MİLLİ LİDER ATATÜRK BRÜKSEL BAŞKONSOLOSLUĞUNDA DA ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü nedeniyle, T.C. Brüksel Başkonsolosluğunda vatandaşlarında katılımıyla bir anma programı gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü nedeniyle, T.C. Brüksel Başkonsolosluğunda vatandaşlarında katılımıyla bir anma programı gerçekleştirildi.

Başkonsolosluk salonundaki anma programına vatandaşlar yanında başkonsolosluk çalışanlarınında katıldığ program, saat 09,05'te Atatürk ve şehitlerin aziz hatıraları için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından istiklal marşı'nın okunmasıyla start aldı.

Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu yaptığı konuşmada "Değerli vatandaşlarımız, Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79, yıldönümünü sizlerle birlikte anıyoruz. Her 10 kasım saat 09'u 5 geçe tüm ülkemiz ve dış temsilciliklerimizde adeta hayat durmakta. Bir asıra yaklaşan ayrılığında bugün bile bizleri milyonları bir araya getiren ayrılığında bile bizler onun manevi huzurunda birlik içerisinde olabilmekteyiz. Tüm Türk halkı bu saatte Atamız ve arkadaşlarının aziz hatıraları önünde eğilmekte ve saygı duymaktalar.

Bugün genç Cumhuriyetimize yakışır pırıl pırıl yapılan binamızda Başkonolosluğumuzda Atatürk'ümüzü sizlerle birlikte anmak bizleri memnun etmekte. 

Mustafa Kemal Atatürk her zaman saygıyla sevgiyle anılacaktır. Bu vatan uğruna şehit düşmüş ve şehit düşmeye devam eden milletimiz evlatları olarak Atatürk'ün emanet ettiği tüm değerleri  korunmasını görüyor olmak bizlere gurur veriyor.

Bir kez daha bu güzel Cumhuriyetimizi kuran ve varlığıyla Türk halkımızın sembolü olan aziz atatürk'ümüzün hatırası önünde bir kez daha eğiliyor, kendisi ve arkadaşlarını rahmetle anıyoruz" dedi.

Daha sonra Muavin Konsolos Beste Çelik bir konuşma yaparak Atatürk'e olan minnet duygularını dile getirdi.

Muavin Konsolos Çelik "Cumhuriyetimizin  kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79, yıldönümünü memleketimizden kilometrelerce uzak bir yerde siz vatandaşlarla birlikte anmaktayız. Atatürk ülkemize kazandırdığı kazanımlar sayesinde bugün kadın Türk diplomat olarak  sizlere seslenmenin haklı gururunu yaşamaktayım.

Atatürk ve silah arkadaşları yaşalasrını milletimize adamıştır. Atatürk Cumhuriyeti kurarak halkımızı medeniyetler seviyesine ulaştırabilmek için çalışmış ve bir çok yeni devrimleriyle halkımızı medeni ülkeler seviyesine çıkarmıştır. 

Atatürk'ün izinde giden biz gençler, onun hedeflerini her zaman ileriye götürnek, milli birlik  ve beraberliği ve refahı için çok çalışmaktır.  Atatürk'ün dediği gibi "Gençler, cesaretimizi takviye edecek ve idame ettirecek olan sizlersiniz. Siz aldığınız terbiye ve irfan ile vatanseverliliğiniz ile bizlere örnek olacaksınız. Bu vesileyle önderimiz Atatürk'ü bir kez daha rahmet ve özlemle anlıyoruz " dedi.

Atatürk'ün yaşamından kesitlerin sunulduğu sinevizyom gösterimi ve günün anısına açılan hatıra köşesindeki deftere duyguların yazılmasının ardından program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com