BRÜKSEL'DE BAYRAM NAMAZI İÇİN MÜSLÜMANLAR CAMİLERE AKIN ETTİ

Kurban bayramının birinci gününde Belçika geneli ve Brüksel'de Müslümanlar camilere akın ederek namazlarını kılıp tebrikleştiler. Çoğu Müslümanın kurbanlıklarını ihtiyaç sahiplerine gönderdi. Kurbanını burada kesmek isteyenler ise kasap ve kesimhanelere gittiler.

~~Kurban bayramının birinci gününde Belçika geneli ve Brüksel'de Müslümanlar camilere akın ederek namazlarını kılıp tebrikleştiler. Çoğu Müslümanın kurbanlıklarını ihtiyaç sahiplerine gönderdi. Kurbanını burada kesmek isteyenler ise kasap ve kesimhanelere gittiler.

Belçika genelinde ve Brüksel'de çeşitli uluslara ait camiler bayram namazı nedeniyle dolup taştı. Brüksel'de yaşayan Ehlibeyt müslümanları ise Laeken'de yeni inşaa ettikleri 'Ehlibeyt Mescidi'nde bayram namazlarını büyük bir coşku ile kıldılar.

Hacı Şeyh Ebuzer Dedei'nin imametinde kılınan bayram namazı sonrası tüm müminler birbirleriyle bayramlaşmanın mutluluğunu yaşadılar.

Şeyh Dedei, bayram hutbesinde 'İslam'da Kurban'n önemi hakkında bilgiler vererek, Kuran'da da ifade edilen Hz. İbrahim'in Hz. İsmail'i kurban etme konusunu çeşitli boyutlarla anlattı. Evladını Allah yolunda kurban edebileceğini sadakati karşılığında ve şeytan'ın kendisini aldatmaya çalışmasına rağmen kararlılığı karşısında Yüce Allah Hz. İbrahim (as)'a koç göndererek onu kurban etmesini istedi. Bu olay Yüce Allah'ın müminlere mesajıdır" dedi.

 "İslam'da Kurbanın manevi bir konu olmasıyla beraber sosyal boyutlarına" değinen Dedei, "camilerin de önemine dikkat çekerek, müminlerin camileri yaptırmakla kalmayıp, camileri doldurmalarının da önemi hakkında detaylı bilgiler aktardı. Verilen Hutbe kılınan namaz sonrası tüm cemaat birbirleriyle bayramlaşmanın heyecanını yaşadılar.

Başkan İsmail Dorbar ise, yeni yaptıkları camiye maddi ve manevi olarak katkılarda bulunan tüm yardımseverlere teşekkür ederek, 10 Eylül 2017 pazar günü saat 15:00'de resmi açılışı yapılacak olan caminin açılış törenine tüm müminleri davet ettiklerini belirterek, cemaatin bayramını kutladı.

Yeni yapılan resmi olarak 10 Eylül 2017 pazar günü saat 15:00 gibi resmi açılışı yapılacak olan mescid son derece güzel bir mekan olarak yapılarak müminlerin hizmetine sunulmuştur. Belçika Aydın haber olarak emeği geçen vve katkılarda bulunan herkese teşekkür ediyoruz.  www.belcikaaydinhaber.com