplumun olmazsa olmazlarındandır. Vatandaşların bilgi edinme hakkını yerine getiren basınımızın değerli temsilcileri olan sizlerle bir arada olmaktan mutluyum. Sizler burada çok önemli hizmetleri veriyorsunuz. Hepinizin bu hizmetleri verirken yaşadığı sıkıntıları da anlıyorum.

Özellikle Digital yani internet medyacılığı yazılı medyayı çok etkiledi. İnsanlarımızın fazla okuma anlayışı olmaması nedeniyle de yazılı basın daha çok etkilenmekte. Bir çoğunuz bu işi severek ve fedakarlıkla yapmaktasınız. Çalışmalarınızı takdirle karşılıyoruz. Vatandaşlarımızın haber edinme hakkı için gece gündüz koşmaktasınız. Televizyon, radyo, dergi, gazete özellikle sanal yayınlarınızla halkımıza hizmet vermektesiniz.

Bizler de sizlerin yayınlarını takip ederek, gelişmeler ve vatandaşlarımızın çalışma, etkinlik ve isteklerini görebilmekteyiz. Sizlere hele ki global anlamda dünyayı tehdit eden ‘Koronavirüs’ için çok büyük görev düşmekte. Vatandaşlarımızı endişeye sevk etmeden onları bilgilendirici ve uyarıcı yazılarla yönlendirebilirsiniz. Sağlık Yetkililerinin bu konudaki duyurularını seri bir şekilde vatandaşlara aktarabilirsiniz. Zaten bir çoğunuz bunu yapıyor. Bu vesileyle de sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. İlerleyen zamanlarda sizlerin sorunları ve çözümleri noktasında da istişarelerimiz olacaktır.

Bildiğiniz gibi dünyayı tehdit eden Korona Virüs ile ilgili bir dizi hem ülkemizde hem Belçika’da tedbirler alınıp,  vatandaşlara korunma amaçlı önerilerde bulunulmakta. Ülkemiz de de ilk olarak bir vaka olduğunu Sağlık Bakanlığımız açıkladı.

Mümkün olduğu kadar tokalaşmama toplu etkinliklerde bulunmama gibi önerilerde Belçika makamlarınca da açıklanmakta. Tüm Belçika’da yaşayan vatandaşlarımızın bu uyarıları dikkate alarak, sağlık konusunda dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz. Bizler de gerek Büyükelçilik, gerekse başkonsolosluklarımızın sosyal medyalarından da uyarılar yapmaktayız. Siz basın mensuplarının da zaman zaman bu uyarılarımızı vatandaşlara yayınlarınızla ulaştırmanızı diliyoruz” dedi.

Belçika Aydın Haber dergimizin son sayısınıda kendisinin geldiği Bulgaristan Sofya'daki son roportajının yer aldığı haberi de inceleyen Büyükelçi Dr. Hasan Ulusoy, Genel Yayın Yönetmenimiz Celil Gündoğdu'yu tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Tanışma buluşması verilen kokteyl ve toplu resimlerle son buldu. www.belcikaaydinhaber.com.