TEŞEKKÜRLER DEVLET ANA Celil Gündoğdu

~~Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu Avrupa'nın ve Belçika'nın başkenti Brüksel'e ilk kadın Başkonsolos olarak atanmıştı. Berlçika Aydın Vakfı Başkanı Sayın Zerrin Aydın ile birlikte kendisini tanışma ve hoş geldin amaçlı ziyaret etmiştik. İlk gördüğümdeki o sıcak samimi ve devlet ciddiyeti beni mutlu etmişti. Yüzündeki tebessüm, saygılı davranışları diplomatik ve halktan yana söylemleriyle ben de tam bir "˜devlet ana' imajı bırakmıştı. "Devletin şefkatini halkına hissettirecek başarılı bir diplomat" diye içimden geçirmiştim.

~~Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu  Avrupa’nın ve Belçika’nın başkenti Brüksel’e ilk kadın Başkonsolos olarak atanmıştı.

Berlçika Aydın Vakfı Başkanı Sayın Zerrin Aydın ile birlikte kendisini tanışma ve hoş geldin amaçlı ziyaret etmiştik. İlk gördüğümdeki o sıcak samimi ve devlet ciddiyeti beni mutlu etmişti. Yüzündeki tebessüm, saygılı davranışları diplomatik ve halktan yana söylemleriyle  ben de tam bir ‘devlet ana’ imajı bırakmıştı. “Devletin şefkatini halkına hissettirecek başarılı bir diplomat” diye içimden geçirmiştim.

Ziyaretimizde kendisine “ilk kadın başkonsolos oluşunuz hasebiyle özellikle kadınlarımızın sizleri seveceğini çünkü kadın kadına sorunlarını sizlere daha iyi ifade edebileceklerini söylediğimde” Başkonsolosumuz sayın Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu “çok haklısınız Celil bey” demişti. Ardından bana “tüm vatandaşlarımız bize gelmekle beraber, bizler de zaman zaman vatandaşlarımızın ayağına giderek, onların sorunlarını birebir dinleyeceğiz” demişti.

Önceki saygıdeğer başkonsoloslardan farkı ise kadın oluşu ve devlet analığı vatandaşa daha yakından hissettireceği gerçeğiydi. Sayın Başkonsolosumuz Kırbaşlı’da tam bu profili dolduracak kapasitedeydi ben öyle gördüm ve öyle hissetmiştim ilk tanışmamızda.

Ve  bugüne kadar yaptığı icraatlarla da bunu açıkça ispatlamış oldu. Kendisini şimdiden tebrik ediyorum.

İlerleyen zamanlarda Sayın Başkonsolos ayağının tozuyla bir taraftan asli görevlerini yerine getirirken, diğer taraftan da kendisiyle tanışmak isteyen STK temsilcileri ve vatandaşları kabul ediyordu.

Sayın Başkonsolos Kırbaşlı samimi, sıcakkanlı davranışları ve güleryüzü ile devletin şefkatli elleri olarak vatandaşa devletimizin sıcaklığını hissettiriyordu.

Geldiği günden beri vatandaşlar ve STK’lar arasında koşan koşuşturan Başkonsolosumuzun son iki etkinliği ben de derin izler bırakmakla beraber ilk gündeki haklı düşüncelerimi perçinlemesiyle de çok anlamlıydı.

Her fırsatta vatandaşların yanında iyi ve kötü gününde olmayı arzulayan başkonsolosumuz Kurban bayramında Fatih Camiinde bayram namazı sonrası vatandaşları güleryüzle karşılayarak, vatandaşların küçük büyük demeden bayramlarını kutlayarak, onlara şeker ve kolonya takdim etmesi çok da alışık bir durum değildi. Vatandaşlarımız namaz sonrası çıktıklarında ve karşılarında Sayın Başkonsolosu gördüklerinde şaşırdılar ancak, kalben de mutlu oldular. Zira ilk defa özellikle bir bayan başkonsolos camii karşısında vatandaşların bayramlarını kutlayıp, onlara kolonya ikram ediyor, büyüklerin ellerinden öpüyordu.

Mütevaziliğin bu kadarı ancak Anadolu kültürüne yakışıyordu. Hem diplomat olmak hem de vatandaşa dokunmak onlarla içli dışlı olmak her diplomatın yapabileceği şeyler değildir. Ancak son zamanlarda bu tür diplomatları sık sık  görmekteyiz. Devletimizi temsil eden diplomatlarımız elbette vatandaşlarıyla temas halinde olmalıdır.

İkinci olay ise T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır Kurban Bayramı vesilesiyle, Saint Josse belediyesine bağlı olan  ‘Anne Sylvie Mouzon Huzurevi’ni ziyaret ederek, burada mukim büyüklerin hal ve hatırlarını sorup, kendilerine çeşitli hediyeler takdim etmeleriydi.

Sayın Başkonsolos Kırbaşlı Başkan Emir Kır ile birlikte yanında getirdiği lokma, sarma ve tesbihleri huzurevinde bulunan 3 Türk anaya hediye etti.. Belçikalı ve diğer uluslara mensup yaşlılarıda ayrıca ziyaret ederek onlarla hatıra görüntüler verdi.. Huzurevindeki yaşlıların ellerini öpüp hal ve hatırlarını soran Başkonsolos ile yaşlı büyüklerimizin arasındaki konuşmalarda duygulu anlar yaşandı. “İlk defa bir Başkonsolosun kendileriniz ziyaret ettiğini” söyleyen yaşlı büyüklerimiz Başkonsolos Kırbaşlı ve Başkan Emir Kır’a  çok teşekkür ettiklerini söylediler.

Benim de şahit olduğum ve  duygulandığım anlardaki görüşmelerde Huzurevi yetkilileride şaşkınlıklarını gizleyemiyor, ancak onlarda bu ziyaretten mutlu olduklarını belirterek, Başkan Kır ve Başkonsolos Kırbaşlı'ya teşekkür ettiler.

Ben de şahsım adına bu güzel ortamda yaşlı büyüklerimize değer vererek onların bayramlarını kutlayan Başkan Sayın Emir Kır ve Brüksel Başkonsolosumuz Sayın Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu’na çok teşekkür ediyorum

Ve iyiki varsın Devlet Ana diyorum…  Saygılarımla…