Aalst'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu yaşandı

~~Oost- Vlaanderen vilayeti Aalst'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu yaşandı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Belçika Ulusal Marşı ile başlayan etkinlikte; ilkokul çocuklarının hazırladığı programda, aileler ve katılımcılar sık sık duygulu anlar yaşadı.

~~Oost- Vlaanderen vilayeti Aalst’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu yaşandı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Belçika Ulusal Marşı ile başlayan etkinlikte; ilkokul çocuklarının hazırladığı programda, aileler ve katılımcılar sık sık duygulu anlar yaşadı.

23 Nisan’a ev sahipliği yapan Aalst Kevser Cami Başkanı Yüksel Özdemir, ‘‘Atatürk, ‘Özgürlük olmasaydı o ülkede ölüm ve çöküntü vardır. Özgürlük milli hakimiyet ve milli namusumuzdur’ diyor. Çocuklar, 23 Nisan Bayramınız kutlu olsun’’ diyerek; programı gerçekleştiren Türkçe öğretmeni Burcu Göbel Yenilmez’e teşekkür etti. Başkan Özdemir “Aalst Kevser Cami olarak, Aalst’ta ilk kez bir ‘Türk Günü’ organize ediyoruz. 6 Mayıs’taki ‘Türk Günü’ bizim için çok önemli. Aalst’ta böyle bir program ilk defa gerçekleştirilecektir. Tüm halkımızı bu etkinliğe bekliyoruz” şeklinde konuştu.

~Yüksel: ‘‘Çocuklarımızı yarınlara iyi hazırlamalıyız’’

~~Aalst Kevser Cami Başkanı Yüksel Özdemir, konuşmasının ardından kürsüye Belçika Federal Milletvekili Veli Yüksel’i davet etti. Milletvekili Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamamın mutluluğunu yaşıdığı kaydederek, ‘‘Bugün çocuklarımız için önemli bir gün. Bugün 98 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gündür. Millet iradesinin tecelli ettiği gündür. Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan’ı aynı zamanda çocuklara armağan etmiştir. Bu tesadüf değildir. Çocuklarımıza yarınlara iyi hazırlamamız gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Çocuklarımızın başarılı olmaları hem kendileri, hem de Belçika Türk toplumu için önemlidir. Bu programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve özellikle Türkçe öğretmenimiz Burcu Göbel Yenilmez’e, huzurunuzda teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Aalst’daki 23 Nisan etkinliğini organize eden ve çocukların programlarına öncülük eden Burcu Göbel Yenilmez ise, ‘‘23 Nisan 1920 tarihi, cumhuriyetimiz ve bağımsızlığımız için çok önemli bir tarihtir. O gün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gün, meclis önünde kurban kesilip, Kur’an- ı Kerim okutuldu. ‘’ şeklinde konuştu.

Programa Aalst belediye başkan yardımcılarından Dylan Caesar ile Encümen Katrien Buelens, Aalst Belediye meclis üyelerinden Fatma Yıldız ile Sam Van de Putte ve Aalst Mixt dernek Başkanı Jose Gavilan katıldılar.