Schaerbeek Belediye Başkan Vekili Köksal 'RESMİ EVRAKLARI ÜCRETSİZ VERMEKTEYİZ'

Brüksel Milletvekili ve Schaerbeek Belediye Başkan Vekili Sadık Köksal "PANDEMİ SÜRECİNDE TÜM RESMİ EVRAKLARI ÜCRETSİZ OLARAK VATANDAŞLARA İNTERNET ORTAMINDA SUNMAKTAYIZ.

Brüksel Milletvekili ve Schaerbeek Belediye Başkan Vekili Sadık Köksal  “PANDEMİ SÜRECİNDE TÜM RESMİ EVRAKLARI  ÜCRETSİZ OLARAK VATANDAŞLARA İNTERNET ORTAMINDA SUNMAKTAYIZ.

Brüksel Milletvekili ve Schaerbeek Belediye Başkan Vekili Sadık Köksal,  çalışmalar hakkında dergimize şu açıklamalarda bulundu.

"Sizlerin de bildiği gibi Covid-19 salgını ve ardından başlayan salgın neticesi Dünya Sağlık Örgütü'nün başlattığı Pandemi sürecinde belediye olarak bizlerde tedbir amaçlı bir seri kararlar alarak bu yönde düzenlemeler yaptık.

İlk etapta bir çok çalışmalar yaparak, ilk olarak sosyal mesafenin korunması, temizlik ve maske konularında ki tedbirleri artırdık. Birebir vatandaşlık hizmetlerini internet ortamında yaparak, sosyal mesafeyi korumaya dikkat ederek, işlemleri bu şekilde yapmaya çalıştık,.

Normal zamanlardaki fiziki başvuruları durdurarak, randevulu sistemle, Bazı evrakları ücretsiz ve sanal ortamda vatandaşlara  e-mail yoluyla vererek, salgının yayılmasına engel olmaya çalıştık.

Bu süreç içerisinde esnaflarımıza bazı imkanlar sağlayarak, onların hizmet alanlarının teraslar anlamında yardımcı olduk. Esnaflarımızın, talepleri doğrultusunda özellikle teras vergileri almayıp,  yerlerinin genişletilmesi için yardımcı olduk. Tüm hizmet alanlarımızın günü birlik temizlenmesi ve hijyenik ortam oluşması için elimizden gelen dezenfekte çalışmalarını titizlikle sürdürdük.

Memurlarımız uzaktan hizmetleri sürdürerek, vatandaşımızın tüm isteklerine ve yasal evraklarını elde etmesine katkıda bulundular. Belediye olarak bazı cadde ve sokaklarda maske zorunluluğu getirerek, önlemlerimize devam ettik.

Brüksel hükümetinin Pandemi kuralları gereği  Yüzbinin kişinin yarısının virüs bulaşması durumunda, tüm Brüksel'în maske takma zorunluluğu getirilmesi uygulamasına geçildi.

Biz de biliyoruz bu süreç hem vatandaşlarımız hem de bizler açısından bazı zorlukları getirmekte. Ancak şehrimizin ve insanlarımızın sağlığının korunması için bu tedbirler şart. Ben özellikle tüm vatandaşlarımızdan bu kurallara titizlikle uymalarını rica ediyorum.

Vatandaşlarımızın seyahat özgürlüğünü kısıtlamamakla beraber, ülkelerine gidip gelenler için de bazı kurallar  getirildi.  Pandemi kuralları gereği dönüşlerinde önce forum doldurarak havaalanında yetkililere teslim ediliyor ve 14 gün karantina uygulaması ve iki defa virüs testi zorunluluğu vardı. Bu kural şimdide aynen geçerliliğini korumakta.

1 Ağustos itibarıyla Belçika Dışişleri Bakanlığı sitesinde yolculuk ile ilgili internet üzerinden forum doldurulması zorunluluğu getirildi. Yurt dışına giden vatandaşlar gelmeden 48 saat önce bu formu doldurmak, geldiğinde aile doktoru ile görüşerek, test yaptırma zorunluluğu getirildi uygulama halen devam etmekte.

Belçika'daki pandemi ile ilgili gelişmeleri internet üzerinden takip ederek, alınan kararlar hakkında vatandaşlar bilgi sahibi olabilirler.

Yakınlaşan Eğitim ile ilgili de özellikle belediyelerimize ait yaklaşık 22 okulumuzu yeni eğitim dönemine hazırlamak için önerilen temizlik kural ve yasaklarla ilgili bir dizi çalışmalar yapılmakta. Sınıfların sınırlı öğrenciyle ders görmeleri, teneffüslerin farklı saatlerde olması,  mesafe, temizlik gibi kurallarla ilgili düzenlemeler devam etmekte. Amacımız, sağlıklı ortamlarda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin derslerini yapmalarını sağlamaktır. Bu konuda titiz çalışma ve düzenlemeler yapılmakta.

Bu vesileyle 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında eğitim ve öğretim yapacak olan tüm Öğretmenlere ve öğrencilere sonsuz başarılar diliyorum” dedi.