GÖSTERİYE KATILACAK OLAN BAŞKAN KIR, "MAZLUM ARAKAN HALKı DÜNYANIN SESSİZLİĞİ HAK ETMİYOR"

9 Eylül Cumartesi günü saat 15:00'de Lüksemburg meydanında düzenlenecek olan Arakan halkıyla dayanışma gösterisine katılarak, Arakan dramını duyurma amaçlı tepki göstereceğini ifade eden Saint Josse belediye başkanı ve Federal Milletvekili Emir Kır, "Bugün Myanmar'da Arakan Müslümanları büyük dramlar yaşamakla beraber etnik bir temizlikle karşı karşıyalar. Ancak, dünya bu konuda sessiz. Bu sessizlik, bu olaya karşı sağır olmak dramın boyutunun artmasına da vesile oluyor.

9 Eylül Cumartesi günü saat 15:00'de Lüksemburg meydanında düzenlenecek olan Arakan halkıyla dayanışma gösterisine katılarak, Arakan dramını duyurma amaçlı tepki göstereceğini ifade eden Saint Josse belediye başkanı ve Federal Milletvekili Emir Kır, “Bugün Myanmar’da Arakan Müslümanları büyük dramlar yaşamakla beraber etnik bir temizlikle karşı karşıyalar. Ancak, dünya bu konuda sessiz. Bu sessizlik, bu olaya karşı sağır olmak dramın boyutunun artmasına da vesile oluyor.
Birleşmiş Milletlerinde raporlarında ifade edilen Arakan’lı Müslümanlar için dünyada en çok zulüm gören azınlık ifadesi yer almakta. Bu sözleri BM’li yetkililer söylemekte.  Ayrıca yine bu raporlarda  ‘etnik temizlikle’ karşı karşıya kalan bu mazlumlara, tüm dünya sahip çıkmalıdır. Bu drama karşı çıkmak insani ve demokratik bir hakdır. Evlerinden yutlarından edilen ve göçe zorlanan bu insanların feryadını duyurmak için tüm ülkeler, siyasiler ve STK’lar insanlık adına harekete geçmelidir. Bu mazlum halk dünyanın sessizliğini hak etmiyor
Bu dramı her yerde ve her alanda dile getirmeli ve anlatabilmeliyiz. Bu konuda bilgilendirilen dünya kamuoyu Myanmar yönetimine baskı yapmalıdır. Bu sağlanmalıdır. Bunun sağlanması içinde tüm demokratik tepki ve gösterilerle gündem oluşturulmalıdır.
Meclis çalışmalara başladığı zaman bu konuyu meclise taşıyarak yöneticilere bu konu hakkında sorular soracağım. Myanmar hükümetinin Arakan’lılara yaptıkları bu zulüm karşısında Belçika Hükümeti’nin görüşlerini ve bu konuda neler yapmayı düşündüklerini ? yetkililere soracağım.
Sosyal medyada  Arakan halkına destek olmak ve onlara yapılan zulmü kınama adına Luksemburg meydanında 9 Eylül Cumartesi saat 15:00’de bir tepki gösterisi yapılacakmış bizlere de duyuruldu.
Bu dramı dillendirebilmek adına ben de o gösteriye katılacağım. İnsanlık dışı drama karşı harekete geçip bu dramı dünyaya seslendirmemiz gerek. Myanmar hükümetinin bu konuda ciddi bir şekilde uyarılması gerekir.
STK’ların büyük destek verdiği bu demokratik gösteride önemli mesajların verilmesi gerek. Hiç bir halk dramatik bir zulmü hak etmiyor. Dünyamızın barışa, huzura ve kardeşliğe ihtiyacı var. Bizler bu değerler etrafında zulme uğramış insanlara yardımcı olmalıyız” dedi.
www.belcikaaydinhaber