Aalst Kevser Camii belediyenin yardım çağrısını boş çevirmedi

12 Mayıs 2020 gününde Camii yönetimi belediyenin katkılarıyla Sağlık Kriz Masası toplantısına alınarak oradaki üst düzey yöneticilere bağışlarını bizzat takdim ettirildi.

12 Mayıs 2020 gününde Camii yönetimi belediyenin katkıarıyla Sağlık Kriz Masası toplantısına alınarak oradaki üst düzey yöneticilere bağışlarını bizzat takdim ettirildi.
 Toplantida bulunan hasatahane, yaşlılar yurdu, çocuk esirgeme kurumu, yaşlılar bakım evleri müdürleri yapılan bağıştan duyduklari memnuniyetlerini bildirip Türk cemiyetine teşekkürlerini ilettiler.
 
Yönetim adına bulunan 2. Başkan Soner Taşlıdere şunları aktardı “bir hafta önce yardım çağrısı aldık. Dinimiz ve kimligimiz gereğiyle bu çağriya boş duramazdık. Yönetim olarak yaptığımız istişareler sonucu çok kısa bir sürede çok güzel bir projeye imza attık.

Belediyeye cok teşekkur ediyorum ki, beni bu odaya aldığı ve bu önemli şahsiyetlerle beni biraraya getirdiği için. Bu kişiler ve sektörun tamamında çalışanların her biri kendi çapında çok önemli şahsiyetlerdir ve bizim sağlıklı bir yaşantımızın olması için gece gündüz çalışıyorlar. Belçika'da korona virüsü başladığından bu yana sağlıkçılarımız çok çetin bir sınav vermektedir.
 
Sağlık çalışanlarına ve bu virüsten yara alan tüm herkese desteklerimizi bildiriyoruz.

Aalst Kevser Camii olarak 500 maske, 500 maskelik kumaş, 1000 maske şeridi, 200 burun kıskacı  olarak toplamda 2200 adet sağlık malzemesi bağısında bulunduk.
 
Yapılan bu bağıştan hariç ilk günden itibaren camiimizi sağlıkçılarımızın kullanmasi için tahsis ettik, 24saat sağlık sektörüne tercümanlık desteği, 24saat bilgi hattı hizmeti, gıda yardım paketi, yaşlılarla telefon ederek, yalnızlıklarını bir nebzede olsa dindirmek, tibbi malzeme desteği, halki bilgilendirme reklamında yer aldık. Yapılan tüm faaliyetler Aalst halkını kapsamaktadır ve hiçbir din dil irk gözetmemekteyiz

Camiimiz herzaman olduğu gibi bu zamanlardada belediye ile irtibatı kesmemiştir. Aksine günlük brifingler ve bilgi alış-verişinde bulunulmaktadır. Her ne konu veyahut proje olursa olsun belediye ile geceli gündüz çalışılmaktadır. Belediyeye biz camii yönetimine göstermiş olduğu pozitif işbirliğinden ötürü birkez daha teşekkürlerimizi bildiririm.

Bugün özel bir gün sağlıkçılarımız için. Tüm sağlıkçılarımızın dünya sağlıkçılar gününü şahsım ve yönetim olarak kutluyorum. Onlar olmadan bu zor günleri hatlatamazdık.
 
Kendimize saygımız olsun, birbirimize saygımız olsun.
 
Lütfen herkes verilen talimatlara uysun ve sağlıklarını tehlikeye atmasınlar. Her bir ferdimiz bizler için çok önemlidir” dedi.