BAŞKAN KIR, "ÇUKUR İLE İLGİLİ KRİZ MASASI OLUŞTURARAK , MAĞDUR AİLELERE DESTEK VERİYORUZ"

Başkan Kır, "Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Chaussée de Louvain'de su borularının sızıntılar neticesinde göçükler meydana gelmişti. Olayın duyulmasıyla olaya anında müdahale ederek, o bölgede bulunan aileleri tahliye ederek öncelikle onların can güvenliğini sağladık. 237 ailenin bazıları akrabalarına giderken, bazılarını ise otellerde ağırladık. Olay sonrası kriz masası oluşturarak 6 kez toplantı yaptık. Bu toplantılardan edilen sonuçlarla eylem planı yaptık. Olay mahallindeki göçüklere müdahaleler kontrolümüzde devam ediyor.

~~Saint Josse belediye Başkanı Emir Kır, bölgesinde bulunan Chaussée de Louvain’de meydana gelen çukurlar ile ilgili olarak Belçika Aydın Haber’e açıklamalarda bulundu.

Başkan Kır, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Chaussée de Louvain’de su borularının sızıntılar neticesinde göçükler meydana gelmişti. Olayın duyulmasıyla olaya anında müdahale ederek, o bölgede bulunan aileleri tahliye ederek öncelikle onların can güvenliğini sağladık. 237 ailenin bazıları akrabalarına giderken, bazılarını ise otellerde ağırladık. Olay sonrası kriz masası oluşturarak 6 kez toplantı yaptık. Bu toplantılardan edilen sonuçlarla eylem planı yaptık. Olay mahallindeki göçüklere müdahaleler kontrolümüzde devam ediyor.

Çalışmalarımız neticesi edindiğimiz kanaate göre olay mahallindeki 205-207 numaraların önündeki kanalizasyonun gevşemesi ve suyun sızmasının dışında başka yerlerde sızıntıların olmadığı tespit edildi.

Olayın ilk günü tehlike arz eden evlerde yaşayan 237 kişiyi can güvenliği nedeniyle karar alarak, onları evlerinden tahliye ettik. Ardından yakındaki Kreş’i de geçici olarak kapattık.

Geçen süreçte yaptığımız üst üste toplantılar neticesinde insanların evlerine girmesinde bir tehlike var mı? diye çalışmalarımızı sürdürdük. Bu anlamda belediye olarak bağımsız bir exper tayin ederken bölgeden de bir exper gelerek, bölge ile ilgili incelemelerde bulundular. Binaların yıkılıp yıkılmayacağı konusunda çalışmalar yapan experler, binaların yıkılma sorunu olmadığını belirttiler. Zemine gelince zeminin 209’dan itibaren bazı bölgelerde su birikintilerinin olabileceği ihtimaline karşın bunların tesbit edilip, toprakla doldurularak zeminin güçlendirilmesine karar verildi.

Yapılan etütler sonrası 197’den 209’a kadar olan binalara ailelerin giremeyeceği kararı verildi. Diğer ailelerin ise evlerine girmelerinde bir sorun olmadığı kararıyla 237 kişinin 71’i evlerine dönemeyecekler. Diğerlerin evlerine dönmesi izni verildi. Ayrıca Kreş’in de açılması sağlandı. İkinci kez ailelerle görüşerek kendilerine bu kararları anlattım.

Bu arada eve giremeyecek olan aileler özel eşyalarını ve ilaçlarını almaları gerektiğini belirttiler. Bizzat benim de başında olduğum bir ekip eşliğinde kontrollü olarak, ailelerin özel eşyalarını almalarını sağladık.

Alınan kararlar neticesi evine giremeyecek olanların bir kısmı akrabalarına giderken, kalan kısmını da otellere yerleştirdik. Kimse dışarıda kalmadı.

Su kurumu Vivaqua hasarlı bölgede sondaj amaçlı amansız bir çalışma başlattı. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Zemin güçlendirmeye yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu işlemler yağan yağmurlar nedeniyle biraz gecikse de çalışmalar hızla devam ediyor. Ayrıca zemin güçlendirilmesi esnasında su, elektrik ve gaz bağlantıları da yenilenmektedir.

Demir yollarında da çalışmalar devam ediyor çalışmaların 18 eylül’e kadar sürmesi bekleniyor. Olaya vakıfız ve her an çalışmalarımızın başındayız. Ekipler çalışmalarını sürdürmektedirler.

Kurduğumuz yardım ve kriz merkezinde aileleri zaman zaman bilgilendiriyoruz. Her gün evlerin 2 resmini çekiyoruz zeminde kayma olup olmadığını tespit için.

Şartlar ağır ancak tüm ağır şartlara rağmen bu olayın üstesinden geleceğiz. Amacımız 71 kişinin de güvenli bir şekilde evlerine dönmelerini sağlanacaktır” dedi.

www.belcikaaydinhaber.com