TÜRKMENİSTAN BRÜKSEL BÜYÜKELÇİLİĞİ BAĞIMSIZLIK RESEPSİYONU DÜZENLEDİ

~Türkmenistan Cumhuriyeti'nin Milli Günü nedeniyle Belçika Brüksel Türkmenistan Büyükelçiliğince "˜At Cerole Royall Gaulois Artistique and Litterarie' salonunda bir resepsiyon düzenlendi. Düzenlenen resepsiyona "˜Türkmenistan Milli Günü' Resepsiyonuna ilgi hayli büyüktü.

~Türkmenistan Cumhuriyeti’nin Milli Günü nedeniyle Belçika Brüksel Türkmenistan Büyükelçiliğince ‘At Cerole Royall Gaulois Artistique and Litterarie’  salonunda bir resepsiyon düzenlendi.  Düzenlenen resepsiyona  ‘Türkmenistan Milli Günü’ Resepsiyonuna ilgi hayli büyüktü.

Resepsiyonda davetlileri Türkmenistan Brüksel Büyükelçisi Ata Serdarov eşi Sefire Gurbansoltan Serdarova, Askeri Ateşe Dovran Ashyrov ve Büyükelçilik Birinci Katibi Merdan Gayypov birlikte karşılayarak, tebrikleri kabul ettiler.

Belçika’da hizmet veren Büyükelçiler ve ateşeler’den oluşan yabancı misyon şefleri, siyasi ve STK temsilcilerinin de  katıldığı resepsiyonda Büyükelçi Ata Serdarov bir konuşma yaparak, davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Büyükelçi Serdarov. “Ülkemiz Türkmenistan’ın bölgesinde her alanda hızlı bir şekilde gelişmekte ve bölgede barışın ana unsuru görevini üstlenerek, ilerlemeye devam etmektedir. Cumhurbaşkanımız Gurbangulu Berdimuhammedov’un önderliğinde ülkemiz sanayi ve teknolojik yatırımlarıyla geleceğe umutla bakıyor” dedi.

Serdarov “Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan tüm misyon şeflerine ve davetlilerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Davetliler Türkmenistan mutfağından hazırlanan yöresel yemekler ikram edildi. Bazı davetlilerin Türkmenistan Milli kıyafetleriyle Türkmenistan bayrağıyla resim çektirdikleri görüldü.

Belçika Aydın Haber olarak biz de ‘kardeş Türkmenistan Cumhuriyeti’nin milli günü’nü tebrik ediyor Türkmenistan halkına başarılar diliyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com