ERENLER, BERABERLİK ADINA CEM OLDULAR

Belçika Türk toplumunda saygın bir Sivil Toplum Kuruluşu olan "¹Erenler Derneği"º Belçika Türk toplumunu birliği ve beraberliği için güzel bir etkinliğe imza attı.

Belçika Türk toplumunda saygın bir Sivil Toplum Kuruluşu olan ‹Erenler Derneği› Belçika Türk toplumunu birliği ve beraberliği için güzel bir etkinliğe imza attı.

Brüksel Erenler Derneği ile Gent Anadolu Kültür Derneği’nin birlikte Gent’in önemli kültür ve sanat merkezlerinden De Central’de düzenlediği ‘Birlik ve Beraberlik’ temalı Kültür Gecesi’nde, Türk Halk Müziği sanatçısı Cumali Bulduk ve arkadaşları ile Türkiye’den Ayangil İfade Topluluğu sahne alarak muhteşem birer konser verdiler.

Konser öncesinde Emirdağ, Karacalar Köyü eski Muhtarı ve Erenler Derneği Onursal Başkanı Nurettin Şahbaz, Gent Anadolu Kültür Derneği Temsilcisi İbrahim Şahbaz, konuklarını AKD'nin yeni dernek binasının hizmete açılması dolayısıyla verilen resepsiyonda ağırladı.

‹Gent Anadolu Kültür Derneği› binasında verilen resepsiyona Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Gent Belediye Meclis Üyesi ve eski belediye başkan yardımcısı Resul Tapmaz, Başkan yardımcısı Astrid de Bruycker, Cengiz Çetinkaya, Başbakan Danışmanı ve Evere Belediye Meclis Üyesi Belma Tek, Schaerbek Eski Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse, BİF Gent Şube Başkanı Mustafa Özdemir, CHP Belçika Birliği Başkanı Hasan Eryürük'ün yanı sıra seçkin davetliler katıldı.

Verilen respsiyonda bir selamlama konuşması yapan Kırmızı Muhtar lakabı ile tanınan Nurettin Şahbaz , «Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın en büyük ihtiyacı birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberliği yeniden tesis etmek için geçmişi unutup, yapılan hatalardan ders çıkartıp, birlik için çalışalım» dedi.

Şahbaz, konuşmasında Hazreti imam Hüseyin’in «en üstününüz,evinden çıkıp tekrar evine dönünceye kadar gördüğü herkezi kendinden daha üstün göreninizdir» düsturu ile hareket etmemiz gerektiğine işaret ederek;

«yarım yüzyıldır Belçikalılar ve diğer topluluklarla yaşadığımız bu topraklarda dinimizi, örf ve adetlerimizi uygulayıp, yaşarken, kendimizi mutlaka doğru ifade edelim. Bizlere olan ön yargıları kırmak için birbirimizi sevelim, nefret ettirmeyelim. » diyerek birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

Yapılan hoş sohbetleri Aşık Yoksul Derviş’in sazı ve sözünün yanı sıra, öğrenci gençlerden Sinem Tapmaz ile Sema Baş’ın Saz eşliğinde söylediği Emirdağ türküleri süsledi.

Resepsiyon sonrasında ‹Birlik ve Beraberlik› temalı Kültür Gecesi’ için De Cantrale’e hareket edildi.

Gent Kültür merkezi De Central girişinde konuklar Kırmızı gül ve kırmızı kalemler hediye edilerek karşılandı.

Federal milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Brüksel Bölge milletvekili Hasan Koyuncu, Schaerbeek Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Sait Köse, Evere Belediye Başkan Yardımcısı Aliihsan İnce, belediye meclis üyeleri Belma Tek, Prof. Dr. Sevilay Altıntaş, Şener Uğurlu, Cengiz Çetinkaya, AK Parti Brüksel Temsilcisi Ruhi Açıkgöz, CHP Belçika Birliği Başkanı Hasan Eryürük, ile çok sayıda davetlinin katıldığı gecede ilk olarak sahne alan genç sanatçı Cumali Bulduk, birbirinden güzel eserlerin yanı sıra kendi bestelediği eserlerden örnekler verdi.

Emirdağlı Halk Ozanı Aşık Yoksul Derviş “Hoş geldiniz” şiiri ile davetlileri selamladı.

Gecenin sonunda sahne alan “Ayangil İfade Topluluğu” adına Ruhi Ayangil, « Sizleri,Türkiye’den getirdiğimiz sıcak dostluk duyguları, sevgi ve saygılarla selamlıyoruz. Burada bizleri birbirine yakınlaştıran duygu, Allah’ın değer vererek öne çıkardığı « insan olma » durumu;diğer bir deyişle « insan » gerçeğidir.

Biz bu akşam sizlere Allah’ı aşkla anmanın güzel sesli örneklerini sunacak olmanın derin heyecanı içindeyiz. Diler ve umarız ki kulağınıza gelecek sesler, dirilten, hayat veren sesler olur ve o seslerle Allah’ın sonsuz nimetleri bir nebze şükran karşılığı bulur» şeklinde konuştuktan sonra kanunu başında arkadaşları ile birlikte tasavvufi eserleri seslendirerek, büyük beğeni ve alkış aldı.

Ayangil Ifâde Topluluğu

Ruhi Ayangil (kanun/ zang), Baki Enis Balakbabalar (bendir/ zang),

Korkutalp Bilgin (tanbur/ zang), Aslıhan Eruzun Özel (kemençe), Burak Malçok (ney)›den oluşmaktaydı.

(Habere katkılarından dolayı  (www.belturkhaber.be) Şükrü Sağlam›a teşekkür ediyoruz.)  www.belcikaaydinhaber.com