~HOLLANDA AZERBAYCAN TÜRK KÜLTÜR DERNEĞİ BAŞKANI İLHAN AŞKIN'IN AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI'NA MEKTUBU

Hollanda Azeerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın'dan Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e gönderdiği tebrik mektubunu sizlerle paylaşıyoruz. ~Sayın Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve Azerbaycan Milli ordusu Başkomutanı İlham ALİYEV ;Ordu millet olmuş Azerbaycan halkının öz doğma vatanı 30 yıllık Ermeni işgaline karşı kazanmış olduğunuz Muzafferiyet şad olsun.

Hollanda Azeerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın'dan Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e gönderdiği tebrik mektubunu sizlerle paylaşıyoruz.

~Sayın Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve Azerbaycan Milli ordusu  Başkomutanı İlham ALİYEV ;Ordu millet olmuş Azerbaycan halkının  öz doğma vatanı 30 yıllık  Ermeni işgaline  karşı kazanmış olduğunuz Muzafferiyet şad olsun.

   Büyük ve tarihi olaylar ancak büyük milletler yapabilir.Felaketler insanları,milletleri daima  azimli  ve yeni hamlelere sevk eder.Siz orada yalnız işgalci Ermenistan’ı değil, Karabağ'ın makus talihini yendiniz. istila  altındaki  Karabağ topraklarıyla beraber bütün Azerbaycan ve Türk dünyasının en ücra köşelerine kadar zaferimiz çoşku içinde kutluyor.Düşmanın istila hırsı,azim ve hamiyetinizin Yalçın kayalarına başını çarparak paramparça oldu.

    Sizlerin yönetiminde Azerbaycan halkı, sizin komutanızdaki Milli Azerbaycan ordusu,Yol çekip Raks eden,statü belirlemeye çalışan Ermenistan Cumhurbaşkanı Nikol Paşiyan ve onun istilacı ordusunu perişan etti.Azerbaycan devleti gerek içte ve gerekse dışarıda birlik ve beraberlik içinde dünyada eşi az görülen bir büyük sınav verdi.

    Sizlerin Başkomutanız’daki yiğit Azerbaycan ordusu Uluslararası hukuk çerçevesinde hareket ederek düşmana  Demir yumruğunu indirdi.Tarihi bir zaferle Şuşa dahil 300 yerleşim yerini işgalden kurtardı.Düşmanın en ağır tank,top,zırhlı araç ve silahlarının bir kısmını imha edip bir kısmını ganimet aldı.Düşmanın bütün teknik ve hava savunma sistemini çökertip.Binlerce düşman askeri imha edildi. Ermenistan ordusunda büyük bir firar ve kayıp meydana geldi.

 Azerbaycan ordusundan yediği büyük bir darbe sonucu,yenilgiyi kabul eden Ermenistan Cumhurbaşkanı Nikol Paşiyan, miskin ve acınacak duruma düşüp teslim olarak antlaşma imzalamak zorunda kaldı.

 Böylece yapılan büyük muharebe ve zaferin sonucunda yapılan antlaşma ile uzun iller devam eden işgallere son verip,kan dökülmeden bazı reyonlar Laçin ve Kelbecer kısa müddet sonra kaytarılacaktır.

 Azerbaycan ordusu ve halkı bu büyük başarısını sizin gibi büyük Büyük Cumhurbaşkanı yönetiminde,Başkomutanın komutasında almıştır.Ne oldu Paşinyan? Sözünüz uzun iller dillerden düşmeyecek her Azerbaycan’ın yüreğinde ve yüzünde tebessüme sebep olacaktır.

 Hollanda Azerbaycan Türk  Kültür Derneği olarak siz değerli Cumhurbaşkanı ve Başkomutanı,Kahraman Azerbaycan ordusu ve halkını yürekten kutlarız.Cephede şehit olan asker ve zabitlerimize Allah'tan rahmet,yaralı gazilerimize acil şifa, Şehit asker ailelerine de başsağlığı diliyorum.Saygılarımla arz ederim.

Hollanda Azerbaycan Türk kültür derneği başkanı Ilhan Aşkın

www.belcikaaydinhaber.com