Anıtkabir'de İnsan Seli! Vatandaşlar Bayraklarını Alıp Ata'nın Huzuruna Geldi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucucusu Mustafa Kemal Atatürk için ölümünün 79. yıl dönümünde Anıtkabir'de tören düzenlendi. Anıtkabir'e akın eden vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu.

DEVLET TÖRENİNİN ARDINDAN ZİYARETE AÇILDI

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılında vatandaşlar, devlet töreninin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti.

Anıtkabir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında devlet erkanının katıldığı tören sonrası, vatandaşların ziyaretine açıldı.


VATANDAŞLAR UZUN KURUKLAR OLUŞTURDU

Polis kontrolünden geçirilen ve üst araması yapılan vatandaşlar, Atatürk'ün mozolesini ziyaret edebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Anıtkabir görevlileri, mozolenin çevresinde izdiham yaşanmaması için vatandaşları gruplar halinde içeri aldı.


ELLERİNDE TÜRK BAYRAKLARIYLA GELDİLER

Genç, yaşlı, çocuk, ellerinde Türk bayrakları ve çiçeklerle mozolenin önüne gelen binlerce vatandaş, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attı.


DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Bazı vatandaşlar, mozolenin önünde dua etti ve getirdikleri çiçekleri buraya bıraktı. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı ziyaret sırasında bazı vatandaşlar, gözyaşlarına hakim olamadı.