~İMAM RIZA'NIN (as) BELÇİKA'LI MİSAFİRİ PROF ROCH BOULVIN / Ersan Baydemir

1955 yılında İmam Rıza'nın haremine bağlı Şah Rıza hastanesi başarılı bir cerrah olan Roch Boulvin'i hastanede görev yapmak üzere davet eder.

1955 yılında İmam Rıza'nın haremine bağlı Şah Rıza hastanesi başarılı bir cerrah olan Roch Boulvin'i hastanede görev yapmak üzere davet eder.

Boulvin, Meşhed'e gelir ve yıllarca İmam Rıza'nın hastanesinde hizmet eder, cerrahlar yetiştirir.

Allah'ın lütfu onu İmam Rıza'ya misafir etmiştir. İmam Rıza'ya tevessül ile şifa bulan hastalardan çok etkilenir.

Onu hidayete daha çok yaklaştıran ise hastanesinde ameliyat olan Ayetullah Milani'nin kişiliği olur.

Ayetullah Milani mide ameliyatına gelmiştir. Ameliyat sonrası narkoz baygınlığı ile uyanıklık arasında bulunan Ayetullah Milani'nin sürekli dua okuduğunu görür. Kişinin, bilinç altında olan ne varsa ele verdiği bir haldir bu. Okunan duanın tercümesini yanındakiler kendisine bildirirler. Boulvin bundan çok etkilenir. Ayetullah Milani'nin okuduğu dua Ebu Hamza Somali duasıdır. Hem Ayetullah Milani'nin manevi kişiliğinden hem de bu derin münacaattan çok etkilenir. Yanındakilere benzer bir ameliyat sonrası sıradan şarkılar okuyan bir piskopostan bahseder.

Hasıl-ı kelam, İmam Rıza'nın uzaklardan gelen bu misafiri neticede Müslüman olur, Abdullah adını alır ve 1969 yılında kalp krizi sonucu vefat edince de Meşhed'de Hace Rabi türbesine gömülür.

Nereden nereye değil mi?!

Sen yeter ki temiz ol, temizlerin müşterisi seni illa ki bulacaktır!