YTB ÇOCUK AKADEMİSİ

YTB ÇOCUK AKADEMİSİ PROGRAMI HAKKINDA BÜYÜKELÇİLİK DUYURUSU Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nın (YTB) kuruluşunun 10. yılı vesilesiyle yurtdışında yaşayan çocuklarımızı bilim, sanat ve felsefeye teşvik etmek amacıyla çevrim içi olarak "YTB Çocuk Akademisi" programı düzenlenmektedir.

~~YTB ÇOCUK AKADEMİSİ PROGRAMI HAKKINDA

BÜYÜKELÇİLİK DUYURUSU

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın (YTB) kuruluşunun 10. yılı vesilesiyle yurtdışında yaşayan çocuklarımızı bilim, sanat ve felsefeye teşvik etmek amacıyla çevrim içi olarak “YTB Çocuk Akademisi” programı düzenlenmektedir.

Programa ilişkin bilgiler ekte sunulmakta olup, etkinliğin programı ile kayıt bilgileri ayrıca http://cocukakademisi.ytb.gov.tr adresinde mevcuttur.

Tüm vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ

BRÜKSEL BÜYÜKELÇİLİĞİ

*****************************

~YTB ÇOCUK AKADEMİSİ
YTB Çocuk Akademisi, yurtdışında yaşayan çocuklarımızı erken yaşta bilimsel bilgi, sanat, edebiyat ve felsefe ile buluşturmayı hedefleyen bir akademi programıdır. Uzun soluklu olması düşünülen programın ilk bölümü 21 Aralık 2020 tarihinden başlamak üzere 3 hafta uygulanacaktır. Üç haftalık programın her bir haftası birbirinden bağımsızdır. Katılımcılarımız üç haftalık programın tamamına, iki haftasına veya bir haftasına kayıt yaptırmak ve katılmak hususunda özgürdürler.
1. Yaş Grupları
Program 4 farklı yaş grubuna
➢ 4-7 Yaş Grubu
➢ 7-10 Yaş Grubu
➢ 9-14 Yaş Grubu
➢ +14 Yaş Grubu
3 haftalık program içerisinde her bir yaş grubu için ayrı eğitimler planlanmıştır.
2. Eğitimler
Her bir yaş grubuna farklı farklı olmak üzere çocuklarımız için Astronomi, Bilim, Sanat ve Yaratıcı Yazarlık alanlarında eğitimler planlanmıştır.
3. Kayıt ve Başvuru
Kontenjanlar sınırlı olup eğitimler hakkında detaylı bilgi, ayrıca başvuru ve kayıt için aşağıdaki adrese ulaşılmalıdır:
http://cocukakademisi.ytb.gov.tr/
4. Saat Dilimi
Programlar Avrupa Saati (GMT+1) dikkate alınarak planlanmıştır.