AB'nin merkezi Brüksel'de "¹23 Nisan Coşkusu"º yaşandı

"¹23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"º Brüksel'in tarihi Kraliyet Konservatuar Salonundan Belçika genelinden gelen aile ve çocukların katılımlarıyla coşkuyla kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün Türk çocukları şahsında tüm dünya çocuklarına hediye ettiği ‹23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı› ülkemizde  ve yurtdışı temsilciliklerde kutlanmakta.

Avrupa’nın bir çok ülkesinde temsilcilik ve Sivil Toplum kuruluşlarınca kutlanan ‹23 Nisan Çocuk Bayramı›, T. C. Brüksel Büyükelçisi Hakan Olcay’ın himayesinde Büyükelçilik Eğitim Müşavirliğince AB’nin kalbi Brüksel’de de büyük bir coşkuyla kutlandı.

‹23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı› Brüksel’in tarihi Kraliyet Konservatuar Salonundan Belçika genelinden gelen aile ve çocukların katılımlarıyla coşkuyla kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Eğitim Müşavirliğinin himayesinde düzenlenen program Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmeni Aylin Erde’in başarılı sunumu şehitlere saygı durusu ve belçika Türk milli marşlarının okunmasıyla start aldı.

Belçika’da öğrenim gören öğrencilerin muhteşem folklor, tiyatro gösterileri, şiirleri ve görsel animasyonları geceye renk ve coşku kattı.

Büyükelçilik Müsteşarı Ece Yaprak›ın vekalet ettiği ve ev sahipliği yaptığı Çocuk Bayramı Kutlamasını izleyenler arasında.  Brüksel Büyükelçisi Hakan Olcay ve Sefire Mehveş Olcay, Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy, Anvers Başkonsolosu Metin Ergin, Konsolos Ahmet Yavuz Aybaş, Federal Milletvekili Veli Yüksel, Nato Nezdinde TMR Başkanı Korg. Ferit Güler, Basın Müşaviri Veysel Filiz, Schaerbeek belediye Başkan yardımcısı Sait Köse, Büyükelçilik ve Konsolosluk çalışanları, öğrenci velileri ve öğrenciler vardı.

İlk konuşmayı Eğitim Müşavir Vekili Yaprak Ece yaptı.  Ece «Sevgili Çocuklar, Değerli Öğretmenler, Saygıdeğer Misafirler,
Büyükelçiliğimizce, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle düzenlenen kutlama programına hepiniz hoşgeldiniz.

Birazdan izleyeceğiniz program için, çocuklarımız, Belçika’da görevli öğretmenlerimizin rehberliğinde haftalardır hazırlanıyorlar. Başta çocuklarımız olmak üzere, öğretmenlerimize ve velilere bu programa katkılarından dolayı çok teşekkür ediyor, gösteride yer alan tüm çocukları şimdiden tebrik ediyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız, Ulu önderimiz Atatürk, 23 Nisan gününü “karanlıktan aydınlığa kavuştuğumuz gün” olarak tanımlamıştı. Atamıza, bu güzel ve anlamlı günü çocuklarımıza adadığı için minnet borçlu olduğumuzu bir defa daha ifade etmek isterim.
Çocuklarımız çok heyecanlılar, coşkulu bir katılım sergileyerek alkışlarınızla onlara program boyunca destek olursanız çok seviniriz.

Belçika’nın dört bir yanındaki okullarda ve derneklerde özveriyle görev yapmakta olan Türkçe ve Türk kültürü öğretmenlerimize, okutmanlarımıza ve Eğitim Müşavirliğimiz personeline
çocuklarımıza verdikleri emekler için teşekkürü borç biliyorum.
Sayın Büyükelçimize ve zarif eşleri Mehveş Hanıma da, bu kutlamanın düzenlenmesine verdikleri destek için Eğitim Müşavirliğimiz adına şükranlarımızı sunuyorum» dedi. 

Daha sonra T.C. Brüksel  Büyükelçi Hakan Olcay yağtığı konuşmasında öunları ifade etti: 

«Sevgili Çocuklar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96. yıldönümü olan bugünü, Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği milli bir bayram olarak sizlerle birlikte kutlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu güzel bayram hepimize kutlu olsun.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk milletinin, bağımsızlığına ve egemenliğine sahip çıkma kararlılığının en parlak işaretidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu, halkımızın büyük bir fedakârlık ve vatanseverlikle yürüttüğü istiklal mücadelesinin ve Büyük Atatürk’ün ileri görüşlülüğünün doğal bir sonucudur. Meclisimizin kuruluşundaki bu yüce ruhu yaşatarak, birlik ve beraberliğimizi daima güçlü tutmalı, bu demokrasi ve egemenlik mirasını kararlılıkla korumalıyız.

Nitekim, bu mirasa zarar gelmemesi için terörle mücadelede her gün canlarını ortaya koyan güvenlik güçlerimizi de bu vesileyle yad etmek boynumuzun borcudur. Türk milletinin ve vatanının müdafaasında canlarını feda eden tüm Şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Gazilerimize acil şifalar temenni ediyorum.

Sevgili Çocuklar, Türkiye’nin tarihinde büyük önem taşıyan 23 Nisan günü sizlere bağımsızlığımızın güvencesi olmanız nedeniyle bayram olarak armağan edilmiştir. Çünkü gelecek sizin ellerinizdedir. Derslerinize dört elle sarılmanız, dünyaya duyarlı, sevgi dolu, aydın, kültürlü ve vatansever insanlar olarakyetişmeniz bizleri çok mutlu etmekle kalmayacak, ülkemizin yükselmesine ve dünyanın daha yaşanılabilir bir yer olmasına da hizmet edecektir. Sizlerin mutlu ve başarılı bireyler olacağınıza, içinde bulunduğunuz topluma eşsiz katkılarda bulunacağınıza inanıyoruz, size yürekten güveniyoruz.

Sevgili Çocuklar,Türk çocukları kendilerine hediye edilen bu bayramı, dünya çocuklarıyla da paylaşmaktadır ve 1979’dan bu yana Türkiye’de yapılan kutlamalara farklı ülkelerden çocuklar katılarak kendi kültürlerini temsil etmektedir.

Böylece, geçen yıllar zarfında 23 Nisan, farklı kültürlerin kaynaşmasına da aracılık eden, dünya çocuklarının bayram vesilesiyle biraraya geldiği eşsiz bir etkinlik haline gelmiştir.

Değerli anne ve babalar, Çocuklarınıza ve bu yolla insanlığa yapabileceğiniz en büyük iyilik, eğitime önem vermek olacaktır. Çocuklarımızın iyi bir eğitim alması, Belçika’da konuşulan dilleri en iyi şekilde öğrenmeleri, aynı zamanda anadillerini ve öz kültürlerini muhafaza etmeleri ve geliştirmeleri amacıyla Büyükelçiliğimiz Eğitim Müşavirliği ve öğretmenlerimiz sizlere her türlü desteği vermeye hazırdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere yaşatacakları bu güzel akşam için şimdiden sevgili çocuklarımıza, onların bu kutlamaya hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve başta Eğitim Müşavir Vekilimiz Müsteşarım Yaprak Ece olmak üzere katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Tüm konuklarımızın bayramı kutlu olsun.»

Elif Köken ‹23 Nisan›,  Zeliha Doğan ‹Dünya Çocuk bayramı› adlı şiirlerinin okunması ardından. Binfikir çocuk Tiyatrosu ve okulların folklör ekiplerinin gösterileri geceye renk kattı.

En son olarak Protokol üyeleri ve Öğretmenler kşitap bayrak ve atatürk oposterlerini mğrencilere hediye ederek, hep birlikte ‹Sev Kardeşim› şarkısını toplu olarak coşkuyla sahnede seslendirmeleriyle program son buldu. 
--------------------------

Bu güzel bayram coşkusunu çocuklarımıza yaşatan program nedeniye başta Sayın Büyükelçimiz Hakan Olcay beyefendi, eşleri Sefire Mehveş Olcay hanfendi, Eğitim Müşavir Vekili (Müsteşar) Sayın Ece yaprak hanfendi, Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com