IĞDIR VAKFI’NIN DÜZENLEDİĞİ ‘EĞİTİME KATKI VE İSTİŞARE TOPLANTISI’ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Iğdır Vakfı tarafından İstanbul’da “Eğitime destek ve istişare toplantısı” Iğdır’lı hemşerilerimizin yoğun iştiraki ile gerçekleştirildi.

IĞDIR VAKFI’nın düzenlediği ve büyük katılımın sağlandığı ‘Eğitime destek ve istişare toplantısı’ muhteşemdi. Davetlilerin Otel ve yemek masraflarını ‘ŞEREN AİLESİ’nin üstlendiği gecede, düzenlenen  ‘Eğitime katkı amaçlı’ yardım kampanyası büyük ilgi gördü. Kampanya’da iyi bir miktarda yardım toplandı.

Vakıf Başkanı Özgür İnan Zor ve yönetimi, İş İnsanı Mehdi Şeren ve İş İnsanı Metehan Göleli’nin organize ettiği geceye 250 kişi katıldı.

İstanbul Elite World Grand otelde düzenlenen geceye Ak Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, Iğdır Valisi Ercan Turan, Iğdır İl Emniyet Müdürü Dr. Oğuzhan Yonca başta olmak üzere Iğdır’dan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden Iğdırlı iş insanları ve bürokratlar katıldı.

Program Iğdır Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Özgür İnan Zor’un açılış konuşmasıyla start aldı.

Başkanı Özgür İnan Zor’ toplantıda yaptığı konuşmada:

 “Bugün burada ilk kez düzenlemiş olduğumuz ‘Iğdır Vakfı Eğitime Destek’ gecesine hoş geldiniz, şeref verdiniz, hepinize mütevelli heyeti ve tertip komitesi adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Vakfımız dört yıl önce 11 kişilik, akademisyen, bürokrat, hakim ve iş insanları tarafından Ankara’da kuruldu. Bizler bir hayali gerçekleştirmek üzere yola çıktık. Buradan açıkça ifade etmeliyim ki, Hareketimizin temelinde vatan sevgisi yatmaktadır. Iğdır Vakfı’nın başlıca amacı, ülkemizin aydınlık geleceği olan gençlerimize eğitim ve iş hayatına atılma süreçlerinde yardımda bulunmak, başta Iğdır olmak üzere, ülkemizin tarihi ve kültürel zenginlikleri ile turistik ve doğal güzelliklerinin tanıtımını sağlamak, bu değerlerin gelişimine katkıda bulunmak, ekonomik kalkınmaya destek vermek amacıyla, plan ve proje geliştirmek veya geliştirilmiş projelere destek vermektir.

Bu amaç aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük bir hedef olarak ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonuna da uygun düşmektedir. Bu amaçlara ulaşabilmek için Iğdır Vakfı, eğitim görmekte olan öğrencilere burs imkânı ve çeşitli eğitim olanakları sağlamakta, kültürel gelişimin sağlanması için etkinlikler düzenlemekte ve şehrin kalkınmasıyla ilgili sorunların çözümüne, doğrudan veya ilgili tarafları bir araya getirerek, katkıda bulunmaktadır.

Bu kapsamda Iğdır Vakfı, ilimizin çevre, eğitim, kültürel ve ekonomik sorunlarının çözümüne katkı sunmayı amaç edinmiş, Iğdırlılar tarafından vakıf niteliğinde, mahkeme kararıyla kurulan ilk sivil toplum örgütü olma özelliğine sahiptir. Bizim kültürümüz maddi imkanınız yoksa bile, bir tebessüm edin en azından böyle iyilik yapın- diyen, imkânınız neyse onunla iyilik yapmayı tavsiye eden bir kültürdür. Bu kültürün evlatları olan bizler ve başından beri desteğini esirgemeyen bağışçılarımız, vakfımız kurulduğu günden itibaren bu duygularla hareket etmiştir.

2020 yılında 40 öğrencimize burs vererek bu süreci resmen başlatmış olduk. 2021 eğitim döneminde 149, 2022 eğitim döneminde 207, 2023 eğitim döneminde ise 224 öğrencimize burs sağladık.

Böylece kurulduğumuz günden bugüne kadar 350 öğrencimize burs vermiş olduk.

Yine, 2022 yılında Iğdır ve köylerinde 21 okulda toplamda 1000 öğrenciye mont ve bot yardımından oluşan 216.000 TL tutarında ayni yardımda bulunduk. Maalesef şubat ayında ülkemizin 11 ilini etkileyen çok büyük bir deprem afeti yaşadık. Vakıf olarak biz de 30 BİN TL nakdi ve 240 BİN TL’de ayni olmak üzere toplamda 270 BİN TL yardımı ilgili resmi makamlara ulaştırdık. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allahtan rahmet diliyoruz. 2020 yılının Kasım ayında başlayan 2. Karabağ Savaşı’nın zaferle sonlanmasını müteakip Azerbaycan Devleti tarafından açıklanan ilk resmi verilere göre 2783 şehidimiz için 25 Mart 2021 tarihinde Iğdır’ımızda il bürokrasisinin ve Azerbaycan Diaspora Bakanlığı yetkililerinin de katılımıyla 2783 adet fidan dikerek IĞDIR VAKFI KARABAĞ ŞEHİTLERİ HATIRA ORMANI’nı oluşturduk.

Müsaadenizle son olarak kültürel faaliyetlerimizden de bahsetmek istiyorum. Mütevelli Heyeti Üyemiz Serhat Turak’ın genel sanat yönetmenliğini yaptığı, galası 22 Ekim 2021 Ankara Congressium’da gerçekleştirilen Kardeşlik Destan’ı teatral dans gösterisine kültürel altyapı, proje ve danışmanlık noktasında yardımcı olduk.

Elimizden geldiği kadarıyla da maddi destek sağladık. Bu galadan sonra, bu topluluğu Alagöz Kültür Sanat bünyesine alarak destekleyen Iğdır Milletvekilimiz Sn. Cantürk Alagöz’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yönetim Kurulu ve mütevelli heyeti olarak var gücümüzle çalışmaktayız. Yolun çok başındayız ve yapabileceğimiz çok önemli işler var. Sizlerden de bu yolu bizimle yürümenizi ve bizi kıymetli desteklerinizden mahrum bırakmamanızı istirham ediyoruz. Değerli bağışlarınız için şimdiden şükranlarımızı sunuyoruz. Sözlerime son verirken; Benimle beraber bu yola çıkan, gecesini gündüzüne katıp bugünlere gelmemizi sağlayan çok kıymetli mütevelli heyeti üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Vakfın kuruluş aşamasında ve kurulduktan sonra mütevazı bütçelerine rağmen maddi destekleriyle bugünlere gelmemizde katkıları olan isimlerini tek tek sayamadığım toplam 1520 bağışçımıza, 1520 isimsiz kahramanımıza, teşekkür ediyorum

Son olarak, bu gecenin düzenlenmesi fikrinin sahibi olup, gecemize sağladığı büyük emek, büyük maddi ve manevi katkıları için kıymetli kardeşim Metehan Göleli ile gecemizin bütün masraflarını üstlenen ve büyük gayretleriyle bu akşam burada buluşmamızı sağlayan kardeşim Mehti Şeren’ e huzurlarınızda bir kez daha çok çok teşekkür ediyorum.

Değerli vaktinizi ayırıp gecemize katılan siz değerli misafirlerimize şükranlarımı sunuyor, hepimize ait olan Iğdır Vakfına bundan sonra çok değerli katkılarınızın olacağı ümidiyle sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum” ifadelerinde bulundu.

Toplantıya katılan Iğdır Valisi Ercan Turan ise yaptığı konuşmada ”Bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Iğdır tüm değerleriyle güçlü bir kent. Bu gücü faydalı kullanmak ve şehrimizin daha ileri imkanlara kavuşması için gerekenleri yapıyoruz. Iğdır’da tüm paydaşlarıyla güzel bir rüzgar oluşmuş durumda. Kentimizin birçok problemi var fakat bunları tek tek tespit edip hepsinin üstesinden geleceğiz.

Iğdır’ın bunu yapabilecek potansiyeli fazlasıyla var. Özellikle Zengezur koridoru ve Alican sınır kapısındaki olumlu gelişmeler ile Iğdır’ımız önemli bir merkez haline gelecektir. Tüm bunları yaparken bu kentin bir de bürokraside iyi yerlere gelmesi gerektiğini de düşünüyoruz. Iğdır Vakfı’nın bu gece gösterdiği gibi önemli çabalarla inşallah bu kentin gençleri iyi yerlere gelecek ve bürokraside etkili olacaklardır. Milletvekilimiz Sn. Cantürk Alagöz’ün futbolla, basketbolla bu şehrin çocukları için yaptıkları oldukça önemli. Gençlerimiz eğitimle, sporla, kültür ve sanatla ileri gidecekler ve bunun da en çok Iğdır’a faydası olacak. Iğdır her şeyin en iyisini hak ediyor. Burada olan herkese teşekkür ediyor, sağlıklı, mutlu, başarılı bir ömür diliyorum“ dedi.

Toplantıda söz alan Iğdır Ak Parti Milletvekili Cantürk Alagöz de önemli açıklamalarda bulundu. Alagöz; “Ülkemizin en güzel şehirlerinden birinde güzel memleketimiz Iğdır için bir araya geldik. Sizleri ve kalpleri burada olan tüm Iğdırlı hemşerilerimizi gönülden selamlıyorum. Şehirlerin kalkınması daha ileri gidebilmesi için büyük çabalar gerekiyor. Çok şükür biz Iğdırlılar olarak şehrimizin selameti ve geleceği adına tüm paydaşlar olarak el ele hareket edebiliyoruz. İnsan sevdikleriyle beraber olunca güçlü olan bir varlık. Rabbim birliğimizi ve dirliğimizi hiç bozmasın. Bugün burada siyasiler, bürokratlar ve vatandaşlar olarak bir arada kıymetli bir amaç için bulunuyoruz.

Bizim meselemiz Iğdır’ın ve Güzel Ülkemizin her alanda her branşta daha ileri gitmesine büyük olsun küçük olsun katkı sağlamaktır. Bu vakfın kurucuları başlangıçta oldukça heyecanlıydılar ve acaba yapabilir miyiz diye düşünüyorlardı. 4 yılı aşkın süredir geldikleri bu nokta gerçekten takdir edilesi. Başta Özgür İnan Zor olmak üzere kendilerini tebrik ediyorum. Tüm hayatım boyunca şunu gördüm ki kazanımlarınızı ve birikimlerinizi hayırlı yerlere harcayınca Rabbim bunları daha fazlasıyla geri kazandırıyor.

Rabbim bize güç verdikçe bunu şehrimizin çocuklarıyla paylaşmak her zaman hayat şiarım olmuştur. İnşallah hepsine örnek oluruz ve bu yaptıklarımızı onlar da kendilerinden sonraki nesillere yaparlar. Bizim şehrimiz inanın ülkemizin en güzel şehri ve göreceksiniz Iğdır’ın geleceği çok parlak olacak. Ben buradan söz veriyorum hayatım boyunca Iğdır’ın iyi olması için elimden geleni yapacağım. Daha geçenlerde 400 yataklı hastanenin onayını aldık Ocak veya Şubat ayında temelini atacağız. Iğdır Vakfı’na bu geceyi düzenlediği için teşekkür ediyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Toplantıda konuşmaların ardından Iğdır Vakfı’nın çalışmalarına 4 yıldır destek veren iş insanlarına plaketler takdim edildi. Geceye katılan iş insanları Iğdır Vakfı’na bağışta bulundular.  

Kaynak: Yeşil Iğdır Gazetesi…