KOVİD-19: Saint-Josse Belediyesi yaklaşık 340 esnafına , 2000 euro yardım yaparak destek oldu.

Belediye Yönetiminin, 24 mart 2020 tarihinde esnaflara bir defalık 2000 euro yardım yapma kararından sonra, Belediyeye yapılan 337 başvuru dosyası incelenerek onaylandı. Esnaflara yapılan bu 2000 euro'luk mali destek, Saint-Josse Belediyesinin sağlık krizi nedeniyle yerel ticarethanelerini destekleme kararı çerçevesinde yapılmaktadır.

Belediye Yönetiminin, 24 mart 2020 tarihinde esnaflara bir defalık 2000 euro yardım yapma kararından sonra, Belediyeye yapılan 337 başvuru dosyası incelenerek onaylandı.
Esnaflara yapılan bu 2000 euro’luk mali destek, Saint-Josse Belediyesinin sağlık krizi nedeniyle yerel ticarethanelerini destekleme kararı çerçevesinde yapılmaktadır.

Belediye Başkanı Emir Kır “Bu zor dönemde esnaflarımızın yanında olmayı önemli bir görev kabul ediyoruz: prim verilmesi, pleksi cam bölmelerin ücretsiz temini, iletişim araç gereçlerinin sağlanması, ücretsiz yaz terası imkanları gibi ...Yerel ekonomiye katkı sağlayan tüm bu tedbirlerin toplam bütçesi 800 000 eurodur. Belediyemiz yerel ticarethanelerin önceliğine inandığı için hiçbir çabadan kaçınmadı. Başvuru dosyaları incelendiğinde, bizim Saint-Josse’da zenginlik olarak gördüğümüz büyük bir çeşitlilik göze çarpmaktadır: Bakkallar, restoranlar, fırınlar, kasaplar ve hatta elbise mağazaları vb... Bu yardım esnaflarımız geleceği için hayati önem taşımaktaydı” diye belirtti.

Esnaflardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Kadir OZKONAKCI, “Başvuru yapmayan diğer ticarethaneler 30 Eylül tarihine kadar yardım başvurusu yapma imkanına sahipler. Ayrıca kendilerini diğer kurumlardan isteyebilecekleri primler konusunda bilgilendirip, yardımcı oluyoruz; bu konuda Classe moyen hizmet birimimiz esnafımıza yardımcı olarak mükemmel bir iş çıkarmaktadır” diye ekledi.

**************************

Communiqué de presse


COVID-19: Près de 340 commerçants soutenus à hauteur de 2000 euros par la Commune de Saint-Josse-ten-Noode

 Depuis l'adoption par le Collège communal d'une prime forfaitaire unique de soutien au commerce local, le 24 mars 2020, 337 dossiers ont été validés par le Service communal des Classes moyennes.

 Cet appui financier aux commerçants, d'un montant de 2000 euros, s'inscrit dans le cadre de la politique d'aide et d'accompagnement pris par la Commune de Saint-Josse-ten-Noode depuis le début de la crise sanitaire pour soutenir le commerce local.

 Le Bourgmestre Emir KIR précise : "Nous avions à cœur de nous tenir aux côtés des commerçants pendant cette période difficile : octroi de  primes, pose de cloisons, mise à disposition d'outils de communication, gratuité des terrasses d'été,... L'ensemble de ces mesures représente un budget de plus 800 000 euros en faveur de l'économie locale. La Commune n'a pas ménagé ses efforts car nous tenons aux commerces de proximité. L'analyse du type de commerce ayant bénéficié de cette prime démontre une belle diversité et une vitalité que nous entendons préserver sur le territoire communal : alimentation générale, Horeca, boulangerie, boucherie, en passant par les bijoutiers ou les magasins de vêtements, etc. Cette prime était vitale pour l'avenir de nos commerçants. "

 Kadir OZKONAKCI, Échevin des Classes moyennes, ajoute :" Les commerçants ont encore la possibilité d'introduire une demande de prime communale jusqu'au 30 septembre. Nous les informons également sur les autres primes qui existent et qu'ils peuvent solliciter, en plus de la prime communale, grâce au Service des Classes moyennes qui effectue un remarquable travail d'accompagnement."